geen bereik meer na activeren 4g versneller

  • 23 november 2016
  • 10 reacties
  • 544 keer bekeken

Ik heb begin deze week de gratis 4g versneller geactiveerd. Sindsdien heb ik geen tot nauwelijks bereik op mijn telefoon.
Als ik geluk heb verschijnt er 1 streepje bereik, meestal blijft hij leeg. Ik heb hem al verschillende keren aan en uig gezet. Ben er mee buiten gaan staan, op andere plekken gekeken of ik bereik heb, maar helaas. Meestal niks of heel even 1 streepje.
heeft iemand een idee hoe dit komt? Maarvooral hoe krijg ik mn bereik terug?

10 reacties

Badge +2
Hi Marina1987, welkom op het forum! Heb je ook al de dekking in je regio bekeken?
Reputatie 6
Badge +7
Kijk hier eens kun je het zien over de dekking.

https://www.kpn.com/mobiel/4g/dekkingskaart.htm

PS: Hou wel in de gaten dat ieder mobieltje andere waardes kunnen geven daar er verschillende modems (lees firmware) worden gebruikt ook zelfs bij hetzelfde merk.
Hoi, ja daar heb ik naar gekeken. Voor ik de g4 versneller instaleerde was er niks mis met mn bereik. Als ik nu wel 1 streepje bereik heb en ik word gebeld dan springt hij naar 3 streepjes bereik. Ik snap er helemaal niks van. T is heel lastig kan nu dus vaak niet gebeld worden of zelf bellen
Reputatie 6
Badge +7
Probeer eens om hem standaard op 3g te zetten.
En kijk dan eens hoe het werkt.
Ik weet niet of ik heb gedaan wat je vroeg maar ik heb mn telefoon bij netwerkmodus op alleen
wcdma gezet, vol bereik
wcdma/gsm, op een na vol bereik
Lte/wcdma/gsm, 1 tot geen bereik

kun je misschien uitleggen hoe dit werkt/ kan?
Reputatie 6
Badge +7
De mogelijke varianten zijn op volgorde van langzaam naar snel: G (2G), E (2G), 3G, H of H+ (3,5G), of LTE (4G) daarbij is het nadeel dat het bereik ook minder wordt als de snelheid toeneemt.
Hoe het bereik is kun je hier vinden.

https://www.kpn.com/mobiel/4g/dekkingskaart.htm

En daar kun je ook zien dat de eerste G 2G de beste dekking heeft en 4G/LTE de minste.
Bedankt voor uw uitleg.
dan laat ik nu mn telefoon wel gewoon op 3g staan.
Ook al geven die dekkingskaarten aan dat ik hier en in het drop waar ik werk volop 4g zouden moeten hebben, dat werkt dus niet.

nogmaals bedankt
Reputatie 1
Ik had precies hetzelfde, maar na opnieuw opstarten van iPhone had ik weer 3G en op sommige plekken 4G!
Hier precies hetzelfde probleem. Nieuw kaartje met 4G en meteen de helft minder bereik. Heb m maar weer op 2/3G gezet en daarop heb ik weer vol bereik. Iemand hier een oplossing voor? Dekkingsgebied al bekeken en ik zou eigenlijk gewoon vol bereik moeten hebben.
Hier zelfde probleem. Zelfs zodra ik mijn toestel volledig op 3G (nog niet eens 4G) zet valt mijn telefonische bereik (bijna) geheel weg. Prima internet, dat wel... Maar pas zodra ik mijn toestel weer terug zet op 2/3G (automatisch) ben ik weer volledig telefonisch bereikbaar en kan ik ongestoord bellen. Maar wel erg, erg traag internet bij deze keuze. Weet niet hoe dit op te lossen.

Reageer