beantwoord

Meldingen online tv kijken: Kan geen programma-informatie laden (500-REF-403) en Fout bij het starten van de video

  • 8 juni 2020
  • 21 reacties
  • 430 keer bekeken

Reputatie 1

Sinds een paar dagen twee problemen met opnames kijken via mijn Google chrome browser.

Krijg bij sommige opnames de melding: Kan geen programma-informatie laden (500-REF-403). Is niet bij alle opnames, maar wel bij veel. Gebeurt niet als ik op de TV kijk. Alleen bij kijken op mijn PC. 

En krijg bij sommige andere opnames de melding soms, nadat de opname al even loopt,  de melding: Fout bij het starten van de video.

Heb al een andere browser geprobeerd, alle cookies zijn verwijderd, maar niets helpt.

icon

Beste antwoord door Jasper - Telfort 23 juli 2020, 11:16

Dat zal je altijd zien inderdaad, dat is herkenbaar en heel bijzonder hoe dat altijd gaat. Als het weer gebeurt horen we het van je, dan zullen we de specialisten op dat moment een nieuw bericht sturen.

Bekijk reactie

21 reacties

Reputatie 8
Badge +11

Hoi @vannidejo, door drukte zijn we minder snel dan onze bedoeling is. Ik begrijp dat je online tv wilt kijken, maar dat je sinds kort verschillende foutmeldingen te zien krijgt. 

Je gebruikte standaard Google Chrome lees ik, maar met andere browsers gebeurt het ook. Is dit nog steeds zo? Gaat tv kijken via de tv-ontvanger wel goed? Heb je het al kunnen testen op een andere computer of tablet / mobiele telefoon? Ik hoor graag hoe het in de tussentijd gaat.

Reputatie 1

Beste Alexandra, Ik heb inmiddels alles getest. Ik heb nog steeds dezelfde problemen zowel in Chrome als in alle andere browsers en ook op een andere laptop en op mijn mobiel. Met vriendelijke groet, Ilse de Jong

Reputatie 8
Badge +11

@vannidejo Hoi Ilse, handig dat je alles hebt kunnen testen. Ik begrijp dat je op alle apparaten dus hetzelfde opmerkt, dezelfde foutmelding te zien krijgt. Dit gebeurt dus bij het kijken van opnames. Gaat het live tv kijken via de app wel goed? En hoe gaat het bij het terugkijken van programma's, kan je dat ook voor me testen?

Vul je ook alvast jouw postcode en huisnummer voor me in, in jouw forumprofiel? Dan kan ik je gegevens erbij pakken wanneer het nodig is. Als je ze invult bij ‘Extra informatie’, dan zijn ze alleen zichtbaar voor jezelf en voor mij als moderator.

Reputatie 1

Live kijken en terugkijken levert geen problemen op.

 

Reputatie 8
Badge +11

Goedemorgen @vannidejo, dankjewel voor de extra informatie. Ik heb het doorgespeeld naar onze Technische Dienst voor verder onderzoek. Zij kijken er zo snel mogelijk naar, ik verwacht binnen een paar dagen meer informatie voor je te hebben. Ik laat het je weten zo gauw ik een update heb! Mocht je zelf in de tussentijd iets horen of opmerken, dan hoor ik dat ook graag.

Reputatie 1

Dank zover.

Reputatie 8
Badge +11

@vannidejo De melding over het antwoord in dit topic mag je negeren, dat was een foutje :slight_smile: Mogelijk heb ik nog meer informatie van je nodig over de versie van de iTV app en browser(s) die je gebruikt/geprobeerd. Maakt het nog verschil of je verbonden bent met internet of WiFi thuis, of dat je het in de app via mobiel internet probeert?

Reputatie 1

Ik heb bij alle browsers al geprobeerd: Edge, Firefox, Google en oude Internet Explorer. Ik heb alle cookies en geschiedenis etc. al gewist, heb al meerdere malen alles opnieuw opgestart.

Ik kijk op mijn laptop via: telfort.tv.kpn.com

Op mijn mobiel: Interactieve Televisie versie 7.0.20200527

Er is geen verschil of ik via WiFi kijk of mobiel abonnement. 

Reputatie 8
Badge +11

@vannidejo Dat is snel, dankjewel! Ik speel het door naar de Technische Dienst. Zo gauw ik iets hoor, hoor je het van mij.

Reputatie 1

Komt inmiddels nog (weer) een probleem bij, wat ik al eerder heb gehad. Dat er opeens bij de opgenomen programma's op de TV (dus niet via de app opgenomen maar via de TV ontvangers) , programma's staan die nog helemaal niet zijn uitgezonden. Ik ben maar steeds druk met opnieuw installeren, dan gaat het een tijd goed, maar dan komt het na een tijd weer terug. 

Reputatie 8
Badge +11

@vannidejo Dat klinkt gek. Dus je ziet bij de opnames op de tv-ontvanger programma's staan die nog uitgezonden moeten worden, een soort geplande opname zou je kunnen zeggen, heb ik je zo goed begrepen?

Daarnaast zie ik dat de Technische Dienst bezig is met het onderzoek. Ze hebben het uitgezet bij een specialist voor verder onderzoek. Zo gauw er meer informatie is of als ze vragen hebben, dan nemen ze contact met je op. Als ik in de tussentijd al ontwikkelingen zie, dan laat ik je dat weten.

Reputatie 1

Gisteravond foto gemaakt van de TV/opnames. Dat was dus 2 juli. Dan staan bij de opnames  (dus niet bij geplande opnames) ook al opnames van 3 en 4 juli. Terwijl die nog niet uitgezonden zijn. Dat gebeurd zo ongeveer maandelijks, ik moet dan iedere keer alle software terug brengen naar fabrieksinstellingen dan gaat het weer even goed, maar na een paar weken hetzelfde problemen.

Reputatie 8
Badge +11

@vannidejo Dat is wel gek inderdaad. Laten we het onderzoek door de specialisten even afwachten. De kans is groot dat het met elkaar te maken heeft. Ik zie nog geen nieuwe updates, ik hou het voor je in de gaten. Als je zelf intussen iets hoort of als er iets verandert, dan hoor ik het ook graag.

Reputatie 8
Badge +11

Hoi @vannidejo, ik wil even laten weten dat ik je niet vergeten ben. Het onderzoek bij de specialisten loopt nog, ik hoop snel nieuws voor je te hebben.

Reputatie 1

OK dank ik was al benieuwd.

 

Reputatie 8
Badge +11

@vannidejo Goedemorgen, ik zie dat de Technische Dienst in de tussentijd contact met je heeft gehad, en dat ze om voorbeelden gevraagd hebben. Ik hoop dat 't lukt om die te verzamelen, zodat ze verder onderzoek voor je kunnen doen en het zodoende voor je kunnen oplossen. Hou je me hier op de hoogte van hoe het gaat?

Reputatie 8
Badge +11

Hoi @vannidejo, ik zie in de melding van de Technische Dienst dat er nog geen contact is geweest sinds de laatste berichten in het topic. Is het daarna ook niet meer voorgekomen, of is het nog niet gelukt om voorbeelden te verzamelen? :slight_smile:

Reputatie 1

Klopt zul je net zien, net als kiespijn. Als je bij de tandarts bent, is de kiespijn over. Dus op dit moment stoppen de opnames niet meer. Als het wel weer gebeurt, laat ik het weten.

Reputatie 8
Badge +11

Dat zal je altijd zien inderdaad, dat is herkenbaar en heel bijzonder hoe dat altijd gaat. Als het weer gebeurt horen we het van je, dan zullen we de specialisten op dat moment een nieuw bericht sturen.

Reputatie 1

Ik kan iets markeren als oplossing, maar hoe doe ik dat?

 

Reputatie 8
Badge +11

Goedemorgen @vannidejo, ik heb Jasper zijn reactie als antwoord gemarkeerd omdat deze voor nu het beste samenvat hoe het er voor staat. Wanneer er nog geen reactie gemarkeerd is, kan je er zelf een kiezen. Je weet ons hier te vinden als je vragen hebt of als je toch weer iets opmerkt.

Reageer