Sticky beantwoord

De volgende update voor je TV-ontvanger [8.0.102_2]

  • 16 januari 2018
  • 520 reacties
  • 74131 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +7

In dit topic lees je alles over de volgende update voor je TV ontvanger. Hieronder zie je linkjes naar de reacties waarin je over de update leest. De meest recente update zie je als antwoord gemarkeerd.
 

Updates 2020

 

Oudere updates:

Updates 2019

 

Updates 2018

 

icon

Beste antwoord door Jasper - Telfort 15 juni 2020, 14:13

Het is weer tijd voor een nieuwe update voor de tv-ontvangers. Deze keer is het een grotere update, met meer wijzigingen. In dit bericht vertel ik jullie er alles over.

 

Welke ontvangers krijgen de update

De Motorola VIP 1853, de Arcadyan HMB 2260 en de Arris VIP 2952 gaan naar versienummer 8.0.95_2. Het kan zijn dat het versienummer een beetje verschilt, er blijft aan de software gewerkt worden en er kunnen nog kleine updates achter de schermen worden gedaan.

Heb je een ouder model, zoals de Motorola VIP 1963? Dan wordt deze update niet beschikbaar, maar we kunnen jouw ontvanger vervangen voor een nieuwer model.

-

Update 4-8-2020:

Er is een kleine update voor deze update uitgebracht, daarin is feedback verwerkt. Het versienummer wijzigt daarmee naar 8.0.102_2. Zie deze reactie voor meer details.

 

Wanneer komt de update

De uitrol van de update wordt in verschillende fases gedaan. KPN is op dit moment bezig om alle aansluitingen met alleen Arris VIP 5202 ontvangers om te zetten. Zodra dat klaar is zullen abonnementen met een 2952 en/of 2260 ontvanger ook bijgewerkt worden, dat is de fase waarin jullie de update kunnen zien verschijnen. Deze groep is het grootste, waardoor de uitvoering daarvan ook het langste duurt. Als die fase ook is afgerond zullen de 1853’s worden bijgewerkt.

Voordat elke fase start wordt er eerst een testgroep omgezet, om te kijken of alles goed werkt.

Dit wordt op basis van het abonnementsnummer gedaan, alle ontvangers die je hebt staan worden tegelijkertijd bijgewerkt. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, de ontvanger zal ’s nachts worden bijgewerkt.

 

Wat verandert er

Het eerste wat je zal opmerken is dat het uiterlijk van de menu’s is veranderd:

Het nieuwe menu (de optie ‘Uitgelicht’ is niet beschikbaar op de 1853)

 

De nieuwe informatiebalk. Met de gekleurde knoppen kan je de opties kiezen. Bij Terugkijken en opnames staan daar andere opties.

Voor een aantal onderdelen zal ik hieronder de wijzigingen toelichten.

 

Gids & Terugkijken

In het nieuwe menu is Terugkijken geen aparte optie meer. Dit zit nu volledig geïntegreerd in de Gids. Je kunt daar met de pijltoetsen of de Fast Forward (<<) en Rewind (>>) knoppen terug of vooruit in de tijd navigeren. Programma’s in het verleden met een groen pijl icoon kun je terugkijken.

Ben je gewend aan het uiterlijk van het oude Terugkijken menu dan kun je een vergelijkbare weergave activeren door nogmaals op de Gids-knop te drukken. Je krijgt dan de lijstweergave zoals hieronder te zien is. Deze keuze wordt onthouden. Wil je weer terug naar de horizontale weergave, druk wederom op Gids.

Zodra je in de Gids een programma selecteert met de OK knop krijg je een detailpagina. Hier zie je aanvullende informatie over het programma en je opties.

Voor lopende programma’s is de standaardoptie ‘Nu kijken’. Verder kun je kiezen voor ‘Kijk vanaf het begin’. Als een programma opgenomen kan worden, krijg je ook die optie.

Voor een programma dat in de toekomst begint is de standaardoptie ‘Ga naar deze zender’. Verder kun je kiezen voor ‘Zet herinnering aan’. Als een programma opgenomen kan worden krijg je die optie ook.

Voor een programma in het verleden is Terugkijken de standaardoptie, mits het programma teruggekeken kan worden. Als dat niet zo is, krijg je dat te zien.

 

Opnames

De opnamelijst heeft ook een aangepast uiterlijk gekregen. Onderin het scherm is de lijst met opnames. Bovenin het scherm krijg je informatie van de geselecteerde opname. Er is in de lijst met opnames niet meer direct te zien van welke zender een programma is opgenomen. Dit is wel te zien in het informatiestuk.

Voorheen kon je opnames alleen sorteren op datum (op- of aflopend). Nu kun je ze ook alfabetisch sorteren op titel.

Bij je geplande opnames zijn van je serieopnames alleen diegene te zien waarvan op dat moment afleveringen in de gids staan.

Verder is het zo dat een serieopname nu actief blijft. Dat wil zeggen dat als er onverhoopt een aflevering wordt gemist, of je verwijdert er zelf een (of meerdere), dan zal de eerstvolgende herhaling van die aflevering worden opgenomen.

Gecombineerd met het feit dat een ingeplande serieopname dus alleen zichtbaar is als er een nog op te nemen aflevering in de gids staat, betekent dit dat je een serieopname alleen kunt annuleren voor de laatste aflevering is opgenomen. Of door individuele afleveringen te verwijderen en hem dan te verwijderen als er herhalingen worden opgenomen.

Wel is het net als voorheen zo dat als je een serieopname annuleert, de afleveringen die je daarvan nog in je lijst hebt staan niet meer bij elkaar gegroepeerd worden.

 

On Demand

In het nieuwe menu is On Demand opgesplitst in twee items: Films en Series. Deze categorieën bevatten alle programma’s waar jij vanuit je abonnement toegang tot hebt, plus de te huren programma’s en directe links naar de Netflix, YouTube en Prime Video apps.

De optie ‘Mijn pakketten’ bevat alle zenderpakketten die in je abonnement zitten. De films hier zijn gratis te bekijken. 

Onder ‘Meer films’ vind je zenderpakketten met films die niet in je abonnement zitten. Je kunt deze wel bekijken om te zien of er iets van je gading bij zit. Zo ja, dan kun je daar ook gelijk met de blauwe knop abonneren op dat pakket. 

Met de optie Films huren krijg je alle betaalde films te zien, onderverdeeld in verschillende tabbladen. Je kunt hier met de pijltoetsen navigeren. Bovenin beeld krijg je dan info te zien over de geselecteerde film. Ook hier kun je met ‘Verander weergave’ een lijstoverzicht krijgen in plaats van de carrousel. Kies je hiervoor, dan zal het ook lijstweergave blijven (bij zowel Films als Series) tot je dit zelf weer aanpast.

Met de OK knop kun je een film kiezen. Je krijgt dan een pop-up waarin je het huren van de film kunt bevestigen met het invoeren van je betaalcode, of je kunt annuleren. Een gehuurde film vind je terug onder Uitgelicht.  

Helemaal onderaan Meer Films staat erotiek. Hier staan alle erotiek films, zowel degene die onder je bestaande zenderpakketten vallen, als degene die je los kunt huren.

De menuschermen om series te selecteren ziet er net zo uit, als je een serie opent krijg je een overzicht van de seizoenen die de serie heeft. Je kunt daar zelf kiezen welke aflevering je kijkt:

 

 

Zoeken

Zoeken heeft uitgebreidere mogelijkheden gekregen. Je vindt het nu helemaal bovenin het menu, in plaats van onderaan. Als je zoeken voor de eerste keer opent is het hoofdscherm leeg. Als je eenmaal dingen gezocht hebt krijg je bij het opnieuw openen van het zoekscherm je recente zoektermen te zien. Je kunt dan makkelijk opnieuw hierop zoeken.

Als je begint met zoeken krijg je al eerste resultaten te zien zodra je drie karakters hebt ingevuld. De resultaten worden dan als miniaturen in een carrousel getoond* onderverdeeld in een aantal tabbladen (Gids, Terugkijken, Films, Series). Met de Fast Forward (<<) en Rewind (>>) knoppen kun je snel schakelen tussen deze categorieën.

Vind je dit miniaturenoverzicht niet fijn, dan kun je bovenin het scherm met Verander weergave schakelen naar een lijst.

Net als voorheen kun je met de pijltoetsen heen en weer over de pagina en dingen selecteren met de OK knop. Wat nieuw is, is dat er filters zijn toegevoegd. Deze staan links onder het toetsenbord. Waar je precies op kunt filteren varieert per tabblad.

Voor de Gids en Terugkijken resultaten kun je hiermee specificeren van welke tijdsperioden je resultaten wilt zien. Bij Films en Series kun je (nog) niet verder filteren. Wel zijn daar erotiek resultaten standaard verborgen. Als je deze wel wilt zien, kun je dit onderaan het scherm aanvinken.

* De carrouselweergave is niet beschikbaar op de 1853, deze heeft alleen de lijstweergave

 

Instellingen

Het instellingenmenu is inhoudelijk niet veel veranderd. Maar wel is het qua weergave aangepast aan de nieuwe look:

 

Net als in het oude menu staan hier de mogelijkheden om kinderslot in te stellen. Nieuw is een extra setting ‘Erotiek verbergen op dit apparaat’. Als deze instelling op ‘Ja’ wordt gezet, dan worden erotische kanalen en films automatisch verborgen op deze tv-ontvanger, los van de overige kinderslotinstellingen van het account. Dit geeft de mogelijkheid makkelijker erotiek te verbergen, terwijl wel, bijvoorbeeld, Goede Tijden Slechte Tijden kan worden gekeken.

 

 

Ook in dit KPN topic wordt meer uitgelegd over deze update.

 

Waar kan ik ‘Terugkijken’ vinden in het menu?
Terugkijken is in de nieuwe versie van het menu samengevoegd met de Gids. Via de menu optie Gids & Terugkijken, kan je het gewenste programma opzoeken in de gids en kiezen voor terugkijken. De verticale weergave van de gids kan je oproepen door met de afstandsbediening twee keer op Gids te drukken.

Waar kan ik ‘On Demand’ vinden in het menu?
On Demand is in de nieuwe versie van het menu opgedeeld in Films en Series. In het menu kan je kiezen of je Films of Series wilt kijken.

Waarom is de menustructuur aangepast?
Op basis van klantonderzoeken hebben we de menustructuur aangepast. Via het nieuwe menu zijn de opties sneller te vinden.

Kan ik ook gebruik blijven maken van de oude menustructuur?
Nee, na het omschakelen naar de nieuwe menustructuur kan je alleen nog gebruik maken van de nieuwe menu structuur. Wel kan je in Zoeken, Films en Series kiezen voor list view i.p.v. de nieuwe lay-out.

Als ik de gids open, zie ik het beeld niet meer klein, klopt dat (picture in picture)?
Dat klopt inderdaad, dit is niet meer beschikbaar met het nieuwe menu.

Klopt het dat ik bij het openen van een menu geen beeld en geluid meer heb?
Op de 1853 wordt beeld en geluid gedeactiveerd bij openen van overzichten in het iTV menu.

Klopt het dat ik de films alleen in een lijstweergave kan weergeven?
Op de 1853 is alleen lijstweergave beschikbaar, dit geldt ook voor series en de zoekresultaten.

Waar kan ik mijn betaalcode wijzigen?
Met de overgang naar het nieuwe menu is er geen onderscheid meer tussen pin- of betaalcode.
Als je voorheen gebruik hebt gemaakt van dezelfde code voor pin- of betaalcode dan zijn deze nu samengevoegd tot één pincode.
Als je verschillende codes gebruikte, kan je de pincode wijzigen. De nieuwe code zal zowel als pin- als betaalcode gebruikt kunnen worden. Bij het wijzigen via de menuschermen zal de oude betaalcode worden gevraagd.

Waar kan ik mijn pincode wijzigen?
De pincode kan je wijzigen in het menu Instellingen/pincode. Ook kan je dit in MijnTelfort doen.

Bekijk reactie

520 reacties


Het zou fijn zijn als er ook een optie komt om een lokaal netwerk device als media station te kunnen koppelen op de arcaydian zodat je foto's kunt bekijken, muziek kan spelen of een film kunt afspelen.

@Enterprise Dat slaat terug op deze reactie. En de overige opmerkingen hierover.
Reputatie 8
Badge +10
Update

Ondanks dat ik in het 'On Demand' menu en op kanaal 201 geen YouTube kan vinden staat bij de casting-opties van mijn TV nu sinds de firmware-update van vannacht wel de Arris TV-ontvanger vermeldt als ik vanaf mijn tablet YouTube wil casten.
Als ik de Arris kies dan cast deze YouTube inderdaad naar de TV.

De vraag is dus, de YouTube app voor 'On Demand' *lijkt* in de nieuwe firmware aanwezig te zijn maar waarom zie ik deze niet in het 'On Demand' menu en op kanaal 201..?

Reputatie 8
Badge +11
Vannacht is de nieuwe firmwareversie 7.3.52_2 op mijn Arris TV-ontvanger geïnstalleerd maar onder 'On Demand' zie ik nog geen YouTube optie in het menu staan.
Ook op kanaal 201 geen YouTube te vinden, kanaal 201 staat nog niet in de zenderlijst (ook niet bij de verborgen zenders).


Dit heb ik meteen voor je nagevraagd. Afgelopen nacht is de update met YouTube alleen voor de Arris VIP2952 uitgerold, komende nacht is de beurt aan de Arcadyan HMB2260. Morgen overdag zal de YouTube app toegankelijk worden gemaakt via de MeerTV optie en kanaal 201.
Reputatie 8
Badge +10
Bedankt Jasper, helemaal duidelijk..! 👍
Reputatie 8
Badge +11
Ik heb het hier net even getest op onze testopstelling (Arris VIP2952), via het OnDemand menu kan de YouTube app al wel geopend worden 😉
Reputatie 8
Badge +10
Hier even gechecked en nu staat deze er inderdaad bij in On Demand... 👍
Morgen eens kijken of 201 ook in de zenderlijst staat.
Reputatie 8
Badge +10
Kanaal 201 is zojuist toegevoegd aan de zenderlijst... 😉
Reputatie 8
Badge +11
Top, het kanaal en de MeerTV app zouden nu voor iedereen met de ondersteunde tv-ontvangers toegankelijk moeten zijn 🙂
Tja, is het toeval dat vanaf vanochtend mijn hmb2260 v2 het niet meer doet? Ik lees dat die dus vannacht aan de beurt was voor de update en krijg nu alleen nog maar steeds de zelfde foutmelding F562. Ik heb al 3 keer mijn router gereset en 10 minuten later het kastje weer opgestart, maar geen succes. Begin er moe van te worden... had twee weken terug al plots geen wifi meer op Androids, dat heb ik uiteindelijk weten op te lossen, nu dit weer... beetje stabiel systeem zou prettig zijn.

Opgelost door de software te verwijderen en dan weer aan te zetten, dan wordt alles opnieuw geïnstalleerd en nu doet het het weer.
Reputatie 8
Badge +10
Top, het kanaal en de MeerTV app zouden nu voor iedereen met de ondersteunde tv-ontvangers toegankelijk moeten zijn :)
Je bedoelt de YouTube app..?!😉
Reputatie 8
Badge +11
Hi Jessica, het kan toeval zijn dat het net sinds de update niet werkte, of de update was nog niet helemaal klaar. Door de software opnieuw te verwijderen is het nu gelukkig alsnog opgelost en kan je weer tv kijken.

@Enterprise, haha, wat ik bedoelde is 'de YouTube app in MeerTV'. Doordat we het al over specifiek die app in MeerTV hadden korte ik het een beetje af 😉
Reputatie 8
Badge +10
@Enterprise, haha, wat ik bedoelde is 'de YouTube app in MeerTV'. Doordat we het al over specifiek die app in MeerTV hadden korte ik het een beetje af ;)
Ehhh... de nieuwe YouTube app staat toch in 'On Demand' en niet in 'Méér TV'..? 😉
Daarom reageerde ik hierop...
Reputatie 8
Badge +11
Soms, als dingen wijzigen, blijft je hoofd nog in het oude hangen. Dat was hier duidelijk ook even het geval 😛
Je hebt helemaal gelijk 🙂
Reputatie 8
Badge +10
Soms, als dingen wijzigen, blijft je hoofd nog in het oude hangen. Dat was hier duidelijk ook even het geval :P
Je hebt helemaal gelijk :)

Dat begrijp ik helemaal, vertel me wat... 😆
Maar om vergissing bij lezers te voorkomen wilde ik het toch even melden, juist omdat er ook al een 'uitgeklede' versie van YouTube in 'Méér TV staat kan dit tot verwarring leiden.
Zojuist even gekeken maar de nieuwe app staat ook bij Meer TV wat mij voor een OTT dienst de meest logische plek lijkt.
Dus deze nieuwe versie is te vinden onder On Demand, MeerTV en kanaal 201 de uitgeklede Youtube videos staat ook in MeerTv, dus daar moet je dan wel alert op zijn.
Reputatie 8
Badge +10
Zojuist even gekeken maar de nieuwe app staat ook bij Meer TV wat mij voor een OTT dienst de meest logische plek lijkt.
Dus deze nieuwe versie is te vinden onder On Demand, MeerTV en kanaal 201 de uitgeklede Youtube videos staat ook in MeerTv, dus daar moet je dan wel alert op zijn.

Er staat al heel lang een 'kale' versie van YouTube app in het 'Méér TV' menu maar dat zal niets te maken hebben met de nieuwe 'volledige' versie die nu in 'On Demand' staat die ook met Chromecast werkt.
Het vreemde is echter dat ik dit nu niet kan checken want ik kan via het menu de 'Méér TV' optie niet meer openen..?!?!
Dit lijkt na de installatie van de nieuwe firmwareversie zo te zijn.
Heb jij een Chromecast en kan je checken of de oude app in Méer TV ook reageert op de Chromecast..?

@Jasper - Telfort
Kan jij eens kijken of Méér TV bij jou op het testsysteem wel te openen is na de firmware-update..?
YouTube is te openen via het On Demand menu of, nog sneller, door naar zender 201 te zappen. Ook vind je YouTube terug als MeerTV app en kun je de TV-ontvangers selecteren door te casten vanaf je mobiel (zie afbeelding hieronder).
Zoals hier staat bij de beschrijving over deze update staat de volledige Youtube ook onder MéérTV die staat bij ons naast Youtube Videos dus inderdaad twee verschillende apps.

Ik heb geen chromecast zonder dat kan ik wel bevestigen dat alleen de volledige Youtube app via een Tablet of Telefoon reageert en na koppeling je eigen lijstjes laat zien. Deze nieuwe youtube app reageert en functioneert exact zoals de youtube app op smart tv's zoals het opstarten van de app clips in een wachtrij zetten of meteen laten afspelen.
Reputatie 8
Badge +10
Oke, bedankt voor het checken en de feedback... 👍

@Jasper - Telfort
Never mind... Méér TV opent weer zoals het hoort.
Reputatie 8
Badge +11
@Enterprise, we hebben elkaar aardig op het verkeerde been gezet 😛 Gelukkig werkt het nu allemaal zoals het hoort!
Reputatie 8
Badge +11

September

Voor deze maand worden er weer een aantal wijzigingen doorgevoerd in de software van de tv-ontvangers. Deze versie (7.3.54_2) komt voor de Arcadyan HMB2260, Arris VIP2952 en Motorola VIP1963 en VIP1853. Deze update is niet beschikbaar voor Amino ontvangers.

Planning:
- Donderdag 13 sep: uitrol naar 10.000 klanten
- 24-27 sep: uitrol naar alle klanten

MéérTV heet nu Apps op TV


Voor alle tv-ontvangers heet MéérTV nu Apps op TV, hiermee is het duidelijker wat het precies is. De inhoud van de apps verandert door de naamswijziging niet.

Verbeterd zoeken in de gids


Het zoeken in de programmagids is verbeterd, via Menu > Zoeken > In Gids kan je het zoekscherm openen. Op de 2260 en de 2952 zal dit ook vanuit de programmagids toegankelijk worden met de gele knop op de afstandsbediening. Als je hier gaat typen begint het zoeken zodra je 3 tekens hebt ingevoerd, zodra je verder typt worden de resultaten automatisch bijgewerkt.

YouTube is nu ook Nederlands


De nieuwe YouTube app wordt nu aangeboden in de Nederlandse taal. Dit geldt alleen voor de tv-ontvangers 2260 en 2952, omdat deze YouTube app alleen hierop beschikbaar is. We streven ernaar om alle menu’s in het Nederlands te hebben, daarom is het YouTube menu ook vertaald.

Wat verwachten we volgende maand?

Zoeken in Gids: als er geen resultaten zijn, wordt bovenaan soms toch gemeld dat er x resultaten zijn. Er zijn dan geen resultaten, de teller is niet correct. Dit is een bug die waarschijnlijk in oktober wordt opgelost.

Zoeken in Gids: er lijken soms programma's te missen als je alleen zoekt op vandaag (bijv Pauw). Als een programma vandaag begint maar de volgende dag eindigt, komt deze niet terug in de zoekresultaten van vandaag. De tijdelijke oplossing is om te zoeken op “komende week”. Dit is een bug die waarschijnlijk in oktober wordt opgelost.
Reputatie 8
Badge +10
@Jurgen - Telfort
En heeft deze update ook een versienummer..? 😁
@Jurgen - Telfort
En heeft deze update ook een versienummer..? 😁

Zie de startpost

Reputatie 8
Badge +10
Wellicht toch wel handig om dat ook even in deze nieuwe post te vermelden..?

*Just my two cents*
Reputatie 8
Badge +11
Het heeft inderdaad een versienummer ;)
Toevallig had ik er wel over getwijfeld, maar toen ik de voorgaande updates nakeek hadden we het er ook niet bij genoemd. Ik zal het er vanaf nu weer bij zetten!
Reputatie 8
Badge +10
Bedankt Jasper... 👍

Reageer