vraag

SIP-gegevens achterhalen met een Zyxel-modem

  • 23 mei 2020
  • 1 reactie
  • 106 keer bekeken

Hallo mede-forumleden,

 

onlangs heb ik mijn Experiabox V10 vervangen voor apparatuur van Ubiquiti. Na een avond configureren heb ik internet en tv aan de gang.  Maar ik wil natuurlijk ook kunnen bellen en gebeld worden, en omdat Telfort de SIP-gegevens niet vrijgeeft ondanks de vrije routerkeuze in Europa heb ik een Experiabox V8 via Marktplaats op de kop getikt.

Vanavond ben ik bezig geweest om via de methode van https://forum.telfort.nl/vast-bellen-339/fritz-box-7490-nieuwe-sip-instellingen-sinds-4-11-2-16-61858#post529122 de SIP-gegevens te dumpen en username en password met Wireshark uit de packet capture te trekken.

Helaas kreeg ik de gegevens uit Wireshark niet naar boven, en na wat zoeken blijkt dat dit op dit moment ook niet meer mogelijk is want Telfort heeft inmiddels de verbinding versleuteld, zie dit topic: https://forum.telfort.nl/internet-267/trucje-voip-wachtwoord-achterhalen-uit-experia-box-v8-werkt-niet-meer-87189

Toch heb ik geen zin om het nummer op dit moment naar een voip-provider te verhuizen, dus vraag ik me af of ik op dit moment meer succes zou hebben met een 2ehands Zyxel 2812? Daarin is running-config.xml uit te lezen, dus kan de verbinding nog wel versleuteld zijn, maar is mogelijk op die manier alsnog het wachtwoord te achterhalen.

Ik wil graag voor ik via Marktplaats zo’n Zyxel op de kop tik eerst weten of hier inderdaad het wachtwoord in komt te staan. Is er iemand met zo’n modem die dit even zou willen proberen en kan bevestigen?


1 reactie

Reputatie 8

Bijna alle gebruikers hebben wellicht niet meer dat ZyXEL model voorhanden, want de “officieel” door Telfort geleverde modellen zijn inmiddels allemaal uitgewisseld voor een V10 of V10A.

Zelf heb ik nog wel zo'n (marktplaats) ZyXEL model liggen, dus zou dat voor je na kunnen kijken. Alleen niet nu of de komende dagen.

Op dit moment zit ik namelijk net in een “support connectie cyclus” met Synology, om te kijken of we hun router modellen geschikt kunnen maken voor “routed mode” IPTV voor KPN / XS4ALL en Telfort met aangepaste IPTV profielen. Dan logt men van buiten in op mijn router en vult zaken aan.
Dat wil ik niet onderbreken door en nu een ZyXEL router op aan te sluiten.

Ik weet van tevoren niet wanneer men precies inlogt.  Bij de eerst komende verandering en er bericht komt dat ik een profiel dan eerst zou kunnen uittesten, zie ik pas een mogelijkheid om tussendoor die ZyXEL er even aan te hangen.

Overigens porteren van je telefoonnummer naar bijv. CheapConnect, kost je minder dan een 2e hands ZyXEL op marktplaats. (Met bovendien lagere gesprekstarieven).

Reageer