beantwoord

Telefoon die geleast is verkopen.

  • 5 juni 2013
  • 41 reacties
  • 8763 keer bekeken


Toon het eerste bericht
Op dit topic kun je niet reageren. Wil je iets toevoegen, start dan een nieuw topic.

41 reacties

Badge +2


Desalniettemin gaat het om een toestel wat al verkocht is voordat het uberhaupt eigendom was van de verkopende partij. Daarbij zijn in feite beide partijen (de verkopende en de kopende) dus niet handig bezig. De kopende partij (je 'vriend') zit nu met een lastige kwestie als er iets mis is met het toestel, en de verkopende partij... (dat kunnen we voor nu buiten beschouwing laten).

Voor de goede orde: is er huidig iets mis met het toestel?


IK BEN DE KOPER. Net aangegeven dat ik het nu overneem gezien het een ingewikkelde case is blijkbaar en ik op dit moment wel de tijd heb om te reageren.

Nee, toestel is in uitstekende staat. Ik kwam er later achter dat het een lease is.


Ja, want als het 'ingewikkeld' is, is het 'eenvoudiger' om dan maar weer ineens iemand anders het woord te laten doen. Waarom zou je uberhaupt een 'vriend' deze vraag laten stellen via een openbaar forum, in plaats van het meteen gewoon zelf doen. Wat een vaag verhaal.

In ieder geval:
De verkoper hoort aan het einde OF het toestel in te leveren OF een eindbedrag te betalen voor overname. Als de verkoper dat geenszins van plan is (geweest) en het toestel simpelweg aan jou heeft doorverkocht om snel te kunnen cashen (en het abonnement nooit te betalen) dan ben jij indirect ook schuldig aan heling, want je dient bij aanschaf van een toestel altijd goed en grondig navraag te doen.

Hoe dan ook is de garantiekwestie nu lastig.
Reputatie 8
Badge +17
En als Telfort "merkt" dat de telefoon-abonnementskosten niet betaald worden, die op verzoek geblokkeerd kan worden, en dan heb jij er ook niets meer aan...

mag ik vragen wat je ervoor betaald hebt?
MISSCHIEN omdat ik aan het werk was en ik op dat moment geen tijd had en MISSCHIEN omdat ik ervan schrok dat ik lease las en daarom gehaastig heb gevraagd om de vraag bij Telfort te laten stellen. Is daarmee uw vraag beantwoord meneer de detective? Laat ook maar ga wel na een winkel. dit begint inhoudelijk kinderachtig te worden.
Reputatie 8
Badge +15
Als niet contractant heb je geen recht op de lease srrvice die gekoppeld is aan het abonnement.
Gaat het toestel kapot dan kun je het:
1: op eigen kosten laten repareren.
2: met orgineel aankoopbon de reparatie uit laten voeren via samsung. Word lastig aangezien het een telfort lease toestel is.

Van heling is momenteel geen sprake aangezien je niet de achterliggende motief weet van de verkoper.
Reputatie 3
Badge +1
@Leasevraag,

Lastige situatie inderdaad. Ik sluit mij aan bij Franzki, Kees-Jan en Koffiemok. Omdat het om lease gaat is het toestel niet in eigen bezit. Omdat jij niet de contractant bent ontvang je géén garantie op het toestel. De kosten worden verhaald op de contractant zodra er niet betaald wordt.

Al met al kun je concluderen dat het voor beide partijen geen goede 'deal' is geweest.

Denise
Badge +1
Al met al kun je concluderen dat het voor beide partijen geen goede 'deal' is geweest.


Tenzij de "verkopende partij" het toestel onrechtmatig heeft verkregen en nu met een gevulde portemonnee zijn/haar handen wast in onschuld.

Tweedehands spullen kopen is niet eenvoudig.
Vraag altijd om de aankoop bon (en kijk of de naam overeenkomt met die van de verkoper) en test het de apparaat goed voordat je tot koop overgaat.
Koop nooit op afstand (bv via marktplaats en dan op laten sturen)!
Reputatie 8
Badge +16
Van heling is momenteel geen sprake aangezien je niet de achterliggende motief weet van de verkoper.

Niet helemaal waar... als je had kunnen vermoeden dat er een luchtje aan de zaak zit, dan ben je in principe fout.

Tenzij je kunt aantonen dat je te goeder trouw hebt gehandeld... daarvoor zul je in elk geval aannemelijk moeten maken (bijvoorbeeld met een kwitantie) dat je een realistisch bedrag hebt betaald voor dit type toestel en dat de verkoper zich voordeed als de eigenaar van het toestel. Dat je in het bezit bent van de leaseovereenkomst pleit daarbij overigens niet in je voordeel.
Waar heb je het over? Van heling is geen sprake. Het gaat niet om een gestolen toestel! De stappen die WOEF adviseert heb ik allemaal gevolgd. Alleen "lease" staat dus in de kleine lettertjes beschreven. 

Inmiddels contact gehad met de verkoper en geeft aan dat het om een verlenging gaat waarbij hij al een goed toestel heeft. Hij was zich bewust dat hij aan het einde van de rit het toestel moet afkopen. Hij gaf zelf aan dat het dan tussen de 100 - 150 zal zijn die hij gaat betalen. Gegevens genoteerd van de verkoper.
Reputatie 8
Badge +17
Prima, jammer dan van de garantie, maar dat kan je eventueel ook met de verkoper afstemmen, zodat hij de telefoon opstuurd en ontvangt, mocht dat uberhaupt nodig zijn...

Nogmaals: veel plezier met je toestel!

P.S. en doe de groeten aan je vriend... 😉
Badge +1
ik heb 2 vrienden 
ik
mijn eigen
en 
mijzelf         🆒    
Reputatie 8
Badge +17
ik heb 2 vrienden
ik
mijn eigen
en
mijzelf 🆒
Dan kan je niet tellen, dat zijn er 3... 😛
Badge +1
nee ik ben ik  

mij eigen en mij zelf zijn andere

en dat komt omdat ik 2 telefoons heb ( gekocht )  :D
Reputatie 8
Badge +17
Nah, dan kan je ze in ieder geval even bellen...
Badge +1
nee , dan krijgik weer een of ander *** verhaal
Reputatie 8
Badge +17
lekkere vrienden heb jij, kan je ze niet lozen?
Reputatie 3
Badge +1
@Leasevraag,

Fijn dat je inmiddels contact hebt gehad met de persoon van wie je het toestel hebt gekocht.
Ik sluit hierbij het topic.

Denise