Topman KPN verdwijnt van het toneel

  • 25 juni 2019
  • 5 reacties
  • 393 keer bekeken

Hoor net op de radio dat topman Ibara in september afscheid neemt van KPN.
Had die beter niet kunnen komen, hadden we Telfort nog gehad.

https://www.nu.nl/economie/5952048/kpn-topman-maximo-ibarra-neemt-ontslag-maar-niet-vanwege-storing.html

5 reacties

Dat blijft koffiedik kijken grote kans dat diverse veranderingen niet of later zouden plaatsvinden.
Reputatie 8
Badge +11
Ik zag het bericht vanmorgen ook inderdaad, het was een verrassing voor iedereen.
Of het de toekomst van Telfort had kunnen veranderen weet ik niet, in het verleden zijn er meer KPN-merken (Hi, Planet, HetNet om een paar voorbeelden te noemen) samengegaan onder de naam KPN. Dat was allemaal al voordat Ibarra ten tonele kwam dus het kan dat de plannen er al waren.
Of dat zo was of dat ze in een stroomversnelling kwamen zullen we nooit weten, maar voor de huidige situatie maakt het geen verschil 🙂
KPN had het eigenlijk heel mooi voor elkaar, kon menigeen een puntje aan zuigen,
Telfort, de prijsvechter, lekker goedkoop, weinig poespas, (Lijbrand verhaal)
KPN, mooie middenklasse, prima verbinding en aparaten, zeker na de introductie van de V10, prettig werkende iTV met veel extras.
XS4ALL, de topklasse, de perfecte modems, goede verbinding dito klantenservice die ook zeer technisch was, echt voor de veeleisende thuisgebruiker.

Na veel gezwalk door de verschillende topmannen, is Telfort hetzelfde als KPN geworden, maar dan met een wat uitgekleed TV pakket, maar wel KPN prijzen, KPN is stil blijven staan, en XS4ALL is afgezakt naar een lager niveau voor een nog hogere prijs.

Dus samengevat, verkeerde keuzes gemaakt die bakken met geld kosten en uiteindelijk hebben opgeleverd dat er al duizenden klanten zijn vertrokken en nog meer niet tevreden zijn met de gang van zaken (XS4ALL over het algemeen).

Als KPN echt verstandig gaat worden laten ze de 3 merken bestaan, gaan ze weer vol op goedkoop/midden/hoog, segment zitten, troeven ze menig concurrent mee af, zelf de V10a leveren, de V10 aan Telfort klanten en de Fritz naar XS4ALL, kun je het TV platform hetzelfde houden.
Reputatie 8
Badge +11
Op die manier klinkt het inderdaad mooi, maar dat zal niet gebeuren. De wijzigingen die nu lopen blijven doorgaan, ze worden niet teruggedraaid 🙂
Zulke beslissingen kunnen ook niet door een persoon genomen worden, daar zijn veel meer stemmen bij betrokken en die blijven wel.
En 1 persoon kan zeker wel iets beslissen en besluiten een groep mensen lukt dat bijna niet of na lang vergaderen. Zoveel mensen zoveel wensen. (De kleur verf bij een vve bijvoorbeeld)

1 ding is positief meneer Ibarra is niet voor het grote geld gegaan we kunnen alles zeggen en heel veel slechter zal hij er niet van worden maar wat ik zo lees komt het niet als graaien over.

Reageer