beantwoord

Blokkade naar buitenland bellen vanuit Litouwen met mijn NOKIA KZ 00 en Nederlandse simkaart v telfort

  • 8 mei 2018
  • 17 reacties
  • 312 keer bekeken

Tot in maart dit jaar kon ik in ieder geval vanuit Letland naar nummers in het buitenland bellen m.n. naar Nederland (00 31 etc). Vorig jaar ook vanuit Estland en Litouwen. Zit nu net in Litouwen -wil naar een Nederlands nummer bellen - is geblokkeerd hoor ik in het Litouws en Engels. Ik zou mijn instellingen moeten aanpasen - blokkade opheffen. Wel ik heb nooit in mijn instellingen zitten pielen. Met pijn en moeite onder ' beveiliging' iets met blokkeren en opheffen ervan gevonden. ' oproepen blokkeren' ; daaronder kun je uitgaande oproepen en bv internationale oproepen moeten kunnen deblokkeren (activeren / annulleren). Nou dat lukt niet. Wil ik annulleren, dan moe tik een blokkeerwachtwoord in voeren. Die heb ik niet en ook nooit gehad. als ik iets intyp gaat het mis. Het werkt niet. Ben naar een telefoonwinkel in Vilnius geweest. Daar hoord eik dat je voor zo'n wachtwoord een universele code kunt intypen: 0000 of 1234. Werkt ook niet. Toen mijn simkaart in een andere mobiel gestopt en toen geprobeerd naar Nederland te bellen. Ook geblokkeerd. Volgens het winkelpersoneelslid zou het aan roaming kunnen liggen. Wat nu? Ik ben a-technisch en met hele ingewikkelde technische verhalen heb ik grote moeite.
icon

Beste antwoord door mobielprobleem 4 augustus 2018, 10:20

Gedurende de hele werkperiode in bovenstaande gebieden heb ik kunnen bellen, gebeld kunnen worden, sms-en kunnen verzenden en ontvangen.
Bekijk reactie

17 reacties

Reputatie 8
Badge +16
Hallo Mobielprobleem., welkom op het forum! Wat vreemd dat je opeens niet meer kunt bellen. In het systeem zie ik geen blokkades actief staan. Ik ga daarom onze technici hierover inschakelen. Kun je je naam en e-mailadres aan mij kenbaar maken in een privébericht? Bij voorbaat dank!
Veertien dagen geleden was ik weer in Litouwen terug. V.a. de eerste dag kon ik gewoon naar NL bellen. Na terug te zijn gewees tin NL ben ik weer in Litouwen en is het gedonder weer a.d. gang. Er schijnen weer blokkades te zijn en kan ik niet bellen naar Nederland . Hopelijk lukt het wel wanneer ik verder westelijk in Litouwen zit. Is al bekend wat er aan de hand is? Zit de Litouwse Telecom te knoeien? Van mijn reizigers hoor ik e.e.a. niet. Die kunnen gewoon bellen. Ik heb nog steeds een prepaid kaart van Telfort. Abonnementvrij
Reputatie 8
Badge +16
Hallo mobielprobleem, ik betreur het dat je weer problemen ervaart in Litouwen. Er is nog geen onderzoek gedaan omdat je mij via een privébericht aangaf dat je weer verbonden was met het netwerk. Is dat nu ook het geval?
Hallo, ook vandaag in westelijk Litiouwen, kan ik nog steeds niet bellen (ca 4 weken geleden lukte het in die regio ineens wel weer).
Wel kan ik sms-en zonder problemen. Als ik nu probeer te bellen krijg ik geen bericht meer in het Litouws dat mijn telefoon een blokkade heeft die ik moet opheffen (welke blokkade weet ik niet en ik kan nix opheffen in die mobiel Nokia van me) maar krijg ik drie piepen en valt de lijn dood.
Reputatie 8
Badge +16
Bedankt voor jouw reactie. Ik heb je gegevens doorgestuurd naar onze specialisten en gevraagd om dit probleem te onderzoeken. Ik verwacht volgende week een terugkoppeling. Kun je mij aangeven tot wanneer je in Litouwen verblijft? Bij voorbaat dank!
Ben vandaag in Letland aangekomen. Ook daar kan ik nu niet bellen ..... Wel sms-en versturen en ontvangen.
Reputatie 8
Badge +16
Bedankt voor de update. Jammer dat je ook daar niet kunt bellen. Mijn collega's gaan voor jou aan de slag.
Ca twee weken geleden kon ik weer met mijn mobiel bellen in Estland en vanuit dat land naar het buitenland. Eindelijk het probleem opgelost door Telfort. Het probleem bleek bij Telfort / KPN te liggen. Over een schadevergoeding hoorde ik daarna niets meer alhoewel een Telfort-medewerker e.e.a. daarover e.e.a. opmerkte. Vandaag kwam ik vanuit Nederland in Litouwen aan - en raad eens - ??? Ik kan weer niet bellen. Niet binnen Litouwen en ook niet naar het buitenland. Wel kan ik telefoontjes uit Litouwen ontvangen alsook sms-en en deze ook met succes versturen.
Was een kleine twee weken geleden het probleem alleeen m.b.t. to Estland opgelost?? Graag ontvang ik een teurgkoppeling. Ik wil gewoon in Litouwen mijn werk kunnen doen en kunnen bellen! Ik ben in Litouwen t/m 29 juni. Kan e.e.a. ook t.a.v. Letland worden bekeken? MVG
Reputatie 8
Badge +16
Hallo mobielprobleem, excuses voor het uitblijven van een reactie. De compensatie zal ik voor jou in orde maken. Ik betreur het dat je weer problemen ervaart. Ik zal onze technische afdeling weer hierover inschakelen. Binnen twee werkdagen ontvang je van mij een terugkoppeling. In de tussentijd lun je mij gerust benaderen voor vragen of opmerkingen.
In Estland kon / kan ik bellen maar in Letland en Litouwen nog steeds niets. Alleen sms-en krijgen en versturen. Vrees nu ook het ergste in Polen. Tijdens mijn vorige reis geen terugkoppeling gekregen via de foon. Zeer binnenkort ga ik weer die kant op.
Reputatie 8
Badge +12
Ben je op dit moment in Estland of Litouwen? Want je geeft aan in Estland kan ik bellen? Ik lees ook dat je snel weer die kant op gaat? Wanneer ga je? Nu heb ik even contact gezocht met de Technische Dienst. Hij vroeg mij kun je wel bellen als je *100*nummer wat je wilt bellen, dan afsluiten met een # belt. Je belt dan met de centrale in Nederland. Je wordt dan teruggebeld door het nummer dat je wilde bellen. Er zijn namelijk operators in het buitenland waarbij het niet altijd goed gaat. Ik ben erg benieuwd of dat werkt als je weer die kant op gaat.
Nu nog in Nederland. Morgenochtend naar Polen, Litouwen en Letland. Daar voorzie ik ook een probleem. Had ik vorig jaar ook. Ik probeer te bellen met *100* voor dat 06 nr en dat 88 nr van jullie en dan een hekje erna maar het lukt niet. Beide keren niet. Jullie hebben mijn nummer. Kunnen jullie mij rechtstreeks bellen s.v.p.? B.v.d.
Reputatie 8
Badge +12
Hoi, ik begrijp dat je graag contact wilt, als je graag contact wilt, dan wil ik je aanraden om even eventueel met een ander nummer contact te zoeken met onze klantenservice via +31 88 7650 200. Via die weg kun je eventueel ook rechtstreeks in contact komen met de Technische Dienst. Zij kunnen dan meekijken. Want ik begrijp dat je nu al in of bijna in Polen bent? Heb je al geprobeerd te bellen?
Ben nu in Polen. Ik heb kunnen sms-en (verzenden en ontvangen) en naar Nederland kunnen telefoneren.
Heb telfort nog niet gebeld.
Dinsdag ben ik in Litouwen. Daar en in Letland verwacht ik problemen. Dan zal ik jullie proberen te bellen. In Estland ging het laatst goed.
Reputatie 8
Badge +12
Goed om te lezen dat het in Polen werkt, daar ben ik blij om. Nu nog in de volgende landen. Mocht het niet goed gaan, dan hoor ik dat graag. In ieder geval heel veel plezier.
Gedurende de hele werkperiode in bovenstaande gebieden heb ik kunnen bellen, gebeld kunnen worden, sms-en kunnen verzenden en ontvangen.
Reputatie 8
Badge +12
Yes, dat is goed om te lezen. Heel erg fijn. Mocht er zo nog weer iets zijn, dan hoor ik dat graag.

Reageer