vraag

Geen wifi (ZyXEL)


Reputatie 1
Goedemorgen,

De afgelopen jaren al meerdere keren gehad dat we opeens geen wifi meer hadden. Meestal hadden we vervolgens geluk met een reset op de zijkant van de modem. Vandaag niet.

WLAN/WPS lampje brandt ook niet. Als ik de WLAN ON/OFF knop 2 tellen indruk brandt hij nog steeds niet. Als ik hem dan nog een keer indruk, brandt hij wel, maar hebben we nog steeds geen wifi op de apparaten in huis.

Reset zijkant modem geen succes.

LAN kabel in laptop werkt prima.

Ingelogd op de modem, 'enable wireless' staat aan.

Wat kan ik nog meer proberen? ZyXEL P-2812HNU-F1.

Groetjes,Laura

13 reacties

Reputatie 1
Stroom er af gehaald, geen resultaat. LAN kabel in andere ingang gedaan, ook geen resultaat.
Reputatie 8
Badge +17
Ga er maar vanuit dat de Zyxel zijn beste tijd gehad heeft en moet worden vervangen door een nieuw modem door webcare vul in je forum profiel je klantnummer en je postcode en huisnummer in dat ziet webcare wie je bent als ze aan je topic toezijn
Reputatie 1
Thanks voor je reactie Jimny.

Inmiddels een paar resetten verder, stekkers eruit etc, maar nog steeds geen wifi. Interactieve tv doet het (meestal) wel. Interactieve tv geeft sporadisch foutmeldingen. Soms heeft ie 3 maanden nergens last van, soms moet je hem op een avond 3 keer resetten.
Reputatie 7
Badge +9
Hallo @LauravanMil, ik heb net als jimny het idee dat de Zyxel haar beste tijd heeft gehad. Ik heb je daarom meteen een nieuwe modem toegestuurd, deze zal je binnen 2-3 werkdagen ontvangen. Laat je weten hoe het daarmee gaat?
Wat betreft de foutmelding op de tv, die is sporadisch maar als die er is is het natuurlijk wel vervelend. Hou dat voor de zekerheid in de gaten, mogelijk wordt dat met het nieuwe modem ook beter. Ik hoor het graag van je.
Reputatie 1
Thanks! 🙂
Reputatie 7
Badge +9
Heb je het nieuwe modem inmiddels ontvangen @LauravanMil? Ik ben benieuwd hoe het daarmee gaat.
Reputatie 1
Ha Jasper,

Wij hebben helaas nog niks ontvangen.
Reputatie 7
Badge +9
Dat is vreemd inderdaad. Ik heb meteen een nieuwe verzonden, die zal er later deze week moeten zijn. Als die er weer niet is, kan je me dat dan vrijdag laten weten? Ik verwacht dat je de nieuwe voor die tijd hebt.
Reputatie 1
Zal ik zeker doen, geen wifi begint irritant te worden... 😉
Reputatie 7
Badge +9
Dat kan ik me goed voorstellen, veel dingen die je heel erg gewend bent waardeer je pas op het moment dat het er niet is 😉
Ik zie dat de bezorger inmiddels met het modem onderweg is naar jou, hopelijk lukt het om het pakje straks in ontvangst te nemen.
Reputatie 1
Ha Jasper, we hebben hem ontvangen! Top.

Probleempje, hij pakt de beveiligingssleutel niet. Op de modem en op het kaartje eindigt het SSID op 888. In m'n telefoon zie ik het SSID echter als 887. En het wachtwoord van 888 pakt hij niet op de wifi van 887. Alle andere tekens voor 888/887 komen overeen. Dus ik gok dat de modem 887 is met de sticker en kaartje van 888. Hebben jullie voor mij de beveiligingssleutel van 887?

Ik zet het SSID en beveiligingssleutel in m'n profiel informatie.
Reputatie 1
Huh. Never mind. Inmiddels is 887 overgesprongen naar 888 in m'n wifi-overzicht en doet ie het wel... Ik ga de rest testen!
Reputatie 1
Yes, alles doet het! Thanks Jasper!

Reageer