vraag

TV - Zwart beeld na gebruik van gids en bij terugkijken

  • 30 juli 2020
  • 2 reacties
  • 51 keer bekeken

Ik heb sinds een aantal dagen last van een storing bij mijn tv-signaal. Het beeld valt weg/wordt helemaal zwart. Op de tv-ontvanger zie ik wel het zendernummer staan en het geluid gaat ook keurig door.

Dit probleem is regelmatig aan de orde nadat ik via de gids op de afstandsbediening door de zenders blader en vervolgens een zender kies. Bij dat zappen valt het hele beeld weg, de tv gaat dan op zwart, maar het geluid gaat wel door. Probleem komt soms ook voor bij regulier zappen via de afstandsbediening en had het ook één keer tijdens het terugkijken van een programma. Gewoon tijdens het kijken (dus zonder dat ik ergens op drukte).

Meestal helpt zappen naar een andere zender dan ook niet direct. In de meeste gevallen moet ik een tijdje wachten, meerdere malen zappen en in een aantal gevallen hielp niets meer. Ook het uitzetten van mijn tv en de tv-ontvanger hielp niet. Nadat ik beide weer ingeschakeld had was het probleem nog steeds aan de orde. De enige oplossing toen was het volledig opnieuw opstarten van de tv-ontvanger.

De problemen blijven dus doorgaan en zijn zeer irritant. Wat is de oplossing Telfort?


2 reacties

Reputatie 2

Ik neem aan dat je via een HDMi kabel kijkt?

Die al eens als test vervangen door een ander?

Voor de rest niets veranderd aan de kijk-situatie….dus bv andere tv?

Reputatie 8
Badge +12

Of een andere HDMI poort in de TV. En heb je de ontvanger ook al een reset gegeven? Helpt dat nog? 

Reageer