beantwoord

Smart tv app

  • 26 december 2018
  • 12 reacties
  • 1451 keer bekeken

De concurrent ziggo is momenteel bezig met de smart tv app voor android tv zodat je tv kan kijken zonder aparte decoder. Is kpn / telfort hier mee ook bezig.
icon

Beste antwoord door Jasper - Telfort 28 december 2018, 17:43

Hallo Hardstyler, op dit moment zijn er geen plannen voor zo'n app bekend. Het kan zijn dat het in de toekomst wel komt, dat zal dan aangekondigd worden.
Voor nu kan je via onze tv-ontvanger, website en app gebruik maken van onze tv diensten.
Bekijk reactie

12 reacties

Reputatie 8
Badge +18
Heb hier nog geen geluiden over gehoord bij Ziggo kun je ook digitale tv instellen zonder mediabox mits je tv het aankan
Dat kan elke tv die dvb-c heeft dus elke recente tv wel heb je dan minder kanalen, eigenlijk hetzelfde als bij de oude glasvezel propositie van Telfort.

Een app alleen voor Android tv is best een beperkende factor de enige meerwaarde zou zijn als het volledige aanbod zo te zien zou zijn. Maar dat geld voor de apps van na genoeg alle providers, ik ben even kwijt welke maar er is ook een provider bezig of heeft deze al die het volledige pakket bied het kan goed zijn dat dit de app van Ziggo is.

Canal digitaal is ook druk bezig met de beperking tot Samsung televisies
https://www.totaaltv.nl/nieuws/canal-digitaal-verbetert-smart-tv-app/
Ziggo is aan het testen. Canaal digitaal heeft het al. Maar waarom KPN / telfort niet. Alles met 1 afstandsbediening zonder kastje. En ook terugkijken kan via die app.

In principe kan de gehele interface via de app plaats vinden.
Ziggo is aan het testen. Canaal digitaal heeft het al. Maar waarom KPN / telfort niet. Alles met 1 afstandsbediening zonder kastje. En ook terugkijken kan via die app.

In principe kan de gehele interface via de app plaats vinden.

Heel simpel een centen kwestie hoewel je hebt een abonneenummer en pin nodig om de app te gebruiken dus dat zal zo ook te regelen zijn. Via de app van canaal digitaal kan je niet het volledige aantal zenders bekijken het is meer een aanvulling van de satelietzenders.

Zoals gezegd niet elke smart tv is een Android tv er zijn meer smart tv operating systemen maar op zich heb je gelijk.
KPN/Telfort heeft ook een app waarmee je kan opnemen en terugkijke naar niet specifiek voor Android tv en of Apple tv.
Het komt eigenlijk op het zelfde op neer. De oude tv's hebben niet de hardware om tv via het internet te kijken en daardoor heb je dus een hulp middel nodig de decoder. De nieuwste smart tv's daar kan je apps op installeren en met deze apps kan je dus tv kijken. Waarom werkt NLZIET waar je ook een abbonement voor kan afsluiten wel op deze apps maar een TV abbonement van Telfort met exact de zelfde functies niet.

Opnames worden tegenwoordig in de cloud opgeslagen bij je abonnement. Dus je kan via de tv app dit ook zo laten bouwen. Al met al kan je met de nieuwste tv's IPTV kijken zonder tussenkomt van de hulpmiddel oftewel de decoder. Ziggo is KPN / Telfort inmiddels voor en is er mee druk bezig in het veld aan het testen.
Wat noem je oud 5 jaar, 10 jaar zo oud zijn de eerste smart tv's die nu bijna niet meer bruikbaar zijn.

Ziggo heeft DVB-c die heeft een app niet echt nodig daar kan je nu al zonder kastje tv kijken voor interactieve tv heb je hun horizon of moviebox nodig tenzij ze dat aanbod via die app beschikbaar willen stellen en dat lijkt inderdaad het geval te zijn.
https://www.totaaltv.nl/nieuws/ziggo-werkt-aan-kijken-zonder-settopbox/
@hardstyler een link kan soms wel nuttig zijn want dit is wat je bedoelt?

Grootste minpunt blijft dat je er met een Samsung en LG niks aan hebt hier draait geen Android op.

Eigenlijk is dat hele smart niet zo heel slim net als met telefoons en tablets verouderd de hardware en dergelijke dus zal je dan elke 3 of 5 jaar met een beetje geluk of pech een nieuwe tv moeten kopen. Terwijl je met een extern kastje genoeg hebt aan een monitor met mooi beeld en het geluid via een goede versterker.
Het is de vraag of de oude apps blijven geupdate voor de tv. De consumentenbond is al een offensief gestart hiervoor.

EN de meeste mensen vinden het heel handig als alles met 1 apparaat kan worden bediend i.p.v. 2
Tja dat blijft de vraag, kijk bij Telfort die hebben de stekker voor de ondersteuning van de app voor hun itv app voor ios 9 er uit getrokken.

Hoe goed bedoeld ook tegen internationale fabrikanten heeft de consumentenbond weinig in te brengen.

Alles met 1 apparaat bedienen is inderdaad handig en dat kan bij Telfort al prima, met 1 afstandsbediening zet je de TV en de TV ontvanger aan en bedien je deze. Heb je daarnaast nog een versterker en of dvd/bluray speler zou je aan een Harmony van Logitech kunnen denken.
Zelf heb ik een Sony TV van begin 2018, kreeg van de week een melding dat bepaalde smart-tv-onderdelen per 1-1-2019 verdwijnen, dus niet meer te gebruiken zijn.😥
Reputatie 8
Badge +11
Hallo Hardstyler, op dit moment zijn er geen plannen voor zo'n app bekend. Het kan zijn dat het in de toekomst wel komt, dat zal dan aangekondigd worden.
Voor nu kan je via onze tv-ontvanger, website en app gebruik maken van onze tv diensten.

Sinds vandaag is er ook een smart tv app voor LG tv, dus kijken zonder kastje.

https://www.totaaltv.nl/nieuws/kpn-breidt-kijken-zonder-kastje-uit-smart-tv-app-op-lg-televisies/

Ik hoop naar dat ze nu voor Sony een app gaan ontwikkelen.

Voor Samsungs is deze er al wat langer echter hebben wij Telforters daar nog niks aan.

@JanD  Sony TV's hebben net als die van philips een ingebouwde Chromecast optie waarmee deze app minder noodzakelijk is, het scheelt wel,een extra apparaat.

Reageer