beantwoord

Wifi is er mee gestopt op Zyxel modem

  • 26 maart 2018
  • 17 reacties
  • 177 keer bekeken

De modem haperde al een tijdje af en toe, maar sinds vanochtend is de wifi er helemaal mee ophouden. Normaal gesproken werkte het wel weer na de modem aan en uit te zetten, maar nu helemaal niet. Het SSID van mijn wifi komt gewoon niet te voorschijn, zelfs niet als ik naast mijn modem sta.

Gewoon bedraad internet werkt prima, alleen wifi doet niets.

Al van alles geprobeerd en alle stappen van https://www.telfort.nl/persoonlijk/service/wifi/wifi-werkt-niet.htm doorlopen en nog steeds niet.

Van wat ik op het forum lees, lijkt het er op dat mijn modem gewoon kapot is.
icon

Beste antwoord door Sido 27 maart 2018, 12:54

Er wordt een nieuwe modem opgestuurd.
Bekijk reactie

17 reacties

Reputatie 8
Badge +18
De zyxel modems hebben hun langste tijd gehad, vul je klantnummer in op je forumprofiel dan weet webcare wie je bent als ze besluiten je modem te vervangen
Er wordt een nieuwe modem opgestuurd.
Reputatie 8
Badge +16
Bedankt voor het melden Sido! Fijn dat je een nieuw modem ontvangt.
Ik heb gister een nieuwe modem ontvangen, maar deze lijkt onderweg beschadigd te zijn. Ik hoor namelijk dat er iets los in de behuizing zit.
Er is melding van gedaan en er word een vervangend modem opgestuurd.
Reputatie 8
Badge +16
Hallo Sido, dat is niet de bedoeling. Zal ik je een nieuw modem sturen?
Er wordt als het goed is al een nieuwe opgestuurd.
Reputatie 8
Badge +16
Gelukkig! Laat je dan ook even weten hoe het nieuwe modem functioneert en de staat ervan? 🙂
Helaas met nieuwe modem nog steeds problemen. Dit is hoe ik 'm heb aan gesloten -> https://i.imgur.com/bB4VcQH.jpg

Als ik 'm aan zet gaan alle lampjes aan en die blijven ook aan. Er gaat niets knipperen of zo -> https://i.imgur.com/Po3Is83.jpg

Als ik er naast sta met mijn ipad zie ik 'm ook niet online komen en als ik op mijn gaming pc kijk, die bedraad netwerk heeft, is het netwerk ook nog offline -> https://i.imgur.com/KF2q36b.jpg

Normaal gesproken zie ik bijv. ook nog mijn NAS en router -> https://i.imgur.com/jgS9pJh.jpg

Ik heb de modem ook geprobeerd te resetten met de knop op de achterkant, maar daar lijkt die ook niet op te reageren.

Jij misschien nog suggesties van wat ik kan proberen? Ik heb nu in ieder geval gewoon weer die oude zyxel er aan hangen.
Ik kijk net op de website en daar staat dit -> https://i.imgur.com/e4eWJIv.png

Waarschijnlijk heb ik de opstart procedure onderbroken. De informatie in de brief is namelijk anders, daar stond binnen een paar minuten hoort het lampje internet te knipperen. Ik heb zeker geen 30 minuten gewacht met opnieuw opstarten, maar waarschijnlijk hooguit 10 minuten omdat ik niets zag gebeuren.

Die waarschuwing staat ook niet in de brief.
Reputatie 8
Badge +16
Hallo Sido, wat vervlend dat ook het nieuwe modem hert niet doet. Had je wel verbinding met het eerder verstuurde modem. En heb je het modem ook op deze manier gereset?
In afwachting van jouw reactie.
Ik zal morgen wel even proberen de reset knop wat langer ingedrukt te houden. Bij die link staat minimaal 5 seconden en weet niet of ik het wel zo lang ingedrukt had gehouden. Dus dat zal ik eerst wel even gaan proberen en dan zal ik wel even posten of dat is gelukt of niet.

Die ander modem waar wat los zat, daar ging geloof ik alleen het power lampje van aan. Maar die modem is vandaag ook retour gegaan, dus die heb ik niet meer.
Reputatie 8
Badge +16
Hallo Sido, je kan het gerust 10 seconden doen in ieder geval totdat je een klik hoort. Ik kijk uit naar jouw reactie.
Ik heb mijn modem nog eens geprobeerd te resetten. Ik heb de reset knop aan de achterkant 1 minuut ingedrukt gehouden en heb vervolgens een uur gewacht met het modem aan. Daarna heb ik op mijn modem gekeken, maar helaas nog steeds het zelfde dat alle lampjes aanblijven staan en de modem verder niets doet.

Ik heb voor de zekerheid ook nog op mijn ipad gekeken, maar de modem werd ook niet zichtbaar via wifi.
Reputatie 8
Badge +16
Hallo Sido, ik weet voldoende. Een nieuw modem wordt klaargemaakt voor verzending en met een beetje geluk heb je deze morgen al in huis. Ik hoor dan graag van je of dit modem wel werkt.
Nieuwe modem aangesloten en alles werkt nu.

Met dit modem gingen de lampjes meteen uit en dan knipperen. Dat heeft die andere nooit gedaan, dus was waarschijnlijk toch gewoon wat mis mee... Ik zal het defecte modem in ieder geval retour sturen.
Reputatie 8
Badge +16
Bedankt voor het melden Sido! Fijn dat het probleem eindelijk is opgelost. 🙂

Reageer