beantwoord

Bepaalde programma terugkijken gaat niet

  • 18 november 2018
  • 40 reacties
  • 1897 keer bekeken


Toon het eerste bericht

40 reacties

Reputatie 8
Badge +11
Met een Amino werkt het menu inderdaad anders, ik ging er in eerste instantie ook vanuit dat het een ontvanger met een witte afstandsbediening was. Voor deze ontvanger wordt het terugkijken beschreven op deze pagina. Voor beide type ontvangers kan je 7 dagen terugkijken, de zoekresultaten zouden wat dat betreft wel overeen moeten komen dus.

Wat de resultaten betreft kan ik dus totaal niet vertrouwen op die zoekfunctie.
Volledig vreemde en onberekenbare resultaten. (Tenminste in mijn geval).

De zoekresultaten zijn erg vreemd bij jou inderdaad! Ik heb Met het mes op tafel en Opsporing verzocht hier ook opgezocht en voordat ik klaar was met typen had ik de resultaten al voor deze specifieke series. Heb je dat ook nog als je de tv-ontvanger reset of komen de resultaten dan wel weer goed?
Reputatie 8
Heb je dat ook nog als je de tv-ontvanger reset of komen de resultaten dan wel weer goed?
Tot twee keer toe volgens deze aanwijzing voor alle twee de opties. Zonder verbetering!!
(Om alles zoveel mogelijk "clean" te houden aanvankelijk geen aanvullende instellingen veranderd t.a.v. beeld en geluid. Maar nadat de zoekresultaten verder geen verschil opleverde, ze uiteindelijk toch weer ingesteld volgens mijn eigen voorkeur instellingen).

Mogelijk heeft een en ander te maken met persoonlijk ingestelde TV-kanalen, per soort van content aanbod? Dat zou dan in ieder geval dan nog de zoekresultaten op moeten leveren van de wel ingestelde kanalen.

Maar ook als ik "alle TV-kanalen" gebruik, krijg ik niet de zoekresultaten die ik zou mogen verwachten.

Persoonlijk ingestelde kanalen worden achterliggend (niet zichtbaar voor de gebruiker) bij Telfort vastgelegd in het Telfort account zelf, en worden (gelukkig) opnieuw weer meegenomen na een reset naar fabrieksinstellingen + firmware opnieuw inladen. Anders zou ik wel heel veel opnieuw kanalen moeten instellen, als bij elke reset ook dat opnieuw gedaan zou moeten worden.

Daar zou webcare / support dus ook niet in mijn account bij Telfort aan moeten rommelen of helemaal terug naar een eerste "basis" set-up. Dat is die gebrekkige zoekfunctie mij namelijk niet waard. Overigens ben ik van mening dat het ook zonder een basis reset bij het Telfort account goed zou moeten werken. (Ik heb die reeksen aan TV-content keuzes niet voor niets gemaakt).
Reputatie 8
Badge +11
Als je persoonlijke kanalen hebt ingesteld zou je alsnog wel relevante zoekresultaten moeten zien, dus wat er precies misgaat durf ik ook nog niet te zeggen. We gaan gedurende het weekend proberen of we de zoekresultaten ook kunnen beïnvloeden, begin volgende week kom ik er bij je op terug!
Reputatie 8
OK, bedankt zover.
Reputatie 8
@Jasper - Telfort
Ik ben er inmiddels uit waarom dit als zodanig verkeerd uitwerkt. En de oplossing gevonden.
Zie ander draadje van een gebruiker die hetzelfde ervaart, en het tackelen van het probleem.
Reputatie 8
Badge +11
Dankjewel voor het delen van deze info Babylonia! Ik zal het doorspelen aan Jasper, en wanneer hij een update heeft zal hij dit hier delen 🙂
Reputatie 8
Badge +11
De testen die we vorig weekend hadden gedaan wezen inderdaad ook naar de verborgen zenders als de oorzaak. Ik was van plan vorige week maandag hier op terug te komen maar door ziekte is het een maandag later geworden.
Dit merkten we alleen met verborgen zenders, als je eigen zenderlijsten aanmaakt blijven de zoekresultaten wel komen.
Reputatie 8
Dit merkten we alleen met verborgen zenders,
als je eigen zenderlijsten aanmaakt blijven de zoekresultaten wel komen.

Dat is nu juist niet waar, voor de "HD GLAS zenders" die ik in een eigen zenderlijst heb gezet.
Ondanks dat die zenders niet zijn verborgen en via "de gids" tot zeven dagen terug kunt kijken, vallen die HD Glas zenders buiten de mogelijkheden om daarin te "zoeken", via het menu "Terugkijken".

Je mag de reeks "gewone" HD zenders 1 t/m 10 in ieder geval niet als "algemene" instelling hebben verborgen. Ondanks dat deze zenders NIET zijn opgenomen in mijn persoonlijke zenderlijsten.
Er is ook niet echt sprake van een oplossing eerder een vaststelling en beide antwoorden kloppen.

Ja zoekresultaten vind je voor de zenders en kanalen in een eigen lijst en Nee verborgen zenders worden niet gevonden.

Echter zoals Babylonia schrijft wel of niet verborgen de serie 661 de HDglas kanalen vind je niet met het zoeken en zijn niet via het menu terugkijken beschikbaar. Dit zoeken beperkt zich zo lijkt het tot de kanalen 1 tot en met 141 welke via het terugkijken menu beschikbaar zijn. Of de kanalen vanaf 1 wel of niet HD zijn zal verder niet meespelen.

De oplossing zo die er is bestaat uit verbreding van het zoek spectrum naar alle kanalen, dit zal waarschijnlijk nooit werken omdat dsl klanten de HD glaskanalen niet tot hun beschikking hebben en ik ga ervanuit dat de zoekfunctie voor alle klanten gelijk is. Waarschijnlijk zijn zelfs de 701 HD kanalen niet eens vindbaar.
Reputatie 8
Waarschijnlijk zijn zelfs de 701 HD kanalen niet eens vindbaar.
Na omzetting van de eerdere 701 HD kanalen naar 1, 2, 3....
bestaan die 701 kanalen helemaal niet eens meer. Daar kun je dan ook niet op zoeken.
Dat spreekt uiteraard voorzichzelf dat kan alleen bevestigd worden door iemand die nog geen HD vanaf 1 heeft @JanD bijvoorbeeld mischien zou deze een zoek opdracht kunnen uitvoeren en zien welk resultaat er uitkomt.

Ik ben van mening dat naast dat de glaszenders uitgesloten zijn elk kanaal boven de 140 niet wordt gevonden.
Dat spreekt uiteraard voorzichzelf dat kan alleen bevestigd worden door iemand die nog geen HD vanaf 1 heeft @JanD bijvoorbeeld mischien zou deze een zoek opdracht kunnen uitvoeren en zien welk resultaat er uitkomt.

Ik ben van mening dat naast dat de glaszenders uitgesloten zijn elk kanaal boven de 140 niet wordt gevonden.

Hallo @Galdor68 ,
Ik heb maar 1 standaard verborgen zender, nog geen HD vanaf kanaal 1, maar vanaf kanaal 701 en nog geen glasvezelaansluiting.
Kijk zou jij een testje willen doen een programma zoeken zie de voorafgaande discussie en dan kijken of je kanaal 701 tot 703 ziet.
Kijk zou jij een testje willen doen een programma zoeken zie de voorafgaande discussie en dan kijken of je kanaal 701 tot 703 ziet.
Hallo @Galdor68 ,
Ik zou niet weten wat ik nu moet doen, ik verdiep me nooit zo in de tv materie, ik ben meer gespecialiseerd in internet en wifi.
Via de tv ontvanger naar het Menu daar Terugkijken kiezen dan ben ik benieuwd als je daar bladerd van 1 dan pijltje links wat het hoogste kanaal nummer is.

Reageer