Sticky

[Tips van Telfort] Veilig gebruik van je mobiele telefoon, zo doe je het!

  • 15 januari 2018
  • 0 reacties
  • 2024 keer bekeken

Reputatie 6
Badge +7
De mobiele telefoon kan tegenwoordig steeds meer, hartstikke handig en gemak dient de mens! Vanuit je luie stoel je bankzaken regelen, online vakanties boeken en ook nog even je laatste mailtje checken. Je smartphone is een belangrijk verlengstuk van jezelf in het dagelijks leven. Doordat je er zoveel mee doet is het ook belangrijk om veilig aan de slag te gaan met je mobieltje. Hieronder lees je hoe je dat makkelijk zelf kunt doen.

Installeer de laatste updates van je besturingssysteem
Bij iedere update van Android of iOS worden beveiligingsupdates uitgevoerd. Door de laatste update te installeren ben je beter beschermd tegen aanvallen. In Android kan je controleren wat de laatste updates zijn via Instellingen-Over het toestel-Software Update. In iOS kan je bij Instellingen-Algemeen-Software update controleren of je toestel de laatste versie heeft.

Stel een beveiligingscode in voor je smartphone en een pincode op je simkaart
Naast je online veiligheid heb je ook je offline veiligheid. Wanneer je een beveiligingscode instelt op je smartphone en een pincode voor je simkaart, dan ben je beter beschermd als je je telefoon verliest of ergens laat liggen. Iemand kan dan niet zomaar in je telefoon kijken.

Download alleen maar uit de officiële applicatiewinkel
Het is belangrijk om veilige apps te te downloaden. Internetcriminelen maken ook applicaties die niet veilig zijn of zelfs hele applicatiewinkels en zijn soms lastig te onderscheiden van veilige apps. Het laatste wat je wilt is het installeren van verkeerde en onveilige software. Download daarom alleen uit de officiële applicatiewinkels van Apple en Google. Op je mobiele telefoon of tablet vind je vaak standaard een app die je direct naar de goede plek leidt, voor Apple de Appstore en voor Android de Playstore.

Maak gebruik van betrouwbare wifi netwerken
Het is hartstikke handig, even je mail bekijken via een openbaar WiFi netwerk op het terras. Hoewel een openbaar wifi netwerk erg handig zijn niet alle netwerken te vertrouwen. Controleer bij een hotel, restaurant of winkel welke wifi van hun is. Beperk het gebruik van een openbaar wifi netwerk. Vraag bij op locatie naar de wifi naam en hoe je kan verbinden.

Gebruik een virusscanner op je telefoon
Met een virusscanner op je telefoon heb je nog een extra beveiliging naast de stappen die je besturingssysteem zelf al geven. Telfort biedt hiervoor Telfort Veilig aan. Hiermee heb je voor Android een virusscanner, ouderlijk toezicht en privacy bescherming. Voor iOS opties voor veilig surfen, ouderlijk toezicht en privacy bescherming.

Heb jij nog handige tips?
Heb je zelf nog handige tips om je mobiele telefoon goed te beveiligen? Laat het ons weten in een reactie, wij zijn benieuwd!

0 reacties

Het is nog erg rustig in dit topic. Schrijf hieronder de allereerste reactie!

Reageer