Videotheek:

  • 21 juni 2012
  • 5 reacties
  • 3114 keer bekeken

Badge
Ik heb deze uitlatingen al gedaan in een topic klanttevredenheid, doch hoop ik door het in dit nieuwe topic te vernoemen, er van de alerte Henk en/of Hugo 🙂 een belletje/mailtje gaat naar degene die het videotheek aanbod rubriceert/online zet. Er zijn afleveringen verkeerd geindexeert bij 'Grey's anatomy' seizoen 2. Het is uitzoeken welke afleveringen werken, is afl. 2 op 5 te vinden, 3 op 2 etc. en aflevering 10 mist. In seizoen 1 was er ook al zoiets met een omwisseling van een aflevering. Ik moet dan via IMDB uitzoeken waar een aflevering over gaat, even doorspoelen om dan te zien of ik daadwerkelijk de juiste aflevering heb. Verder is er heel veel last van de code 040404 tijdelijk niet beschikbaar. Niet incidentieel maar lijkt op een storing/defect.

Ik mag over dit gratis aanbod misschien niet te hard klagen maar het is voor mensen zonder pluspakket wel zuur, deze dienen wel €1,99 per aflevering te betalen en daarvoor is deze slechte kwaliteit zeer te betreuren.

Ik zou het fijn vinden als er gauw correcties plaats vinden op de indexering van deze serie en begrijp dat het beheer lastig is bij een dergelijk groot aanbod maar wellicht is een vast topic op het forum een mogelijkheid, alwaar wij onze bevindingen kunnen aangeven?

5 reacties

Badge
@webcare:

Graag in dit topic aandacht voor het volgende. Bij de series ABC on demand zijn voor klanten met het pluspakket, de series gratis te bekijken. Wel zijn er twee afleveringen à €1,99 bij mij in rekening gebracht voor afleveringen van Grey's anatomy. Ik zou het op prijs stellen als dit gecrediteerd wordt...

Verder is men nu bezig met het opnieuw indelen van de series, men is in seizoen 6, Grey's anatomy aflevering 9 vergeten.
Reputatie 4
Badge +3
@Mathijs73,

Excuus voor de late reactie. Ik heb uw bevindingen doorgezet naar de juiste afdeling, zodra ik meer weet laat ik u dit weten.

Henk
Badge
@Henk

Bedankt, er is al actie genomen, de afleveringen staan er op. Echter komt er slecht geluid door en géén beeld. Ik wil geen klager zijn maar beeld lijkt me zo fijn bij televisie:-) Dus als men daar naar zou willen kijken.

Dan wil ik graag nog iets sugereren over jouw late reactie en de inhoud er van.... Bij gedoe met de stb kwam jij en Hugo concreet met een oplossing maar hier kom je als doorgeefluik naar voren. Ik snap dat prima, jullie kunnen niet overal van op de hoogte zijn en bijtijds reageren....

Via het forum van KPN heb ik begrepen dat jullie niet verantwoordelijk zijn voor de content maar dat dit wordt aangeleverd door een derde partij. Dus waarom geen webcare specialist vanuit de videotheek? Immers, alle mooie meisjes van de videotheken des lands, alwaar ik vroeger mijn traantje over kapotte videobanden kon laten, zijn er niet meer, die winkels zijn opgeheven. Met zo'n kostenbesparing kan er toch wel een van die mooie meisjes naast jou komen zitten en zich op het forum bemoeien met de content en video verhuur? Laat HBO On demand dan ook wat mee betalen, gezien zij ook veel content leveren aan de videotheek.

Voor het volgende mag ctrl-v/ctrl-p naar de grote Telfortbonzen: dit forum werkt echt!
Badge
@ Henk:
Hallo Henk. Weet je al iets meer over de creditering van de huurpenningen die ik onterrecht heb moeten betalen?
Badge
@webcare:
Krijg ik, als houder van het pluspakket, nog het huurgeld terug van twee afleveringen uit 'ABC ond demand' die gratis zijn in het pluspakket? Deze vraag is herhaald, nog geen reactie gehad namelijk...

Reageer