beantwoord

Biedt Telfort 4G in het buitenland aan?

  • 5 oktober 2017
  • 83 reacties
  • 9656 keer bekeken

Badge
Graag zou ik willen weten op wat voor termijn Telfort 4g in het buitenland gaat ondersteunen.
icon

Beste antwoord door nelly jacoba 5 oktober 2017, 22:21

[Mod edit: 4G is inmiddels beschikbaar in verschillende landen in Europa! Voor een overzicht, bekijk je deze pagina.]Ik heb er nog niets over gehoord. Voorlopig nog niet vrees ik.
Bekijk reactie

83 reacties

[Mod edit: 4G is inmiddels beschikbaar in verschillende landen in Europa! Voor een overzicht, bekijk je deze pagina.]

Ik heb er nog niets over gehoord. Voorlopig nog niet vrees ik.
Reputatie 7
Badge +7
Hoi Jeri, welkom terug. Over 4G in het buitenland is nog niets bekend. Ik kan je nog geen termijn doorgeven.

@nelly jacoba thanks!
Reputatie 1
Beste Telfort,

Het verbaasd me sterk dat Telfort nog steeds niets laat weten wat er nu met 4G gaat gebeuren voor consument en klein zakelijk. Zowel prive als zakelijk (ZZP) al weer even een Telfort abonnement lopen. Maar als het zo doorgaat zullen jullie met mij nog meer mensen gaan kwijt raken als er geen actie komt voor het gebruik van 4G in het buitenland. Alleen bij een super duur business pakket wordt nu bij zakelijk 4G geboden, maar nog steeds niet bij prive en klein zakelijk ZZP abonnementen. Waarom zorgen jullie niet in ieder geval voor 4G bundels buitenland (tegen een realistisch bedrag) als je het (nog) niet in het pakket wil stoppen. De misleiding om te zeggen dat dit een extra feature is bij het abonnement en dat je daar dus voor extra moet betalen gaat wat mij betreft maar beperkt op. Een klein beetje extra oke, maar laat de gebruiker dan de keuze maken. Nu kan het niet eens. Maar volgens mij zijn jullie nu nog echt de enige (of een van de weinige) die geen 4G aanbieden in het buitenland. Zelfs bij mij laatste verlenging van mijn zakelijk abonnement wisten ze in de Telfort winkel mij prima te vertellen, dat alle functies ook gewoon in het buitenland werkten en dus ook 4G. Niet dus.
Ook in mij laatste telefoongesprek met Telfort werd ik nog door de klantservice op het verkeerde spoor gezet. Het zou moeten werken en zal wel aan uw instellingen liggen.... Na navragen, omdat ik zei dat volgens mij Telfort helemaal geen contracten heeft met buitenland kwam ze na navraag bij haar teamleider hier op terug. En door alle eerdere misleiding die zowel door verkopers zijn gedaan als online hebben gestaan zijn er wel veel abonnees die dit nu missen.

Overigens ook gelezen dat we als Nederland sterk voor oplopen en dat we niet moeten verwachten dat je in het buitenland dezelfde snelheid kan halen en dat er nog veel al 3G is in het buitenland....ook dat is helaas onzin. O.a. Zweden heeft een sterk 4g netwerk en bouwt zelfs zijn 2G en 3G netwerk af om meer 4G te ondersteunen. Dit is ook al gaande in Duitsland, waardoor je vaak ook niet eens 2G/3G kan ontvangen omdat die zendmasten gewoon weg ontbreken of minder aanwezig zijn.

Begin september hier al contact over gehad met de klantservice, maar ik had gehoopt dat dit soort berichten inmiddels wel binnengekomen waren bij Telfort en er al wat actie op kwam, maar mijn oog viel op deze vraag en nog steeds is het antwoord hetzelfde. Teleurstellend wat mij betreft.

Gr, Edwin
Reputatie 7
Badge +7
Hoi Edwin, het is niet fijn dat je niet goed bent voorgelicht door de klantenservice en in de winkel. Het klopt inderdaad dat de netwerken in Nederland bij een van de betere in Europa horen, zie ook dit bericht. De wens over 4G is bekend en signalen als de jouwe blijf ik doorgeven. Dankjewel voor je feedback.
Reputatie 2
Is hier al meer over bekend? Ik heb nu maar een Vodafone prepaid simkaart in mijn (dualsim) telefoon gedaan zodat ik buiten Nederland 4G bereik heb. In verschillende landen worden de 2g en 3g zendmasten al deels uitgeschakeld, en als je verbinding hebt kosten het laden van een webpagina soms een minuut in landen als Duitsland, Spanje en Engeland.

Mijn abonnement loopt half januari af. Ik hoor graag of er al duidelijkheid over is, anders is het denk ik te duur om te verlengen. Is snap trouwens niet zo goed waarom er niets bekend is, je weet als bedrijf toch of je het wel of niet gaat doen en zo ja per wanneer? Als Telfort het niet gaat aanbieden omdat het te duur is en ze daarmee de tarieven laag willen houden lijkt mij dat een valide reden, maar geef dat dan aan.
Reputatie 7
Badge +7
Hoi Onne81, er is nog geen nieuws aan het front. De situatie is nog ongewijzigd.
Spijtig,

Ik wacht al maanden op een duidelijke positie van Telfort (in Augustus nog aangegeven als reden toen men mij belde meteen verlengaanbod)
Heb zonet mijn abonnement opgezegd. Was al een tijdje ook een dual sim aan het gebruiken om toch 4G te hebben in het buitenland (de verbinding is ook stukken solider met die andere provider in het buitenland).
Maar ik kan het voor mijzelf niet blijven justifieren 2 maandbedragen te betalen tot het duidelijk is wat Telfort gaat doen.

Vind het heel erg jammer,
Hopelijk komt hier beterschap in en worden ze wakker...
(dan overweeg ik wel terug te keren)

mvg
K
Reputatie 1
Allereerst ben ik best tevreden over Telfort, thuis en mobiel in NL.
In het buitenland drama...... geen 4G.
Kan Telfort iets aangeven over de termijn?
Anders toch maar overstappen, mij vrouw heeft Tmobile, super, bijna overal 4G, ik loop dan weer te klooien. Even iets op google maps opzoeken is al een drama. Buienradar onderweg in Duitsland en Oostenrijk. Ik leg de telefoon dan maar weg.
Normaal heb ik helemaal geen zin om dit uit te zoeken maar ik zie nu vergelijkbare abbo's van Vodafone, Tmobile en zelf Hollandse nieuwe.....

Ik wil best wel meer betalen maar los dit graag even op. :)

Mvr gr,
Siebo.
Reputatie 7
Badge +7
Hoi Siebo, welkom! Een termijn kan ik je niet geven. Als er meer bekend is, zal ik dit zeker aankondigen.
Reputatie 1
Mooi hoor dit antwoord. Dit lees en hoor ik inmiddels al meer dan een jaar bij Telfort, Wanneer gaat Telfort nu eindelijk eens een termijn aangeven? In Duitsland kun je vergeten dat je iets met mobiel internet kunt! Er is daar zo ongeveer alleen nog 2G voor Telfort klanten, 3G wordt uitgefaseerd en 4G is zoals bekend niet beschikbaar voor Telfort klanten, wel voor KPN klanten. En daar zit volgens mij ook gelijk het probleem......
Reputatie 1
Badge +1
Huh? Nog steeds geen vooruitzicht op 4G? Vorig jaar zomer ook al niet. Slechte reclame Telfort! Dit kan echt niet. Ach klanten lopen vanzelf weg....

Anyway gelukkig inmiddels een duo sim telefoon. Dus in de vakantie een Vodafone prepaid sim erin!
Waarom hebben wij Telfort gebruikers nog steeds geen 4G in het buitenland??? Elke provider ondersteunt 4G in het buitenland! Voor mij is dit een reden om een andere provider te zoeken, dus zorg voor 4 G in het buitenland, TELFORT?

Groet, Rody
Reputatie 2
Ik heb inmiddels een Spaanse Vodafone prepaidkaart in mijn dualsim voor 4G internet. Dat kost €15 per maand voor 6GB. En die 6GB is ook geldig in de rest van de EU en in landen als de VS, wat met Telfort nog tegen het tarief van €5 per mb gaat op 3G.

Ik kan dus met een Spaanse Vodafone prepaidkaart voor €15 via 4G internetten in de VS en heb daarbij 6GB, terwijl dezelfde hoeveelheid data bij Telfort €30.720,00 kost met 3G internet.

Dus behalve 4G in het buitenland misschien ook eens naar de tarieven kijken buiten de EU. Ik wilde 3 maanden geleden de uitslag van een voetbalwedstrijd weten terwijl ik aankwam in China. Het laden van nu.nl koste me bijna €15 met Telfort.
Reputatie 1
Ja echt een draama in het buitenland,
Altijd zeggen "er is nog niet bekennt"

Heel simpel, gewoon met de 3 mobiele abonementen naar een ander provider.... Geen probleem, en voor een vordeel ook met de glasvezel dan overstappen.

Misschen als klanten wegloopen dan komt wel een ander aantword als "er is nog niets bekennd" .....
Reputatie 1
Badge +1
Wie weet deze zomer? :-)

Hoe is het eigenlijk in andere Europese landen gesteld met het uitfaseren van 3g? Het zou natuurlijk mooi zijn als we een lijst kunnen aanleggen van de landen waar we dezelfde ervaring hebben als in Duitsland?
Frankrijk, België, Italië etc.
Reputatie 7
Badge +7
Hoi Michal, als er meer bekend is over het aanbieden van 4G in het buitenland, dan zullen wij dit gelijk doorgeven. Op dit moment is er nog niets over bekend.

Mymark, voor zover mij bekend is leveren providers 2G, 3G en 4G naast elkaar en sluit het ene het andere nog niet uit. Jij geeft aan dat andere landen 3G uitfaseren, daar kan ik nergens informatie over vinden. Kan je mij vertellen waar je dit hebt gevonden?
Reputatie 1
Hoi Wieger, misschen was uitgefaseren slecht genoemd,

Er is gewoon zo dat providers in somige landen (duitsland en nog erger polen) gewoon geen investeeringen meer in het 3g netwerk doen, dus het 3g netwerk word niet verder uitgebouwd, de meesten investeeringen gaan nu in het 4G netwerk, en dat is wel een probleem in het buitenland, want 4G wel een betere dekking heeft in duitsland, en in polen is dit nog erger, dar is het 3G bijna nergens, maar LTE word in PL ook voor het thuis gebruikt (LTE routers), dus de LTE netwerken in PL zijn zeker 80% meer dan 3G.

Dat over het 4G bij telfort niets bekennd is, weten wij, is al maanden zo en ook als iets bekennd zou zijn word dit hier doorgegeven, probleem is dat ALS de volgende 5jaar nog steeds niets bekend zou zijn dan hebben wij klanten ook niet veel aan.

Mijn eerste contract loopt julie uit, word dar nog steeds gezegt dat niets bekend is, gaat die gewoon naar een ander provider war dit wel bekend is, die tweede volgt dan in zeptember en die laatste dan in januari, zo simpel is dit.
Reputatie 7
Badge +7
Dan begrijp ik de nuance wat beter. Toch is dit niet hoe ik het netwerkbeheer van de meeste providers ken. Het klopt dat de hoofdmoot van de investeringen wordt gebruikt om 4G uit te rollen. Toch zullen er op plekken waar onvoldoende zendsignaal (bereik/dekking) is zendmasten met 2G/3G/4G uitgerold worden. Wat namelijk het meest gedaan wordt, is dat de bestaande zendlocaties omgebouwd worden naar multisignalen. Dan heb je een zendmast die tegelijk 2G/3G/4G uitzendt. Daarbij speelt wel mee dat in landen, zoals Duitsland, er veel grotere zones om te bestrijken met een zendmast. Dan staat de mast bijvoorbeeld in het dorpje, maar niet op de camping waar je verblijft. De grote afstand tussen mast en jouw mobiel zorgt dat voor signaalverlies en een mindere kwaliteit. Bij 4G zijn daar wat ontwikkelingen in gedaan om op die afstanden betere foutcorrectie te hebben. Ook speelt mee dat Nederland een van de beste mobiele netwerken ter wereld heeft. Onze buurlanden kunnen dus nog wat leren van ons. Ik kan daarin niet uitsluiten dat de verwachting die onze netwerkkwaliteit in Nederland bij je opbrengt, je ook over de grens meeneemt. Laat onverlet dat 4G sneller en fijner werkt. De wens om 4G te hebben in het buitenland deel ik met je.

Zelf heb ik afgelopen week een getest met het 3G netwerk bij mij thuis. Heb mijn telefoon bewust van 4G af gehaald en ben gaan internetten. Wat bleek; mijn telefoon is niet meer ingesteld op de 3G snelheden. Veel applicaties zijn dusdanig zwaar geworden dat het laden tot 30 seconden duurt over 3G en ik na een dag gebruik al de stoom uit mijn oren zag komen. Ik kan me daarom bijzonder goed voorstellen hoe dat is op vakantie. Zeker als je dan terugvalt op zwaardere apps, zoals Google Maps om te navigeren en deze app slechter reageert op 3G.

Bij mij is nog niets bekend over 4G in het buitenland bij Telfort. Deze wens blijf ik aan de hand van reacties, zoals de jouwe, doorgeven. Daarin hebben wij allebei dezelfde wens; het beste signaal, zowel in Nederland als in het buitenland. Zodra er ook maar iets van nieuws over 4G roaming te melden is, zal ik de eerste zijn die dit deelt. Ik kan me heel goed voorstellen dat 4G in het buitenland een breekpunt voor je is, dat kan ik niet gelijk wegnemen. Wel zal ik mijn best blijven doen om jouw wens zo goed mogelijk gehoord te laten worden.
Reputatie 1
Telfort, jullie doen helemaal niets met de vragen en reacties over mobiel internet in het buitenland. Mijn verhaal past zo op bovenstaande en jullie houden iedereen aan het lijntje. Ik voel me als klant enorm bedonderd en heb geen goed woord over voor Telfort. Ook wij gaan zo snel als het kan weg bij Telfort met 2 mobiele abo's en een thuis-abo.
Reputatie 1
Beste telfort, als jloe zien ben ik nu in duitsland,

Hoeer bij vorbeeld een screeshot, eplus 2g volle bak, eplus 3g aleen een streep, LTE (geen idee hoeveel )

Nu is dit ook nog zo erg, kies ik een tetwerk manuel voor 3G blift deze wel nu aleen op dit netwerk staan, maar maakt altijd een fallback op 2G omdat deze hier met volle ontvang bereikbar is. War ik bij 3G aleen een strrep heb.

Zelfde met telekom, 3g aleen een streep, en nu het beste,


Vodafone is aleen 4G beschikbaar,aar kaan deze niet gebruiken, heb wel een vodafone.de prepaid kaart, en die zit hier op 4G voll ontvang.

Dus van het beste netwerk kan ik hier geen gebruik maaken met mijn telfort abonement.

Maar ja, ben benuewd over het eerste telefontje van telfort voor te verlangeren, zou 4G in het buitenland meteen den fraag zijn, word weer gezeggt "is niets bekend" daan word afgezeggt en klaar.

In nederland bieden tegenwoordig alle gewoon 4g in get buitenland, warom telfort zoo een dome beperking moet doen, geen idee.
Reputatie 8
Badge +10


Dus van het beste netwerk kan ik hier geen gebruik maaken met mijn telfort abonement.

Dat klopt want Telfort heeft nog geen 4G (LTE) in het buitenland en dus ook niet in Duitsland.
Reputatie 1
gewoon overstappen naar een andere provider.! niet klagen maar gewoon een deurtje verder kijken. voor het abonnementsgeld kun je bij andere ook terecht en dan 4g in het buitenland.
Zo staan wij sterk en niet Telfort. 😃
Reputatie 1
Marco. Dat doe ik ook.
Gewoon jamer maar ja, voor mij wel een grond om over te stapen. Eerste abonement loopt in julie uit. De tweede dan in september. En de laatste dan januari, glasvezel word ook niet verlengt. Blift wel bestaan tot die laatste gsm abonememt afgelopen is. En dan naar een ander provider.

Misschen dat ze wel tot julie 4g in buitenland hebben, (gelof ik niet echt an) daan blijf ik wel.
Reputatie 1
We zijn inmiddels 6 maanden verder en nog steeds geen 4G. Opnieuw in Duitsland en Denemarken mogen genieten van Edge en H(2G). Het erge is dat ik een 2-jarig contract heb en dus nog aan Telfort vast zit. Vooral ook de antwoorden van Telfort over het feit dat zij er niks aankunnen doen, dat de buitenlandse providers geen 4G kunnen regelen vind ik stuitend. Dat heeft met geen contracten afsluiten te maken. Zowel telefonisch als ook de website van radar zie je dat terug als antwoord. En ook 3G zou werken... jammer maar helaas. Ook dat nog steeds niet. Wat jullie ook nog doen , bij einde contract van mij zzp zakelijk als privé zijn jullie mij kwijt! Mijn vrouw heeft met T-mobile en mijn zoon met HollandsNieuwe hier prima 4G bereik!
Reputatie 1
VRIM, er word tegenwordig al twee jaar verteld, "er is op dit moment niets bekend over 4G in het buitenland,

Warom bij telfort zo een domme beperking gemaakt word, geen idee. Inmidels ken ik geen provider die zo domme beperkingen doen met die 4G.

Moeten ze gewoon zelfs weten wat ze doen.

Reageer