vraag

Regionale/plaatselijke zenders

  • 5 november 2018
  • 33 reacties
  • 1107 keer bekeken

Op onze TV-ontvanger, met witte ab, helemaal aan het einde staan enkele TV- en radiozenders vanuit west-Brabant en Zeeuw-Vlaanderen. Hier hebben we in het midden van het land niet veel aan. Is het mogelijk hier regiozenders van de eigen regio te ontvangen? B.V. U-stad, TV-Ede, etc.? "Vroeger" met DVB-C zaten deze er wel op.

33 reacties

Reputatie 8
Badge +12
Hoi Schimmel, Ik begrijp dat je graag de tv zenders uit jouw regio wilt bekijken. Dat snap ik heel goed. Nu mis je deze alleen. Ik wilde graag eens meekijken, maar ik heb hier geen gegevens voor. Zou je voor mij jouw klantnummer Thuis of postcode + huisnummer willen toevoegen aan jouw profiel? Als je dat gedaan hebt, wil je dan hier een reactie achterlaten? Dan ga ik aan de slag. De zenders zouden op 1306 en 1315 zichtbaar moeten zijn als het binnen de regio valt. Ik wil graag meekijken.
Reputatie 8
Badge +12
Hoi Schimmel, Ik begrijp dat je graag de tv zenders uit jouw regio wilt bekijken. Dat snap ik heel goed. Nu mis je deze alleen. Ik wilde graag eens meekijken, maar ik heb hier geen gegevens voor. Zou je voor mij jouw klantnummer Thuis of postcode + huisnummer willen toevoegen aan jouw profiel? Als je dat gedaan hebt, wil je dan hier een reactie achterlaten? Dan ga ik aan de slag. De zenders zouden op 1306 en 1315 zichtbaar moeten zijn als het binnen de regio valt. Ik wil graag meekijken.

Ik wil nog steeds graag meekijken, Ik heb alleen nog niets weer gehoord. Is het mogelijk al opgelost?
Ik heb dinsdag gelijk de gevraagde gegevens in mijn profiel gezet en heb daarna niets meer vernomen. Ja, ik wil nog steeds dat het opgelost wordt.
Bij ons thuis zelfde regio exact hetzelfde het lijstje loopt van 1172 tot 1175 en 1133 LOK-Radio
Voor de tv hetzelfde 1316 en 1472 tot 1475 ook niet echt onze regio.
Reputatie 8
Badge +12
Ik ben er nog even verder ingedoken. Welke zenders beschikbaar zijn verschilt per postcode. Je kunt op de website van KPN jouw postcode invullen en dan zie je welke zenders er beschikbaar zijn. Ik heb al even gekeken voor je en helaas zijn de zenders die jij aangeeft niet beschikbaar. 😞
Blijft het wel vreemd dat wij in deze regio wel allerlei zenders uit een heel andere regio kunnen ontvangen.
Iedereen hier in de buurt met Telfort heeft 1172 tot 1175, 1133, 1316 en 1472 tot 1475. Deze staan ook niet op de website van KPN.
Als deze zenders er wel op kunnen, waarom dan niet de eigen regionale zenders? Of is dit een kwestie van geld en moeten deze zenders er eerst voor willen betalen?
Voor de overgang naar de "witte ab" zaten de eigen regionale zenders wel op DVB-C. Dus het zou gewoon moeten kunnen.
Trouwens U-Stad (1306) en EDE TV (1315) staan gewoon bij KPN in de lijst, zijn allebei hier in de regio. Blijkbaar staat die regio-indeling wel heel erg (te) krap ingesteld.
Reputatie 3
Als niet Telfort klant vind ik dit vreemd, voor zover mijn kennis reikt gaan alle lokale zenders en misschien ook de regionalen via de mediagateway in Hilversum, zowel tv als radio.

In mijn basispakket zitten alle regionale zenders met daarnaast ongeveer 150 lokale tv zenders, waarvan ik de meeste eigenlijk nooit of bijna nooit kijkt, dit terzijde, als ik op de site van KPN kijkt zie ik dat er op mijn postcode inderdaad heel weinig worden doorgegeven.
Op de oude propositie dus met de Amino was dit ook zo dus elke lokale omroep was te zien, of deze kanalen ook via dvb-c te zien waren durf ik niet te zeggen. Als ik nu mijn postcode invoer staan de door Schimmel en mij genoemde zenders die we wel door krijgen er niet bij.
Ook zeeland net en noord staan er bij KPN niet bij toch ontvang ik deze kortom het is een rommeltje met de doorgifte van die kanalen.
Reputatie 3
Even ter aanvulling: ik heb een glasvezel abonnement bij de collega's van T-Mobile 100mb en maak gebruik van een Amino mediabox, tot medio 2015 werd er door de voorganger van T-Mobile van precies de zelfde propositie gebruik gemaakt als de mensen met de zwarte a.b. bij Telfort.

In de loop van 2015 heeft Vodafone/T-Mobile haar eigen firmware in de boxen geplaatst, vergelijkbaar met wat Telfort doet met de witte a.b.
@Bart - Telfort in dit topic hebben we het over die vreemde gang van zaken met de regionale zenders ik denk dat @Schimmel ook wel wil weten hoe en wat.

Naar aanleiding van de link hier is het feit dat wij de eerder genoemde kanalen zien toch raar.
Ik ben net verhuisd binnen dezelfde gemeente en heb nu een glasvezelverbinding ipv DSL. Vroeger had ik kanaal 1395 (RTV Stichtse Vecht) en nu om de een of andere rare reden Salto 1 en 2. Kan dit gecorrigeerd worden? postcode en huisnummer in profiel.

Bvd.
Onno
Reputatie 8
Badge +12
Het is zeker een vreemde gang van zaken. Excuses trouwens dat ik wat later reageer. Ik ben het verder aan het uitzoeken geweest met de Technische Dienst. Vermoedelijk staat er iets niet helemaal goed in het ITV platform waardoor dus niet de juiste regionale zenders worden getoond. Dit wordt nu verder uitgezocht door de ITV specialisten en zij zullen het aanpassen als het niet goed staat.

Ook wil ik dit graag voor jou uit laten zoeken @tijdgat. Ik heb je gegevens alleen niet kunnen vinden, zou je deze nogmaals willen toevoegen? Mogelijk is er iets mis gegaan met het opslaan ervan.
Reputatie 8
Badge +12
Ook voor jouw heb ik een melding gemaakt inmiddels @tijdgat Bedankt voor de gegevens.
Ondertussen al meer bekend hoewel er ongetwijfeld andere zaken belangrijker kunnen zijn.
Ik kijk niet zo heel veel regio maar ben wel verbaasd dat het niet klopt en nog steeds niet.
Reputatie 8
Badge +12
Ik zie dat de melding is teruggezet door mijn collega's. Hier ben ik helaas niet van op de hoogte gebracht waardoor ik het gemist heb, excuses. Volgens de gegevens die ik heb gekregen sta je op Veenendaal ingesteld, dat is goed, maar toch mis je nog zenders toch? Je zou volgens mijn gegevens de kanalen 505, 509, 509, 511, 512 en 513 moeten hebben, klopt dat? Zo niet ga ik de melding nogmaals doorzetten.
Ik ontvang vanaf 501 tot en met 514 dat zijn de algemene provincie zenders. Daar zien we er meer van dan verwacht. De grootste vraagteken zijn de kanalen die schimmel ook ziet namelijk 1316, 1472, 1473, 1474 en 1475. Dat zijn Brabant georienteerde kanalen terwijl 1305 en 1315 logischer zouden zijn.
Reputatie 8
Badge +12
Dat zou zeker logischer zijn. Qua afstand is dat dichterbij dan Brabant. Waarom dat is durf ik niet te zeggen, ik laat het verder uitzoeken. Ik hoop hier snel meer duidelijkheid over te krijgen.
Het is mischien vergezocht maar is dit mischien bij alle voormalige concepts klanten van de oude propositie? Ik was wel meteen Telfort klant maar ip search leidde altijd naar concepts.
Reputatie 8
Badge +12
Ik durf het zo niet te zeggen, het lijkt mij eerlijk gezegd sterk. Het is in ieder geval nog in onderzoek door de mensen die achter het tv-platform zitten. Zodra hier duidelijkheid over is zullen we dit met je delen.
Reputatie 8
Badge +12
Ze zijn er nog steeds mee bezig helaas @Galdor68, over twee dagen gaat mijn collega weer navragen hoe het ervoor staat. Hopelijk is er dan wel al meer duidelijkheid.
Plaatje zegt vast genoeg, denk ik maar verder geen haast ik zie ook nog steeds Zeeland onder andere. Nu grenzen er veel provincies aan de provincie Utrecht maar daar horen Zeeland, Limburg, Groningen, Drente en Friesland niet bij.

Reputatie 8
Badge +11
Hi all, ik neem het even over van Bart. Ik ben het met je eens Galdor, dat Groningen niet helemaal aan Utrecht grenst!
De melding die Bart hiervoor had aangemaakt is nog in behandeling bij onze Technische Dienst en zij ook navraag gedaan over de voortgang bij de specialisten. Ik blijf dit voor jullie volgen en als ik meer weet zal ik het met jullie delen.
Ik ben er over gebeld dus dat zal vast goed komen.
Reputatie 8
Badge +11
Daar ga ik ook van uit, ik zie regelmatige updates in de melding verschijnen dus het heeft de aandacht van de specialisten 🙂

Reageer