Tips om je draadloos netwerk te installeren !

  • 26 januari 2013
  • 0 reacties
  • 1909 keer bekeken

Badge
Het probleem: je krijgt je draadloos thuisnetwerk niet in orde. Gebruik dan deze tips.

Wat heb je nodig:
- Een laptop
- Een lange UTP-kabel
- En natuurlijk je Telfort DVS adapters (2 of 3, maakt niet uit)
- DLAN Cockpit software

Download de DLAN Cockpit software op je laptop vanaf de volgende link:
http://www.devolo.nl/consumer/5_dlan-200-avplus_starter-kit_downloads_7.html?l=nl

Steek een adapter in een WCD in de meterkast bij het modem. Sluit poort 4 van het modem nog niet aan op de adapter!

Ga naar de plaats waar je TV staat. Zoek het dichtstbijzijnde WCD en plug de tweede adapter in. Plug je UTP-kabel in je laptop én in de adapter bij de TV. Je hebt direct een 100 Mbps verbinding met de adapter. Start nu de DLAN Cockpit software op.

Je moet nu beide adapters op je scherm te zien krijgen! Zo niet, dan zitten de adapters niet op een lichtnetgroep. Is dit het geval, zoek dan een andere WCD voor je TV adapter. Probeer nogmaals met de Cockpit software de beide adapters te detecteren. Als je beide adapters ziet op je scherm is het goed.

Je kunt als je wilt klikken op “Wachtwoord” om alle adapters in je thuisnetwerk een eigen wachtwoord te geven, bijvoorbeeld . Hoef je niet meer op knopjes te drukken etc.

Onder de tab “Opties” kun je de transmissiesnelheidindicatie van je adapters aanschakelen. Als je dit aanschakelt  kun je zien (groene pijl) wat de snelheid is. Soms moet je het programma even afsluiten en weer opstarten of duurt het gewoon even voordat de snelheid wordt aangeduid.

Als je goed HD kanalen wilt bekijken moet de snelheid van TV adapter toch wel boven de 80 Kbps liggen. Des te hoger, des te beter. Het “Huis” ledje op je adapter is nu groen. Is deze led oranje, dan kun je HD TV vergeten.
Probeer nogmaals een andere WCD. De snelheid kan echt per WCD verschillen! Plug de adapter in de WCD en als je snelheid hoog genoeg is, zul je zien dat het “Huis” ledje direct groen oplicht.
Controleer de snelheid met de Cockpit software. Als de snelheid zo hoog mogelijk is en je led groen oplicht is alles perfect.

Koppel je laptop los. In de meterkast poort 4 van het modem verbinden met de adapter.
In de woonkamer je TV ontvanger verbinden met je tweede adapter.
Soms is het nodig om je modem even opnieuw op te starten en ook je TV ontvanger even uit en aan te schakelen. Controleer hierna of de  “Huis” ledjes beide op groen staan. Eventueel de adapters nog even uit en inpluggen voor een reset.

Daarna moet je prima HD TV kunnen bekijken. Nogmaals, des te hoger de snelheid is die je ziet met Cockpit, des te beter.

Ditzelfde kun je doen voor een thuisnetwerk met 3 adapters. Uiteraard moet je nu 3 drie adapters zien en twee keer de snelheid controleren en maximaliseren, naar elke adapter.

Succes met Cockpit. Als het niet lukt kun je altijd een reactie sturen.

Mark de Goede

0 reacties

Het is nog erg rustig in dit topic. Schrijf hieronder de allereerste reactie!

Reageer