Sticky beantwoord

De volgende update voor je TV-ontvanger 2019 [7.3.79_1]

  • 16 januari 2018
  • 215 reacties
  • 54528 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +13
In dit topic lees je alles over de volgende update voor je TV ontvanger. Hieronder zie je linkjes naar de reacties met de betreffende update. De meest recente update zie je als antwoord gemarkeerd.

Overzicht updates van 2019
Update september 7.3.79_1
Update juli 7.3.74_1
Tussentijdse beveiligingsupdate juni 7.3.72_1
Kleine tussentijdse update, maart 7.3.67_1

Overzicht updates van 2018
Update januari 7.1.38_1 (uitgesteld)
Update maart 7.1.41_1
Update mei 7.145_2
Update juni 7.1.46_5
Update juli 7.1.49_2
Update augustus 7.3.52_2
Update september 7.3.54_2
Update oktober 7.3.54_2
Update november 7.3.56_2
Update december 7.3.61_1
icon

Beste antwoord door Jasper - Telfort 23 september 2019, 12:36

Zoals Jan al op het KPN forum zag komt er inderdaad weer een update aan voor de tv-ontvangers; het nieuwe versienummer wordt 7.3.79_1.

Wat wijzigt er in deze versie:
  • Arris VIP 2952 en HMB2260: Betaalde YouTube items konden niet worden afgespeeld op de tv-ontvanger. Dit is opgelost in deze versie. Het is niet mogelijk de aanschaf via de tv-ontvanger zelf te doen, dat gaat via een mobiel apparaat of PC.
  • De Live Sport kanalen krijgen een nieuwe achtergrondposter (kanalen 260 - 283)
  • Beveiligingsupdates
Deze update is niet voor de Amino ontvangers, waar er ook steeds minder van in gebruik zijn.
Hoewel het nog om een kleine update gaat, beginnen hiermee hopelijk weer de periodieke updates. De details van elke update zullen plaatsen we weer in het topic.

Uitrol:
Maandag op dinsdag 24 september: Alle Motorola VIP 1853 en een klein deel van de Arris VIP 2952 ontvangers
Dinsdag op woensdag 25 september: De rest van de Arris VIP 2952 ontvangers
Woensdag op donderdag 26 september: Alle HMB2260 ontvangers
Bekijk reactie

215 reacties

Jammer dat de Amino ontvangers (nog) niet worden bijgewerkt.
Netflix op kanaal 200 lijkt me een heel handige optie voor mijn vrouw die moeilijk kan omgaan met al die afstandsbedieningen.
Staat een soortgelijke update voor de Amino's nog op stapel?
Ga daar maar niet van uit.
Dit gezegd hebbende moet het mogelijk zijn als we van Videoland wat een vergelijkbare streamings dienst is gebruik kunnen maken met een Amino waarom dan niet Netflix. Wellicht niet op een kanaal zoals het geval is voor de andere ontvangers maar gewoon als menu optie. Waarom is het eigenlijk niet gewoon een app via Meer tv?

Echter zullen er dan achter de schermen diverse aanpassingen moeten gebeuren en dan krijgen we eerst met een kosten baten analyse te maken. De wens vanuit Telfort zal zijn iedereen aan de witte afstands bediening.
Reputatie 7
Badge +13
Hoi janoniem, voor de Amino ontvangers zie ik deze optie niet in het verschiet liggen. Daar kan ik je niet bij op weg helpen. Met onze nieuwe TV ontvangers is het gebruik van Netflix wel mogelijk. Wil je daar een keer over sparren of horen wat de opties zijn, dan mag je me altijd een privébericht sturen. Ik denk daarin graag met je mee. :)

@Galdor daar komen meerdere zaken bij kijken. Waar Videoland zijn content aan ons levert en wij dit doorzetten naar de TV ontvanger, is dit bij Netflix niet het geval. Zij houden de content zelf in beheer. Om die toegang goed in te richten zal een groot gedeelte van het netwerk op de schop moeten, zoals je al inderdaad vermoedde.
@Wieger - Telfort
Bedankt voor snelle reactie.
Onze woning is nog deels bekabeld met coax (moeilijk door UTP te vervangen) en daarom is de nieuwe propositie voor ons minder interessant omdat de configuratie uit de Lijbrandt tijd, dan niet meer bruikbaar is.
Maar ik vrees dat aan het Lijbrandt tijdperk ooit een einde komt, dat zien we dan wel weer.
@janoniem hoewel ze redelijk kostbaar zijn zou je dan aan de MoCa oplossing kunnen denken.
Hier een discusie over waarom voor deze oplossing is gekozen ipv een homeplug
https://forum.kpn.com/interactieve-tv-11/moca-internet-over-coax-inplaats-van-powerline-233551
Zou wel fijn zijn als de klanten bij wie de update wordt uitgevoerd, hier een bericht van ontvangen.
Het terugkijken werkte ineens niet meer en ik heb via Google moeten uitvinden wat ik er aan kon doen.
Hoe kan ik mijn Netflix dan terug krijgen?
Sinds 19 januari heb ik het beruchte probleem 'geen zender beschikbaar' tijdens het TV kijken. Ik heb alle mogelijke oplossingen van het forum geprobeerd maar het heeft geen oplossing gegeven. Kan het soms met deze update te maken hebben?
Reputatie 7
Badge +13
@FerryvanReede, hiervan krijg je een melding in je TV ontvanger. Wel heb ik dit punt nog een keer onder de aandacht gebracht.
@Wenang Netflix is ook na de update beschikbaar. Waar loop je tegen aan?
@MarcelKlundert, dat wil ik verder voor je nazoeken. Ik kan je gegevens niet terugvinden. Wil je je postcode en huisnummer of klantnummer aan je profiel toevoegen? Dan loop ik het verder voor je na.
Ik heb mijn klantnummer toegevoegd aan mijn profiel
Reputatie 7
Badge +13
Hoi Marcel, bedankt voor het toevoegen van je klantnummer. Over de afgelopen dagen zie ik weinig problemen meer terug naar je TV ontvanger. Eerder was dit wel het geval. Heb je de ontvanger met een netwerkkabel aangesloten of maak je gebruik van een draadloze verbindingsset? De kans is aanwezig dat de poort of de gebruikte kabel de boosdoener is. Je kan kijken of je via een andere poort of met een andere kabel verbetering merkt. Mocht op het moment van storen je internetverbinding ook wegvallen of erg slecht werken, dan zal dit niet werken. Dan wil ik een monteur de situatie bij jou thuis laten nalopen.
De storing ontstond vrijdagochtend 19 januari. Op die dag heb ik verschillende keren zowel de TV-ontvanger als het modem gereset. De Wifi verbinding blijft het gewoon goed doen. Ik heb in het weekend daarna de ethernetkabel tussen TV-ontvanger (Motorola) en modem (Experia) vernieuwd en op alle 4 poorten van het modem aangesloten gehad. Maar de storing trad steeds afwisselend (soms na 5 minuten en soms naar 30 minuten) op en op alle zenders. Omdat dit allemaal niet hielp heb ik alles weer aangesloten zoals het voor de storing was. Daarna traden de storingen nog steeds op zowel zondag als maandag.
Sinds dinsdag 23 januari heb ik echter geen storing meer gehad.
Reputatie 7
Badge +13

JanuariHet is tijd voor de eerste iTV softwareupdate van het nieuwe jaar! Deze update geldt voor alle ontvangers, met uitzondering van de Amino TV ontvangers.

Planning


Op 18 januari wordt deze update uitgerold naar een willekeurig geselecteerd deel van de klanten als test. Als dit goed verloopt wordt van 30 januari t/m 1 februari én op 6 en 7 februari dit uitgerold naar alle klanten.
Deze update geldt voor alle huidige ontvangers:
- Motorola 1853, 1903 en 1963
- Arris 2952
- Arcadyan 2260

Nieuw


De overzichtspagina waar je programma's, zoals voetbalwedstrijden, kunt huren heeft een nieuw uiterlijk gekregen dat past bij de rest van de menu's.Naast de software (NMC) zal ook de bootloader (DBL, het opstartdeel van de software) updaten en wel naar versie 2.09. Dit geldt alleen voor de Arris en de Arcadyan. Hierdoor zullen deze ontvangers een extra keer opstarten bij het ophalen en installeren van de software.
De DBL-update zorgt ervoor dat we in de toekomst verdere over the top (OTT) content en diensten kunnen toevoegen. Dat zijn dan diensten/inhoud van derde partijen die wij een-op-een doorgeven via onze software. Zoals we nu al doen met Netflix.

Aangepast


Bij Terugkijken via de Gids begint het programma een paar minuten eerder. In deze update zijn nu de eerste aanpassingen gedaan waardoor in de toekomst deze programma's goed op tijd zullen beginnen en doorspoelen naar het echte begin niet meer hoeft.

Kanaal 200 is het kanaal waarop je Netflix kunt bereiken. We hebben nu ook de kanalen 201 t/m 219 gereserveerd zodat daar in de toekomst andere, vergelijkbare diensten op bereikbaar kunnen worden. Denk dan aan diensten als YouTube.
Ook zal de poster die op Netflixkanaal 200 te zien is maandelijks wijzigen zonder dat hiervoor een herstart van de ontvanger nodig is.

MéérTV


Dit staat los van deze update, toch is het noemenswaardig. Er staan ook weer wat aanpassingen in de MéérTV apps op stapel. We verwachten deze maand de app Fit at Home, waarbij je lekker voor je tv kunt gaan sporten. Ook komt er weer een nieuwe karaoke app.

Op 6 februari zal de zender Xite van zendernummer 38 naar zendernummer 22 gaan. Videotheek TV zal naar zender 18 gaan.


Update 29 januari 2018 9:30: Helaas gaat de geplande volledige uitrol van deze software niet door. Naar verwachting zal er dan ook pas eind februari een nieuwe uitrol zijn. Dit omdat de Olympische Spelen binnenkort beginnen en het niet zo handig is om nieuwe software uit te brengen tijdens een dergelijk evenement. Het is dan de verwachting dat die software van eind februari een ander versienummer zal zijn. Dus tegen die tijd volgt er een nieuwe omschrijving.
Is het mogelijk om de Amino om te ruilen voor een andere?
Ik wacht nog steeds op hdmi-cec support zodat ik met de afstandsbediening van de tv de arcadyan box kan besturen.
De arcadyan box zelf biedt wel support maar itv software blijkbaar nog niet
Is het mogelijk om de Amino om te ruilen voor een andere?

Als je Arcadyan of de Arris wilt moet je overstappen naar de nieuwe glasvezel propositie.
https://forum.telfort.nl/internet-267/uitleg-vergelijk-ons-oude-en-nieuwe-glasvezelabonnement-49935
Reputatie 7
Badge +13
Hoi Jevamo, als je de Amino wilt vervangen voor een ander model dan zal je inderdaad zoals Nelly Jacoba aangeeft over dienen te stappen naar een heel ander aanbod. Dat is niet zomaar de ontvanger omruilen en alles werkt. Voor meer informatie verwijs ik je naar de link van nelly jacoba.

@Telforthdmi, de wens om HDMI-cec te ontwikkelen is er. Als er meer over bekend is, dan zal je informatie hierover vinden in een update.
Waarom uitstel getuigd niet echt van betrouwbaarheid. Maar goed dan mooi de tijd om de standby functie aan te passen og geheel verwijderen slaat nergens op als klant kunnen we zelf wel beslissen of de tv aan blijft staan toch graag wat aan doen al doende leert men doe er wat mee
Reputatie 8
Badge +19
Waarom uitstel getuigd niet echt van betrouwbaarheid.
Juist wel.
Bij de eerste (kleine) groep klanten bleek waarschijnlijk dat er nog wat oneffenheden in zitten.
Het zou juist van onbetrouwbaarheid getuigen als Telfort dan toch die versie naar alle klanten zou pushen, i.p.v. de firmware opnieuw te testen en de fouten eruit te halen.
Daarnaast willen ze met een belangrijk evenement als de Olympische Spelen voor de deur geen risico nemen.
Pluim voor Telfort dus..!


Maar goed dan mooi de tijd om de standby functie aan te passen og geheel verwijderen slaat nergens op als klant kunnen we zelf wel beslissen of de tv aan blijft staan toch graag wat aan doen al doende leert men

Dat het nergens op slaat zal niet de mening van alle gebruikers zijn denk ik.
Er zijn zat mensen die voor de TV in slaap vallen en de volgende ochtend pas wakker worden, of zonder erg de TV aan laten staan als ze de deur uitgaan, en die beslissen zelf wel of de stand-by functie nuttig is voor ze.
Je kan hem op 8 uur wachttijd zetten en het lijkt me sterk dat je binnen die 8 uur niet één keer van zender wisselt of een andere knop van de afstandsbediening gebruikt.
Want dan gaat de teller weer opnieuw lopen...
Nou wat dacht je van aanpassen functie nooit dan kunnen de vele klanten die het aan willen laten ook die keuze kunnen maken
Ja pluim voor telfort misschien tijd voor andere profider ga het overwegen
Reputatie 8
Badge +19
Nou wat dacht je van aanpassen functie nooit dan kunnen de vele klanten die het aan willen laten ook die keuze kunnen maken
Daar zal wel over nagedacht zijn met het oog op 'het milieu' en dat Telfort zich hier ook graag mee profileert naar haar klanten.
Als er een 'nooit' stand op zou zitten dan gaan mensen dáár weer over klagen.
Er is misschien zelfs van overheidswege uit een verplichting om een actieve stand-by functie aan te bieden, wie zal het zeggen..?
Kom op zeg gaan ze zich daar ook al mee bemoeien dat telfort daar aan mee werkt nounal aan meewrkt anders ha d dit niet aan de orde gekomen. Maar telfort er is genoeg werk aan de winkel om je klanten tevreden te houden zoek het is bij jezelf
Reputatie 7
Badge +13
Hoi be615273, het klopt inderdaad dat onder het testen enkele problemen naar boven zijn gekomen waarmee wij de kwaliteit van het TV kijken niet konden garanderen. Met een evenement als de Olympische Spelen voor de boeg, wil je niet zo'n risico nemen. De huidige standby optie voorziet voldoende in het gebruik. Als je een keertje van zender wisselt, dan start de teller weer op nul. Hiermee proberen we te voorkomen dat TV ontvangers onnodig aan blijven staan als er niet naar gekeken worden.
Reputatie 7
Badge +13

MaartNadat de vorige update is uitgebleven, starten we na de Olympische Spelen met nieuwe elan. Hieronder vind je het overzicht van de updates in NMC7.1.41_1.

Planning


Op 1 maart wordt deze update uitgerold naar een willekeurig geselecteerd deel van de klanten als test. Verloopt alles goed, dan wordt van tussen 12 en 29 maart de uitrol naar alle klanten verstuurd.
Deze update geldt voor onderstaande ontvangers:
- Motorola 1853, 1903 en 1963
- Arris 2952
- Arcadyan 2260

Nieuw


Programma Gemist komt te vervallen en wordt vervangen door Terugkijken. Hiermee zal het vooruitkijken van afleveringen komen te verdwijnen. Let op: bij Terugkijken kun je bij de commerciële zenders niet doorspoelen. Op de Arris 2952, Arcadyan 2260 wordt gebruik gemaakt van de nieuwe layout, zoals die nu ook bij Uitgelicht is te zien. Op de Motorola 1853, 1903 en 1963 wordt gebruik gemaakt van de bestaande layout. Je herkent de programma's die terug te kijken zijn aan het groene pijltje. Staat bij een uitzending geen groen pijltje? Dan kan je dit programma niet terugkijken.

Nieuwe layout Arcadyan 2260 en Arris 2952Bestaande layout Motorola 1853, 1903 en 1963Groene pijltjesDe overzichtspagina waar je programma's, zoals voetbalwedstrijden, kunt huren heeft een nieuw uiterlijk gekregen dat past bij de rest van de menu's.Naast de software (NMC) zal ook de bootloader (DBL, het opstartdeel van de software) updaten en wel naar versie 2.09. Dit geldt alleen voor de Arris en de Arcadyan. Hierdoor zullen deze ontvangers een extra keer opstarten bij het ophalen en installeren van de software.
De DBL-update zorgt ervoor dat we in de toekomst verdere over the top (OTT) content en diensten kunnen toevoegen. Dat zijn dan diensten/inhoud van derde partijen die wij een-op-een doorgeven via onze software. Zoals we nu al doen met Netflix.


Aangepast


Zoeken In Programma Gemist is hierdoor aangepast naar Zoeken In Terugkijken. Zoeken in Terugkijken kan je ook benaderen via de gele knop op de pagina's als je in het Terugkijken menu bent.

Bij Terugkijken via de Gids begint het programma een paar minuten eerder. In deze update zijn nu de eerste aanpassingen gedaan waardoor in de toekomst deze programma's goed op tijd zullen beginnen en doorspoelen naar het echte begin niet meer hoeft.

Kanaal 200 is het kanaal waarop je Netflix kunt bereiken. We hebben nu ook de kanalen 201 t/m 219 gereserveerd zodat daar in de toekomst andere, vergelijkbare diensten op bereikbaar kunnen worden. Denk dan aan diensten als YouTube.
Ook zal de poster die op Netflixkanaal 200 te zien is maandelijks wijzigen zonder dat hiervoor een herstart van de ontvanger nodig is.

Verbeterd


Het kon voorkomen dat bij On Demand het Netflix menu-item niet te zien was, maar je wel via kanaal 200 of MeerTV naar Netflix kon gaan. Dit is nu opgelost waardoor Netflix weer zichtbaar is in On Demand.

Na een software-update of een herstart kon je soms "95P" zien als de tv-ontvanger uit stand-by werd gehaald. Dit is in deze update opgelost.

Reageer