[Melding] Experiabox V10a met verkeerde WiFi gegevens op de sticker

  • 28 november 2018
  • 55 reacties
  • 7586 keer bekeken


Toon het eerste bericht

55 reacties

Badge +13
Als ik in die draad lees dat bij test apparaten een en ander al niet overal klopte waarom worden ze dan wel uitgeleverd? Dat moet je toch niet willen zonder zeker te weten dat alles klopt.

Hoi @Galdor68, het leek me goed om hier nog even antwoord op te geven :)

2 van de 9 testers hebben hier last van gehad. Hierdoor hebben we het niet gezien als groter probleem, maar als individueel probleem. Achteraf gezien is dat niet het geval geweest en dat is een leerpunt voor ons.
Nou, ik heb exact hetzelfde en zlfs in het Nederlands kom ik er niet uit. De monteur die eea heeft geïnstalleerd vertelde mij al dat de meeste wachtwoorden bij de V10A box niet kloppen en bedankt. Hij kon mij niet verder helpen omdat ik geen laptop bij de hand had en nu loop ik alleen maar te klooien op zondag om wifi te krijgen! Ggggrrrrrrrrr en dat is nog aardig gezwgd! Ik word er gek van! Hij blijft maar zeggen dat het password niet klopt. Nee, gek zeg, pffffff.
Reputatie 2
Heeft u nu de mogelijkheid niet om bekabeld dit trucje uit te voeren dan kan het ook draadloos!

Hoe doet u dit?

Pc: het vrv netwerk aanklikken wat het meest lijkt op het netwerk van uw ssid achter het modem of het bij geleverde kaartje via het draadloze symbool in de omgeving waar u het wachtwoord dient in te vullen, echter heeft u de code niet dus drukt u het blauwe knopje aan de zijkant in van uw v10a modem (witte kastje) voila u bent verbonden.

Via telefoon: dit gaat iets anders dan hier boven, u moet naar de instellingen van uw mobiel en vervolgens naar de Wi-Fi instellingen, rechts bovenin zou u een symbool moeten kunnen vinden met 3 verticale stipjes heeft u dit niet dan kan het zijn dat er meer of geavanceerd staat, vervolgens zou u daar de wps druk-knop moeten kunnen vinden, drukt u deze nog niet in wat hiervoor moet u nog het blauwe lichtje indrukken van het modem om vervolgens de wps drukknop in te drukken en voila u bent verbonden.

In sommige gevallen staat de wps knop niet bij de Wi-Fi instellingen maar direct in het lijstje waar u het eerst op komt door de instellingen in te drukken.

!Let Op!
Dit kan alleen met Windows pc's met een besturingssysteem hoger Dan Windows xp

Voor mobiel alleen op Android telefoons.

Heeft u een Apple product zonder gigabit poort(internet poort)of een mobiel product van apple dan moet u toch de klanten service raadplegen!

Voor het veranderen van uw WiFi naam en wachtwoord moet u nog wel de stappen ondernemen die in het allereerste bericht vermeld waren (maar dan zonder kabel uiteraard).

Komt u ook hier niet uit raadpleegt u de klantenservice!

Tot uw dienst!
Reputatie 6
Badge +7
Hoi @Deal! Ik kan niets anders beamen dat dit heel ongelukkig is hoe dit gelopen is en mijn excuses aan je aanbieden! In ons systeem zie ik dat er inmiddels een nieuw modem onderweg is naar je. Daar zit een juiste sticker op, waardoor je hiermee snel online bent. Als ik nog iets voor je kan doen, laat het me vooral weten en ik help je verder.

@Laws21; superfijn deze uitleg. Heel erg handig 🙂. Dank je!
Ik zal de vraag hier stellen klopt onderstaande nog wel? Los van waar het in deze draad omgaat heb ik in elke router met WiFi de instellingen gewoon via een wifi verbinding kunnen wijzigen daarvoor is dan niet eens een verbinding met het internet nodig. Dus voor het probleem waar dit topic overgaat klopt het wel. Maar waarom zou dit niet via directe wifi verbinding met de v10a kunnen?

Let op: als je de netwerknaam of wachtwoord van de Experia Box v10A wil aanpassen, moet je eerst je computer of laptop met een kabel aansluiten op het modem.
Pak hiervoor de kabel met gele stekkers uit je installatiepakket en sluit die aan op gele poort 1,2 of 3 van het modem.
Ik zal de vraag hier stellen klopt onderstaande nog wel? Los van waar het in deze draad omgaat heb ik in elke router met WiFi de instellingen gewoon via een wifi verbinding kunnen wijzigen daarvoor is dan niet eens een verbinding met het internet nodig. Dus voor het probleem waar dit topic overgaat klopt het wel. Maar waarom zou dit niet via directe wifi verbinding met de v10a kunnen?

Let op: als je de netwerknaam of wachtwoord van de Experia Box v10A wil aanpassen, moet je eerst je computer of laptop met een kabel aansluiten op het modem.
Pak hiervoor de kabel met gele stekkers uit je installatiepakket en sluit die aan op gele poort 1,2 of 3 van het modem.

Hallo @Galdor68 ,
Ik vind het advies om zo'n wijziging bekabeld te doen wel juist, dat is de veiligste en meest zekere methode om zoiets te doen voor de 'doorsnee' gebruiker.
Voor de 'nerds' onder ons is het draadloos ook te doen, want als het misgaat kunnen diezelfde 'nerds' dat ook weer zelf oplossen, in andere gevallen wordt dan de helpdesk onnodig benaderd en dat wil men natuurlijk voorkomen door het advies te geven: uitsluitend bekabeld wijzigen.
Daar kan ik het wel mee eens zijn @JanD maar het is nog maar de vraag zoals in deze draad wel te lezen is, of iedereen wel een apparaat heeft om bedraad aan te sluiten.

Het stukje 'je computer of je laptop' suggereerd dat iedereen dat heeft. Wat nog lang niet zo is of mischien juist weer steeds minder. Ik houd die verkoopcijfers niet zo bij.
Reputatie 8
Badge +12
De keuze om het via de kabel te doen is zeker de allermakkelijkste. Het moet voor iedereen duidelijk zijn. Nu zijn er nog wel mogelijkheden wanneer je geen apparaat hebt die je met een kabel kan aansluiten, maar via de kabel is verreweg het makkelijkst.
Computer opstarten specifiek daar naar toe moeten lopen bij een desktop pc, een laptop nabij de Experia neer zetten en bedraad aansluiten de browser opstarten 192.168.2.254 intikken en inloggen.

Via een tablet is het in mijn ervaring toch sneller en makkelijker ik tik op het ssid kies router beheren en ben binnen. Daar hoef je geen nerd voor te zijn in mijn ogen. Bij mijn Sitecom en een Netgear zaten apps voor het op die manier instellen van bijvoorbeeld het SSID een stuk gebruiks vriendelijker.Dus het spijt mij bedraad is in mijn ogen niet het 'allermakkelijkste'
Reputatie 8
Badge +10
En dat allemaal op een tablet zonder werkende wifiverbinding..? 🤔
Of mis ik iets..?
Reputatie 8
Badge +12
Makkelijkst is dan misschien niet de goede woordkeuze geweest. Het is wel de meest ideale manier om het aan te passen.
En dat allemaal op een tablet zonder werkende wifiverbinding..? 🤔
Of mis ik iets..?

Misschien wel @Enterprise Als er geen Wifi verbinding is zou dat routerbeheer niet verschijnen.
je hebt enkel een wifi verbinding met de router nodig geen verbinding naar buiten toe. Met een enkele router zonder verbinding naar buiten, lees het internet, kan je gewoon een thuis netwerk creëren.

Ideaal zoals Bart schrijft of voorkeur zou dan beter zijn, zoals het er nu staat het in de volgende situatie iemand neemt internet en tv af gebruikt alleen een smartphone en/of tablet heeft geen desktop of laptop, die zal dan volgens deze beschrijving dat moeten lenen. Enkel om de SSid te kunnen wijzigen Ik struikel dus over het bekabeld en vooral moeten voor een router zonder Wifi moet het wel daar is bij een Experia geen sprake van. mits de wifi inlog code klopt wat hier in dit topic juist het probleem was.

Ik geef toe iets met slakken en zout en dan mijn eigen ervaring dat het sneller en makkelijker kan.
Reputatie 8
Badge +10
Ik neem aan dat deze discussie gaat over het onderwerp van het topic, en over de reactie van Deal in het bijzonder.
https://forum.telfort.nl/wifi-269/melding-experiabox-v10a-met-verkeerde-wifi-gegevens-op-de-sticker-79323/index2.html#post660405

Verkeerde wifigegegevens op de sticker, dus geen verbinding met de wifiradio en derhalve ook niet met een tablet.
Als het toch ergens anders over gaat dan heb ik inderdaad niks gezegd...
Nee @Enterprise daar staat het los van maar dat is inderdaad wel een goed voorbeeld.

Ik kwam door de vraag in dit topic https://forum.telfort.nl/internet-267/eerste-keer-inloggen-op-experiabox-10-lukt-niet-80369 Op dit topic vanwege de vraag die dus over de 10a ging niet de 10. Door de oplossing die de vraagsteller daar op de Telfort site vond kwam ik hier uit.
https://www.telfort.nl/persoonlijk/service/netwerknaam-en-wachtwoord-experia-box-v10a-instellen.htm

Daar viel mij de regel op van het bedraad moeten veranderen van een SSID terwijl dit in mijn ervaring makkelijker dan wel sneller kan.

Het tweede is de uitleg op die pagina wat in mijn ogen het hebben van dat bijgevoegde kaartje teniet doet waardoor de vraagsteller in dat andere topic op de verkeerde been werd gezet.

Deze uitleg:
  • Als je het wachtwoord van het modem niet zelf hebt aangepast, log je in met de Gebruikersnaam 'Admin'. Het wachtwoord staat op de sticker achterop het modem.
  • Ben je je persoonlijke wachtwoord kwijt? Reset dan je modem door de reset knop op de achterzijde van het modem een aantal seconden ingedrukt houden totdat het Power lampje rood gaat branden. Je modem wordt automatisch teruggezet naar de fabrieksinstelling. Log hierna in met de Gebruikersnaam 'Admin' en laat het veld Wachtwoord leeg
Heeft dat bijgevoegde kaartje alleen nut bij de eerste keer inloggen? Anders heeft die toch totaal geen nut in mijn ogen en zie ik twee dingen die in tegenspraak lijken te zijn.
Kortom @Bart - Telfort of Enterprise klopt het dat de v10a na fabrieks reset het bijgevoegde wachtwoord kwijt is zo ja niks gezegd zo nee dan klopt de oplossing bij het vergeten niet.

ik had hier misschien beter een nieuw topic voor kunnen aan maken maar deze leek mij relevanter juist omdat hier ook het pasword achterop word genoemd om toegang tot de v10a te krijgen.
Reputatie 8
Badge +10
Oke, duidelijk... 👍
Het was me eerder niet helemaal duidelijk omdat het nij nog nooit gelukt is om een wifiverbinding met mijn tablet te maken als ik geen contact had met de modem.
Als ik dan het adres van de modem intik dan krijg ik een blanco pagina of zo.
Dus bedankt voor je feedback... 😉
Met een actieve wifi verbinding open je of de verbinding in je verbindingen scherm zie het screenshot of open de browser van je voor keur en voer de gewenste url in. Ik heb de Experia en een Sitecom afhankelijk van de verbinding kan ik zo of bij de instellingen van de Sitecom of van de Experia komen het is dus wel van belang dat je via de goede router een wifi verbinding hebt.
Reputatie 8
Badge +10
Met een actieve wifiverbinding is de interface van de modem (als onderdeel van je lokale netwerk) inderdaad wel bereikbaar, daar heb je geen verbinding met het wereldwijde web voor nodig.
@Enterprise precies en daarmee makkelijkerdan bedraad via laptop of desktop.

Dat tweede punt heb jij die v10a ook getest als 1 van 9 beetje weinig maar daar gaat het niet om.
Is het niet vreemd dat al zit er een kaartje met pasword voor toegang tot de instellingen bij je deze weg kan gooien na een fabrieks reset?
Reputatie 8
Badge +10

Dat tweede punt heb jij die v10a ook getest als 1 van 9 beetje weinig maar daar gaat het niet om.
Is het niet vreemd dat al zit er een kaartje met pasword voor toegang tot de instellingen bij je deze weg kan gooien ba een fabrieks reset.

Nee, ik heb vriendelijk bedankt voor deze mogelijkheid... 😉
Daarbij uiteraard uitgelegd dat ik mijn Fritzbox niet meer voor langere tijd voor testdoeleinden omruil voor een KPN/Telfort modem.
De redenen hiervoor mogen duidelijk zijn...
Heb inderdaad verbinding met de Experia Box .
Alleen nog niet met het internet of werkt het alleen als ook het glasvezelmodem is vervangen.
Heb inderdaad nog een laptop die je kan bekabelen.
was een eitje jammer dat het ip adres niet op de box staat.
De uitleg was ook uitsteken en ja soms gaat er weleens wat verkeert.😉
Heb inderdaad verbinding met de Experia Box .
Alleen nog niet met het internet of werkt het alleen als ook het glasvezelmodem is vervangen.
Heb inderdaad nog een laptop die je kan bekabelen.
was een eitje jammer dat het ip adres niet op de box staat.
De uitleg was ook uitsteken en ja soms gaat er weleens wat verkeert.😉

Als bij jou nog oud glasvezel zit met DVB dan is de kans groot dat het daarom nog niet werkt.
Oke moet nog ff gedult hebben.😙😙
Oke moet nog ff gedult hebben.😙😙
Dat of de sitecom als je die hebt terug hangen verbaasd me wel dat het router deel niet werkt.
Hang nu aan de Linksys Cisco die doet het al 7jaar aan de oude glasvezelmodem bedraad of wifi maakt hem niets uit.
13 febr. komt het nieuwe modem.
NT of MediaConverter bedoel je de modem/router v10a heb je al.
Dan tot de 13e de Linksys/Cisco gebruiken.

Reageer