beantwoord

Hoe werkt digitale tv?

  • 24 juni 2016
  • 1 reactie
  • 102 keer bekeken

Ik heb misschien een hele domme vraag. Maar ik heb nog geen digitale tv. Ik kijk nog ouderwets via de kabel. Nu ben ik aan het denken om over te stappen en wil graag weten hoe digitale tv eigenlijk werkt. Is dat met een kastje waarop je verschillende zenders kan krijgen? Of werkt dit anders?

Alvast bedankt!
icon

Beste antwoord door Enterprise 24 juni 2016, 22:21

Een belangrijk verschil is dat digitale TV van Telfort je huis binnenkomt via de telefoonlijn i.p.v. de coaxiale kabel van je huidige kabelboer.

Controleer dus vooraf of je een zogenaamd ISRA-punt (telefoon-hoofdaansluiting) op een goed bereikbare plek hebt (zie afbeelding hieronder waarop verschillende types staan).Je krijgt inderdaad een digitale TV-ontvanger die aangesloten wordt op de ook bijgeleverde modem, en uiteraard op je TV.

Bij het installatiepakket zit overigens een duidelijke handleiding dus aansluiten mag geen probleem zijn.Bekijk reactie

1 reactie

Reputatie 8
Badge +10
Een belangrijk verschil is dat digitale TV van Telfort je huis binnenkomt via de telefoonlijn i.p.v. de coaxiale kabel van je huidige kabelboer.
Controleer dus vooraf of je een zogenaamd ISRA-punt (telefoon-hoofdaansluiting) op een goed bereikbare plek hebt (zie afbeelding hieronder waarop verschillende types staan).

Je krijgt inderdaad een digitale TV-ontvanger die aangesloten wordt op de ook bijgeleverde modem, en uiteraard op je TV.
Bij het installatiepakket zit overigens een duidelijke handleiding dus aansluiten mag geen probleem zijn.

Reageer