Sticky beantwoord

De volgende update voor je TV-ontvanger [8.0.102_2]

  • 16 januari 2018
  • 599 reacties
  • 79243 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +7

In dit topic lees je alles over de volgende update voor je TV ontvanger. Hieronder zie je linkjes naar de reacties waarin je over de update leest. De meest recente update zie je als antwoord gemarkeerd.
 

Updates 2020

 

Oudere updates:

Updates 2019

 

Updates 2018

 

icon

Beste antwoord door Jasper - Telfort 15 juni 2020, 14:13

Het is weer tijd voor een nieuwe update voor de tv-ontvangers. Deze keer is het een grotere update, met meer wijzigingen. In dit bericht vertel ik jullie er alles over.

 

Welke ontvangers krijgen de update

De Motorola VIP 1853, de Arcadyan HMB 2260 en de Arris VIP 2952 gaan naar versienummer 8.0.95_2. Het kan zijn dat het versienummer een beetje verschilt, er blijft aan de software gewerkt worden en er kunnen nog kleine updates achter de schermen worden gedaan.

Heb je een ouder model, zoals de Motorola VIP 1963? Dan wordt deze update niet beschikbaar, maar we kunnen jouw ontvanger vervangen voor een nieuwer model.

-

Update 4-8-2020:

Er is een kleine update voor deze update uitgebracht, daarin is feedback verwerkt. Het versienummer wijzigt daarmee naar 8.0.102_2. Zie deze reactie voor meer details.

 

Wanneer komt de update

De uitrol van de update wordt in verschillende fases gedaan. KPN is op dit moment bezig om alle aansluitingen met alleen Arris VIP 5202 ontvangers om te zetten. Zodra dat klaar is zullen abonnementen met een 2952 en/of 2260 ontvanger ook bijgewerkt worden, dat is de fase waarin jullie de update kunnen zien verschijnen. Deze groep is het grootste, waardoor de uitvoering daarvan ook het langste duurt. Als die fase ook is afgerond zullen de 1853’s worden bijgewerkt.

Voordat elke fase start wordt er eerst een testgroep omgezet, om te kijken of alles goed werkt.

Dit wordt op basis van het abonnementsnummer gedaan, alle ontvangers die je hebt staan worden tegelijkertijd bijgewerkt. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, de ontvanger zal ’s nachts worden bijgewerkt.

 

Wat verandert er

Het eerste wat je zal opmerken is dat het uiterlijk van de menu’s is veranderd:

Het nieuwe menu (de optie ‘Uitgelicht’ is niet beschikbaar op de 1853)

 

De nieuwe informatiebalk. Met de gekleurde knoppen kan je de opties kiezen. Bij Terugkijken en opnames staan daar andere opties.

Voor een aantal onderdelen zal ik hieronder de wijzigingen toelichten.

 

Gids & Terugkijken

In het nieuwe menu is Terugkijken geen aparte optie meer. Dit zit nu volledig geïntegreerd in de Gids. Je kunt daar met de pijltoetsen of de Fast Forward (<<) en Rewind (>>) knoppen terug of vooruit in de tijd navigeren. Programma’s in het verleden met een groen pijl icoon kun je terugkijken.

Ben je gewend aan het uiterlijk van het oude Terugkijken menu dan kun je een vergelijkbare weergave activeren door nogmaals op de Gids-knop te drukken. Je krijgt dan de lijstweergave zoals hieronder te zien is. Deze keuze wordt onthouden. Wil je weer terug naar de horizontale weergave, druk wederom op Gids.

Zodra je in de Gids een programma selecteert met de OK knop krijg je een detailpagina. Hier zie je aanvullende informatie over het programma en je opties.

Voor lopende programma’s is de standaardoptie ‘Nu kijken’. Verder kun je kiezen voor ‘Kijk vanaf het begin’. Als een programma opgenomen kan worden, krijg je ook die optie.

Voor een programma dat in de toekomst begint is de standaardoptie ‘Ga naar deze zender’. Verder kun je kiezen voor ‘Zet herinnering aan’. Als een programma opgenomen kan worden krijg je die optie ook.

Voor een programma in het verleden is Terugkijken de standaardoptie, mits het programma teruggekeken kan worden. Als dat niet zo is, krijg je dat te zien.

 

Opnames

De opnamelijst heeft ook een aangepast uiterlijk gekregen. Onderin het scherm is de lijst met opnames. Bovenin het scherm krijg je informatie van de geselecteerde opname. Er is in de lijst met opnames niet meer direct te zien van welke zender een programma is opgenomen. Dit is wel te zien in het informatiestuk.

Voorheen kon je opnames alleen sorteren op datum (op- of aflopend). Nu kun je ze ook alfabetisch sorteren op titel.

Bij je geplande opnames zijn van je serieopnames alleen diegene te zien waarvan op dat moment afleveringen in de gids staan.

Verder is het zo dat een serieopname nu actief blijft. Dat wil zeggen dat als er onverhoopt een aflevering wordt gemist, of je verwijdert er zelf een (of meerdere), dan zal de eerstvolgende herhaling van die aflevering worden opgenomen.

Gecombineerd met het feit dat een ingeplande serieopname dus alleen zichtbaar is als er een nog op te nemen aflevering in de gids staat, betekent dit dat je een serieopname alleen kunt annuleren voor de laatste aflevering is opgenomen. Of door individuele afleveringen te verwijderen en hem dan te verwijderen als er herhalingen worden opgenomen.

Wel is het net als voorheen zo dat als je een serieopname annuleert, de afleveringen die je daarvan nog in je lijst hebt staan niet meer bij elkaar gegroepeerd worden.

 

On Demand

In het nieuwe menu is On Demand opgesplitst in twee items: Films en Series. Deze categorieën bevatten alle programma’s waar jij vanuit je abonnement toegang tot hebt, plus de te huren programma’s en directe links naar de Netflix, YouTube en Prime Video apps.

De optie ‘Mijn pakketten’ bevat alle zenderpakketten die in je abonnement zitten. De films hier zijn gratis te bekijken. 

Onder ‘Meer films’ vind je zenderpakketten met films die niet in je abonnement zitten. Je kunt deze wel bekijken om te zien of er iets van je gading bij zit. Zo ja, dan kun je daar ook gelijk met de blauwe knop abonneren op dat pakket. 

Met de optie Films huren krijg je alle betaalde films te zien, onderverdeeld in verschillende tabbladen. Je kunt hier met de pijltoetsen navigeren. Bovenin beeld krijg je dan info te zien over de geselecteerde film. Ook hier kun je met ‘Verander weergave’ een lijstoverzicht krijgen in plaats van de carrousel. Kies je hiervoor, dan zal het ook lijstweergave blijven (bij zowel Films als Series) tot je dit zelf weer aanpast.

Met de OK knop kun je een film kiezen. Je krijgt dan een pop-up waarin je het huren van de film kunt bevestigen met het invoeren van je betaalcode, of je kunt annuleren. Een gehuurde film vind je terug onder Uitgelicht.  

Helemaal onderaan Meer Films staat erotiek. Hier staan alle erotiek films, zowel degene die onder je bestaande zenderpakketten vallen, als degene die je los kunt huren.

De menuschermen om series te selecteren ziet er net zo uit, als je een serie opent krijg je een overzicht van de seizoenen die de serie heeft. Je kunt daar zelf kiezen welke aflevering je kijkt:

 

 

Zoeken

Zoeken heeft uitgebreidere mogelijkheden gekregen. Je vindt het nu helemaal bovenin het menu, in plaats van onderaan. Als je zoeken voor de eerste keer opent is het hoofdscherm leeg. Als je eenmaal dingen gezocht hebt krijg je bij het opnieuw openen van het zoekscherm je recente zoektermen te zien. Je kunt dan makkelijk opnieuw hierop zoeken.

Als je begint met zoeken krijg je al eerste resultaten te zien zodra je drie karakters hebt ingevuld. De resultaten worden dan als miniaturen in een carrousel getoond* onderverdeeld in een aantal tabbladen (Gids, Terugkijken, Films, Series). Met de Fast Forward (<<) en Rewind (>>) knoppen kun je snel schakelen tussen deze categorieën.

Vind je dit miniaturenoverzicht niet fijn, dan kun je bovenin het scherm met Verander weergave schakelen naar een lijst.

Net als voorheen kun je met de pijltoetsen heen en weer over de pagina en dingen selecteren met de OK knop. Wat nieuw is, is dat er filters zijn toegevoegd. Deze staan links onder het toetsenbord. Waar je precies op kunt filteren varieert per tabblad.

Voor de Gids en Terugkijken resultaten kun je hiermee specificeren van welke tijdsperioden je resultaten wilt zien. Bij Films en Series kun je (nog) niet verder filteren. Wel zijn daar erotiek resultaten standaard verborgen. Als je deze wel wilt zien, kun je dit onderaan het scherm aanvinken.

* De carrouselweergave is niet beschikbaar op de 1853, deze heeft alleen de lijstweergave

 

Instellingen

Het instellingenmenu is inhoudelijk niet veel veranderd. Maar wel is het qua weergave aangepast aan de nieuwe look:

 

Net als in het oude menu staan hier de mogelijkheden om kinderslot in te stellen. Nieuw is een extra setting ‘Erotiek verbergen op dit apparaat’. Als deze instelling op ‘Ja’ wordt gezet, dan worden erotische kanalen en films automatisch verborgen op deze tv-ontvanger, los van de overige kinderslotinstellingen van het account. Dit geeft de mogelijkheid makkelijker erotiek te verbergen, terwijl wel, bijvoorbeeld, Goede Tijden Slechte Tijden kan worden gekeken.

 

 

Ook in dit KPN topic wordt meer uitgelegd over deze update.

 

Waar kan ik ‘Terugkijken’ vinden in het menu?
Terugkijken is in de nieuwe versie van het menu samengevoegd met de Gids. Via de menu optie Gids & Terugkijken, kan je het gewenste programma opzoeken in de gids en kiezen voor terugkijken. De verticale weergave van de gids kan je oproepen door met de afstandsbediening twee keer op Gids te drukken.

Waar kan ik ‘On Demand’ vinden in het menu?
On Demand is in de nieuwe versie van het menu opgedeeld in Films en Series. In het menu kan je kiezen of je Films of Series wilt kijken.

Waarom is de menustructuur aangepast?
Op basis van klantonderzoeken hebben we de menustructuur aangepast. Via het nieuwe menu zijn de opties sneller te vinden.

Kan ik ook gebruik blijven maken van de oude menustructuur?
Nee, na het omschakelen naar de nieuwe menustructuur kan je alleen nog gebruik maken van de nieuwe menu structuur. Wel kan je in Zoeken, Films en Series kiezen voor list view i.p.v. de nieuwe lay-out.

Als ik de gids open, zie ik het beeld niet meer klein, klopt dat (picture in picture)?
Dat klopt inderdaad, dit is niet meer beschikbaar met het nieuwe menu.

Klopt het dat ik bij het openen van een menu geen beeld en geluid meer heb?
Op de 1853 wordt beeld en geluid gedeactiveerd bij openen van overzichten in het iTV menu.

Klopt het dat ik de films alleen in een lijstweergave kan weergeven?
Op de 1853 is alleen lijstweergave beschikbaar, dit geldt ook voor series en de zoekresultaten.

Waar kan ik mijn betaalcode wijzigen?
Met de overgang naar het nieuwe menu is er geen onderscheid meer tussen pin- of betaalcode.
Als je voorheen gebruik hebt gemaakt van dezelfde code voor pin- of betaalcode dan zijn deze nu samengevoegd tot één pincode.
Als je verschillende codes gebruikte, kan je de pincode wijzigen. De nieuwe code zal zowel als pin- als betaalcode gebruikt kunnen worden. Bij het wijzigen via de menuschermen zal de oude betaalcode worden gevraagd.

Waar kan ik mijn pincode wijzigen?
De pincode kan je wijzigen in het menu Instellingen/pincode. Ook kan je dit in MijnTelfort doen.

Bekijk reactie

599 reacties

Jammer dat de Amino ontvangers (nog) niet worden bijgewerkt.
Netflix op kanaal 200 lijkt me een heel handige optie voor mijn vrouw die moeilijk kan omgaan met al die afstandsbedieningen.
Staat een soortgelijke update voor de Amino's nog op stapel?
Ga daar maar niet van uit.
Dit gezegd hebbende moet het mogelijk zijn als we van Videoland wat een vergelijkbare streamings dienst is gebruik kunnen maken met een Amino waarom dan niet Netflix. Wellicht niet op een kanaal zoals het geval is voor de andere ontvangers maar gewoon als menu optie. Waarom is het eigenlijk niet gewoon een app via Meer tv?

Echter zullen er dan achter de schermen diverse aanpassingen moeten gebeuren en dan krijgen we eerst met een kosten baten analyse te maken. De wens vanuit Telfort zal zijn iedereen aan de witte afstands bediening.
Reputatie 7
Badge +7
Hoi janoniem, voor de Amino ontvangers zie ik deze optie niet in het verschiet liggen. Daar kan ik je niet bij op weg helpen. Met onze nieuwe TV ontvangers is het gebruik van Netflix wel mogelijk. Wil je daar een keer over sparren of horen wat de opties zijn, dan mag je me altijd een privébericht sturen. Ik denk daarin graag met je mee. :)

@Galdor daar komen meerdere zaken bij kijken. Waar Videoland zijn content aan ons levert en wij dit doorzetten naar de TV ontvanger, is dit bij Netflix niet het geval. Zij houden de content zelf in beheer. Om die toegang goed in te richten zal een groot gedeelte van het netwerk op de schop moeten, zoals je al inderdaad vermoedde.
@Wieger - Telfort
Bedankt voor snelle reactie.
Onze woning is nog deels bekabeld met coax (moeilijk door UTP te vervangen) en daarom is de nieuwe propositie voor ons minder interessant omdat de configuratie uit de Lijbrandt tijd, dan niet meer bruikbaar is.
Maar ik vrees dat aan het Lijbrandt tijdperk ooit een einde komt, dat zien we dan wel weer.
@janoniem hoewel ze redelijk kostbaar zijn zou je dan aan de MoCa oplossing kunnen denken.
Hier een discusie over waarom voor deze oplossing is gekozen ipv een homeplug
https://forum.kpn.com/interactieve-tv-11/moca-internet-over-coax-inplaats-van-powerline-233551
Zou wel fijn zijn als de klanten bij wie de update wordt uitgevoerd, hier een bericht van ontvangen.
Het terugkijken werkte ineens niet meer en ik heb via Google moeten uitvinden wat ik er aan kon doen.
Hoe kan ik mijn Netflix dan terug krijgen?
Sinds 19 januari heb ik het beruchte probleem 'geen zender beschikbaar' tijdens het TV kijken. Ik heb alle mogelijke oplossingen van het forum geprobeerd maar het heeft geen oplossing gegeven. Kan het soms met deze update te maken hebben?
Reputatie 7
Badge +7
@FerryvanReede, hiervan krijg je een melding in je TV ontvanger. Wel heb ik dit punt nog een keer onder de aandacht gebracht.
@Wenang Netflix is ook na de update beschikbaar. Waar loop je tegen aan?
@MarcelKlundert, dat wil ik verder voor je nazoeken. Ik kan je gegevens niet terugvinden. Wil je je postcode en huisnummer of klantnummer aan je profiel toevoegen? Dan loop ik het verder voor je na.
Ik heb mijn klantnummer toegevoegd aan mijn profiel
Reputatie 7
Badge +7
Hoi Marcel, bedankt voor het toevoegen van je klantnummer. Over de afgelopen dagen zie ik weinig problemen meer terug naar je TV ontvanger. Eerder was dit wel het geval. Heb je de ontvanger met een netwerkkabel aangesloten of maak je gebruik van een draadloze verbindingsset? De kans is aanwezig dat de poort of de gebruikte kabel de boosdoener is. Je kan kijken of je via een andere poort of met een andere kabel verbetering merkt. Mocht op het moment van storen je internetverbinding ook wegvallen of erg slecht werken, dan zal dit niet werken. Dan wil ik een monteur de situatie bij jou thuis laten nalopen.
De storing ontstond vrijdagochtend 19 januari. Op die dag heb ik verschillende keren zowel de TV-ontvanger als het modem gereset. De Wifi verbinding blijft het gewoon goed doen. Ik heb in het weekend daarna de ethernetkabel tussen TV-ontvanger (Motorola) en modem (Experia) vernieuwd en op alle 4 poorten van het modem aangesloten gehad. Maar de storing trad steeds afwisselend (soms na 5 minuten en soms naar 30 minuten) op en op alle zenders. Omdat dit allemaal niet hielp heb ik alles weer aangesloten zoals het voor de storing was. Daarna traden de storingen nog steeds op zowel zondag als maandag.
Sinds dinsdag 23 januari heb ik echter geen storing meer gehad.
Reputatie 7
Badge +7

JanuariHet is tijd voor de eerste iTV softwareupdate van het nieuwe jaar! Deze update geldt voor alle ontvangers, met uitzondering van de Amino TV ontvangers.

Planning


Op 18 januari wordt deze update uitgerold naar een willekeurig geselecteerd deel van de klanten als test. Als dit goed verloopt wordt van 30 januari t/m 1 februari én op 6 en 7 februari dit uitgerold naar alle klanten.
Deze update geldt voor alle huidige ontvangers:
- Motorola 1853, 1903 en 1963
- Arris 2952
- Arcadyan 2260

Nieuw


De overzichtspagina waar je programma's, zoals voetbalwedstrijden, kunt huren heeft een nieuw uiterlijk gekregen dat past bij de rest van de menu's.Naast de software (NMC) zal ook de bootloader (DBL, het opstartdeel van de software) updaten en wel naar versie 2.09. Dit geldt alleen voor de Arris en de Arcadyan. Hierdoor zullen deze ontvangers een extra keer opstarten bij het ophalen en installeren van de software.
De DBL-update zorgt ervoor dat we in de toekomst verdere over the top (OTT) content en diensten kunnen toevoegen. Dat zijn dan diensten/inhoud van derde partijen die wij een-op-een doorgeven via onze software. Zoals we nu al doen met Netflix.

Aangepast


Bij Terugkijken via de Gids begint het programma een paar minuten eerder. In deze update zijn nu de eerste aanpassingen gedaan waardoor in de toekomst deze programma's goed op tijd zullen beginnen en doorspoelen naar het echte begin niet meer hoeft.

Kanaal 200 is het kanaal waarop je Netflix kunt bereiken. We hebben nu ook de kanalen 201 t/m 219 gereserveerd zodat daar in de toekomst andere, vergelijkbare diensten op bereikbaar kunnen worden. Denk dan aan diensten als YouTube.
Ook zal de poster die op Netflixkanaal 200 te zien is maandelijks wijzigen zonder dat hiervoor een herstart van de ontvanger nodig is.

MéérTV


Dit staat los van deze update, toch is het noemenswaardig. Er staan ook weer wat aanpassingen in de MéérTV apps op stapel. We verwachten deze maand de app Fit at Home, waarbij je lekker voor je tv kunt gaan sporten. Ook komt er weer een nieuwe karaoke app.

Op 6 februari zal de zender Xite van zendernummer 38 naar zendernummer 22 gaan. Videotheek TV zal naar zender 18 gaan.


Update 29 januari 2018 9:30: Helaas gaat de geplande volledige uitrol van deze software niet door. Naar verwachting zal er dan ook pas eind februari een nieuwe uitrol zijn. Dit omdat de Olympische Spelen binnenkort beginnen en het niet zo handig is om nieuwe software uit te brengen tijdens een dergelijk evenement. Het is dan de verwachting dat die software van eind februari een ander versienummer zal zijn. Dus tegen die tijd volgt er een nieuwe omschrijving.
Is het mogelijk om de Amino om te ruilen voor een andere?
Ik wacht nog steeds op hdmi-cec support zodat ik met de afstandsbediening van de tv de arcadyan box kan besturen.
De arcadyan box zelf biedt wel support maar itv software blijkbaar nog niet
Is het mogelijk om de Amino om te ruilen voor een andere?

Als je Arcadyan of de Arris wilt moet je overstappen naar de nieuwe glasvezel propositie.
https://forum.telfort.nl/internet-267/uitleg-vergelijk-ons-oude-en-nieuwe-glasvezelabonnement-49935
Reputatie 7
Badge +7
Hoi Jevamo, als je de Amino wilt vervangen voor een ander model dan zal je inderdaad zoals Nelly Jacoba aangeeft over dienen te stappen naar een heel ander aanbod. Dat is niet zomaar de ontvanger omruilen en alles werkt. Voor meer informatie verwijs ik je naar de link van nelly jacoba.

@Telforthdmi, de wens om HDMI-cec te ontwikkelen is er. Als er meer over bekend is, dan zal je informatie hierover vinden in een update.
Waarom uitstel getuigd niet echt van betrouwbaarheid. Maar goed dan mooi de tijd om de standby functie aan te passen og geheel verwijderen slaat nergens op als klant kunnen we zelf wel beslissen of de tv aan blijft staan toch graag wat aan doen al doende leert men doe er wat mee
Reputatie 8
Badge +10
Waarom uitstel getuigd niet echt van betrouwbaarheid.
Juist wel.
Bij de eerste (kleine) groep klanten bleek waarschijnlijk dat er nog wat oneffenheden in zitten.
Het zou juist van onbetrouwbaarheid getuigen als Telfort dan toch die versie naar alle klanten zou pushen, i.p.v. de firmware opnieuw te testen en de fouten eruit te halen.
Daarnaast willen ze met een belangrijk evenement als de Olympische Spelen voor de deur geen risico nemen.
Pluim voor Telfort dus..!


Maar goed dan mooi de tijd om de standby functie aan te passen og geheel verwijderen slaat nergens op als klant kunnen we zelf wel beslissen of de tv aan blijft staan toch graag wat aan doen al doende leert men

Dat het nergens op slaat zal niet de mening van alle gebruikers zijn denk ik.
Er zijn zat mensen die voor de TV in slaap vallen en de volgende ochtend pas wakker worden, of zonder erg de TV aan laten staan als ze de deur uitgaan, en die beslissen zelf wel of de stand-by functie nuttig is voor ze.
Je kan hem op 8 uur wachttijd zetten en het lijkt me sterk dat je binnen die 8 uur niet één keer van zender wisselt of een andere knop van de afstandsbediening gebruikt.
Want dan gaat de teller weer opnieuw lopen...
Nou wat dacht je van aanpassen functie nooit dan kunnen de vele klanten die het aan willen laten ook die keuze kunnen maken
Ja pluim voor telfort misschien tijd voor andere profider ga het overwegen
Reputatie 8
Badge +10
Nou wat dacht je van aanpassen functie nooit dan kunnen de vele klanten die het aan willen laten ook die keuze kunnen maken
Daar zal wel over nagedacht zijn met het oog op 'het milieu' en dat Telfort zich hier ook graag mee profileert naar haar klanten.
Als er een 'nooit' stand op zou zitten dan gaan mensen dáár weer over klagen.
Er is misschien zelfs van overheidswege uit een verplichting om een actieve stand-by functie aan te bieden, wie zal het zeggen..?
Kom op zeg gaan ze zich daar ook al mee bemoeien dat telfort daar aan mee werkt nounal aan meewrkt anders ha d dit niet aan de orde gekomen. Maar telfort er is genoeg werk aan de winkel om je klanten tevreden te houden zoek het is bij jezelf
Reputatie 7
Badge +7
Hoi be615273, het klopt inderdaad dat onder het testen enkele problemen naar boven zijn gekomen waarmee wij de kwaliteit van het TV kijken niet konden garanderen. Met een evenement als de Olympische Spelen voor de boeg, wil je niet zo'n risico nemen. De huidige standby optie voorziet voldoende in het gebruik. Als je een keertje van zender wisselt, dan start de teller weer op nul. Hiermee proberen we te voorkomen dat TV ontvangers onnodig aan blijven staan als er niet naar gekeken worden.
Reputatie 7
Badge +7

MaartNadat de vorige update is uitgebleven, starten we na de Olympische Spelen met nieuwe elan. Hieronder vind je het overzicht van de updates in NMC7.1.41_1.

Planning


Op 1 maart wordt deze update uitgerold naar een willekeurig geselecteerd deel van de klanten als test. Verloopt alles goed, dan wordt van tussen 12 en 29 maart de uitrol naar alle klanten verstuurd.
Deze update geldt voor onderstaande ontvangers:
- Motorola 1853, 1903 en 1963
- Arris 2952
- Arcadyan 2260

Nieuw


Programma Gemist komt te vervallen en wordt vervangen door Terugkijken. Hiermee zal het vooruitkijken van afleveringen komen te verdwijnen. Let op: bij Terugkijken kun je bij de commerciële zenders niet doorspoelen. Op de Arris 2952, Arcadyan 2260 wordt gebruik gemaakt van de nieuwe layout, zoals die nu ook bij Uitgelicht is te zien. Op de Motorola 1853, 1903 en 1963 wordt gebruik gemaakt van de bestaande layout. Je herkent de programma's die terug te kijken zijn aan het groene pijltje. Staat bij een uitzending geen groen pijltje? Dan kan je dit programma niet terugkijken.

Nieuwe layout Arcadyan 2260 en Arris 2952Bestaande layout Motorola 1853, 1903 en 1963Groene pijltjesDe overzichtspagina waar je programma's, zoals voetbalwedstrijden, kunt huren heeft een nieuw uiterlijk gekregen dat past bij de rest van de menu's.Naast de software (NMC) zal ook de bootloader (DBL, het opstartdeel van de software) updaten en wel naar versie 2.09. Dit geldt alleen voor de Arris en de Arcadyan. Hierdoor zullen deze ontvangers een extra keer opstarten bij het ophalen en installeren van de software.
De DBL-update zorgt ervoor dat we in de toekomst verdere over the top (OTT) content en diensten kunnen toevoegen. Dat zijn dan diensten/inhoud van derde partijen die wij een-op-een doorgeven via onze software. Zoals we nu al doen met Netflix.


Aangepast


Zoeken In Programma Gemist is hierdoor aangepast naar Zoeken In Terugkijken. Zoeken in Terugkijken kan je ook benaderen via de gele knop op de pagina's als je in het Terugkijken menu bent.

Bij Terugkijken via de Gids begint het programma een paar minuten eerder. In deze update zijn nu de eerste aanpassingen gedaan waardoor in de toekomst deze programma's goed op tijd zullen beginnen en doorspoelen naar het echte begin niet meer hoeft.

Kanaal 200 is het kanaal waarop je Netflix kunt bereiken. We hebben nu ook de kanalen 201 t/m 219 gereserveerd zodat daar in de toekomst andere, vergelijkbare diensten op bereikbaar kunnen worden. Denk dan aan diensten als YouTube.
Ook zal de poster die op Netflixkanaal 200 te zien is maandelijks wijzigen zonder dat hiervoor een herstart van de ontvanger nodig is.

Verbeterd


Het kon voorkomen dat bij On Demand het Netflix menu-item niet te zien was, maar je wel via kanaal 200 of MeerTV naar Netflix kon gaan. Dit is nu opgelost waardoor Netflix weer zichtbaar is in On Demand.

Na een software-update of een herstart kon je soms "95P" zien als de tv-ontvanger uit stand-by werd gehaald. Dit is in deze update opgelost.

Reageer