beantwoord

Storing draadloze verbindingsset

  • 2 januari 2020
  • 6 reacties
  • 211 keer bekeken

Door een storing in (de ontvanger van) mijn draadloze verbindingsset werkt TV niet meer. Het middelste lampje brandt rood. 

Het verbindingsset heeft altijd goed gewerkt en is direct in een stopcontact geplugd.

Nu heb ik geprobeerd om de software te updaten, maar ik loop tegen het probleem aan dat mijn laptop geen uitgang voor een ethernetkabel heeft.

Help! Wat kan ik nu doen om het probleem op te lossen? 

Admin: titel aangevuld i.v.m. vindbaarheid.

icon

Beste antwoord door jimny 3 januari 2020, 07:17

Draai 1 adapter een halve slag , dat wil nog wel eens helpen

Bekijk reactie

6 reacties

Reputatie 8
Badge +18

Draai 1 adapter een halve slag , dat wil nog wel eens helpen

Hallo @Ieke , er zijn verloopjes te koop van USB naar LAN zodat je alsnog een LAN kabel aan kunt sluiten.

Bij Devolo is speciale software te downloaden waarmee je de adapters kun benaderen, bijwerken, monitoren en resetten.

Succes.

 

Bedankt voor jullie tips! @jimny Een halve slag draaien heeft inderdaad geholpen voor nu. Als het probleem zich weer voordoet kan ik wel wat met de tip van @JanD   

Reputatie 8
Badge +10

Dag @Ieke. Welkom hier op het Forum. Ik zie dat je de problemen met de Draadloze Verbindingsset al hebt kunnen oplossen met de tip van @jimny. Heel fijn! Mocht je toch nog ergens hulp bij nodig hebben, laat dat dan gerust weten.

De problemen met mijn draadloze verbindingsset blijven bestaan… 

Zojuist heb ik geprobeerd om het set opnieuw te installeren. Na het installeren en uitvoeren van de software krijg ik echter de volgende foutmelding: ‘Er is geen Draadloze Verbindingsadapters dLAN 200 AV gevonden.’ 

De ethernetkabel functioneert, ook kan het probleem niet in de ethernetpoort zitten. Ik heb dit inmiddels via twee laptops geprobeerd.

Wie kan mij verder helpen?

Reputatie 8
Badge +10

Vervelend dat je nog steeds problemen ondervindt. Als het probleem zich niet voordoet als de tv-ontvanger(s) direct zijn aangesloten op het modem met een netwerkkabel dan ligt het aan de Draadloze Verbindingsset. Je geeft aan dat je de DVS 200 hebt. Dit is het oudste type dat we hebben. Zo kan die DVS 200 het HD-signaal bijvoorbeeld niet goed versturen naar de tv-ontvanger. SD vereist minder bandbreedte, dus zul je minder snel een storing ervaren. Dat kun je eens testen.

Echter, ik vermoed dat die DVS aan vervanging toe is. Deze heb je ooit (waarschijnlijk jaren geleden) gekocht. Je hebt tegenwoordig nieuwe versies daarvan, die je kan kopen via de webshop, of anders heb je de optie om een kabel te trekken. Veel werk, maar nog altijd het meest betrouwbaar.  

 

Reageer