beantwoord

KPN HD op 1 - Ook voor Telfort?


Reputatie 5
Badge +4
https://www.kpn.com/service/televisie/hd-op-1.htm
Geldt dit nu ook voor Telfort klanten?
icon

Beste antwoord door Henkie-Jan 25 februari 2017, 11:06

Op http://www.telfort.nl/hdop1 is meer info te vinden over HD op 1 bij telfort.. 🙂

Bekijk reactie

25 reacties

Badge
En ook handig dat de glas HD op 661 weer zichtbaar gemaakt kan worden....maar dus niet op 1 staat. Schiet je dus nog niet zoveel mee op, tenzij je adsl hebt
Reputatie 8
Badge +17
Ik zie het verschil echt niet tussen HD glas vanaf 661of HD vanaf 701 dus zou het prettig vinden als de HD zenders vanaf 1 komen te staan
Reputatie 2
Badge +3
knorde schreef:

https://www.kpn.com/service/televisie/hd-op-1.htm
Geldt dit nu ook voor Telfort klanten?

Ja. http://www.totaaltv.nl/nieuws/kpn-plaatst-hdkanalen-vooraan-in-zenderlijst/
Reputatie 5
Badge +4
jimny schreef:

Ik zie het verschil echt niet tussen HD glas vanaf 661of HD vanaf 701 dus zou het prettig vinden als de HD zenders vanaf 1 komen te staan


Ik ook niet.

Wel merk ik dat de ontvanger het bij HD Glas een stuk zwaarder heeft, ik gebruik zelf dus ook alleen maar de gewone HD zenders (je ziet toch geen verschil).
Maar ik vind het evengoed (ondanks dat het mij niks uitmaakt) wel raar dat de HD Glas zenders niet op 1 kunnen.
Eigenlijk moet je gewoon in de instellingen kunnen kiezen tussen gewoon HD of maximaal HD en dat de betreffende keuze dan op 1 komt.

Hoe dan ook ben ik blij dat de gewone HD zenders op 1 komen!
Deze wens had ik al heel lang (en ik denk wel een paar meer mensen) 😃
HD glas zijn de zenders waar ik via de Amino GOS bij zie staan? Ik heb nu net even gekeken even vooraf de Amino en oude propositie glas, mijn persoonlijke bevinding als ik 1 en 661 op dit moment vergelijk was toevallig voetbal beeld, dan lijkt 'gewoon HD' vooral in wide shot bij dat voetbal scherper dan 661 op een full HD samsung
Het beeld op 661 lijkt in ieder geval op deze tv iets wolliger
Met close-ups lijkt 661 net iets beter.
Reputatie 3
Badge +2
Galdor68 schreef:

HD glas zijn de zenders waar ik via de Amino GOS bij zie staan? Ik heb nu net even gekeken even vooraf de Amino en oude propositie glas, mijn persoonlijke bevinding als ik 1 en 661 op dit moment vergelijk was toevallig voetbal beeld, dan lijkt 'gewoon HD' vooral in wide shot bij dat voetbal scherper dan 661 op een full HD samsung
Het beeld op 661 lijkt in ieder geval op deze tv iets wolliger
Met close-ups lijkt 661 net iets beter.NPO GOS is gesproken ondertiteling, het beeld is hetzelfde als wat je op kanaal 1 ziet.
[quote=Mr. Freeze]
Galdor68 schreef:

.....

NPO GOS is gesproken ondertiteling, het beeld is hetzelfde als wat je op kanaal 1 ziet.


Danku dat is dus iets anders. Zover ik kan zeggen hebben wij HD van begin af al op 1.
Badge
Ik heb geen HD meer op 701 maar ook niet op 1. 661 is nog wel zichtbaar en we hebben ook versie 6.1.9.1 op de hm2260. Volgens de KPN site kun je via instellingen de beeldkwaliteit aanpassen, maar die optie is er niet, alleen resolutie. Zal wel binnenkort de zaak weer dubbel resetten
Galdor68 schreef:

......Zover ik kan zeggen hebben wij HD van begin af al op 1.


Ik ben ex-Lijbrandt glasvezel abonnee met een Amino en zwarte afstandsbediening.
Daarbij stond HD altijd al op de eerste kanalen.
Reputatie 2
Badge
Op http://www.telfort.nl/hdop1 is meer info te vinden over HD op 1 bij telfort.. 🙂
Badge
Nog steeds niet over, kijken gewoon naar 661 e.v. Glas HD zenders. 1 is alleen SD
Reputatie 8
Badge +17
Heb je wel in de link gekeken?

Alle klanten worden stuk voor stuk omgezet. Als je de HD-zenders nog altijd op kanaal 701 en verder terug vindt, betekent dit dat je nog niet bent omgezet. Om in HD te kunnen kijken, zal je dus nog moeten afstemmen op kanaal 701 en verder. Je ontvangt bericht, zodra de HD-zenders zijn omgezet naar kanaal 1 en verder.
Badge
In het bericht van de link wordt eerst gezegd "vanaf nu zijn de HD zenders verplaatst van 701 naar 1". En verderop bij de vragen staat dat dat misschien toch niet zo is voor iedereen nog.

In mijn bericht van een maand geleden gaf ik al aan dat de 701-710 zenders wel weg zijn, maar dat 1-10 nog gewoon SD is. Net de software verwijderd en de versie is nu 7.0.16_1 (HMB2260 firmware 2.0.2)

Kan iemand van Telfort niet gewoon aangeven hoe lang ze nog verwachten bezig te zijn met overzetten of dat er ergens een probleem is met bv de glasvezel gebruikers en dat het daarom nog niet geregeld is?
(Het beste zou zijn als je gewoon zenderlijsten met eigen volgorde kon maken, daar zou een boel klanten vast blij van worden.)
Reputatie 2
Badge
In de zenderlijst van juli staan de HD zenders op 4 juli zo lijkt het, echter staat er nergens duidelijk beschreven of dit dan voor alle Telfort klanten geldt of dat dit nog steeds gefaseerd gebeurd.
https://www.telfort.nl/w3/file?uuid=656dd580-83f9-446a-bb3e-b719968413a8&owner=e35b5965-e055-471b-af73-4c3b09a5d982&contentid=6973
https://www.telfort.nl/algemeen/wijzigingen-2017.htm?cid=redirect:www.telfort.nl/wijzigingen2017

Ik kan er echter niet bij dat zenders als BBC First, Canvas, Disney XD en TLC niet (langer) in HD worden doorgegeven, maar partijen als KPN en NLEx doen dit wel.
Zie ook: https://forum.telfort.nl/tv-338/triest-bericht-per-1-juli-meer-betalen-minder-hd-zenders-ontvangen-56985
https://forum.telfort.nl/tv-338/canvas-57881
Mijn recente tweet:
https://twitter.com/pacorob/status/873510261428236288
Zie ook mijn afzonderlijke bericht hier: https://forum.telfort.nl/tv-338/zenders-canvas-bbc-first-tlc-disney-xd-niet-in-hd-wel-bij-o-a-kpn-nlex-68549/index1.html
In Gouda hebben we ook nog steeds de HD-zenders op 701 en verder en niet zoals al lang geleden geschreven op 1. Kan men misschien aangeven wanneer dit proces is afgerond of wanneer onze regio Gouda aan de beurt is??
Reputatie 5
Badge +12
Hoi Mallint, de planning kan ik je helaas niet doorgeven, want die heb ik niet.
Reputatie 1
In de regio Zwolle ook nog steeds de HD zenders 701 en hoger
Reputatie 2
Badge
In een ander topic hierover heeft Wieger van Telfort Webcare op 17 juli 2017 aangegeven dat HD op één pas vanaf eind 2017 wordt uitgerold. Dus nog verder uitstel helaas. Vreemd is wel dat de HD op één pagina op de website dit niet weergeeft: https://www.telfort.nl/persoonlijk/internet-tv-bellen/interactieve-tv/hd-op-1.htm?cid=redirect:www.telfort.nl/hdop1

Zie ook:
https://forum.telfort.nl/tv-338/hd-zenders-vooraan-69079/index2.html#post572642
Hd op 1 wordt gefaseerd uit gerold vanwege de te verwachten hogere data verkeer. Ook voor de KPN klanten is er geen planning bekend
Het is zelfs zo dat in één straat niet iedereen tegelijk wordt omgezet. Deze quote komt van het kpn forum en gaat over een ander parallel onderwerp maar de achterliggende gedachte van de gefaseerde uitrol is wel nuttig om te weten.

De belangrijkste is bandbreedte. Er is nu eenmaal overboeking vanaf de kast naar de centrale (de glasvezelroute). Dat de glasvezel zelf grote hoeveelheden bandbreedte aankan, wil niet zeggen dat de apparatuur die er aan vast zit dat ook kan. Denk daarbij aan de Dslam in de kast. Die heeft ook een maximale doorvoer. Daarnaast komt er op die centrale heel veel data binnen die over de hoofdringen moet worden doorgetransporteerd. En dan bedoel ik alles. KPN Mobiel, Zakelijk, PoP's (FttH aansluitingen), en dus ook al die aansluitingen achter de VDSL-wijkkasten.

Eerder in dit topic maakt iemand de rekensom aan de hand van de multicast streams. Maar die zijn het probleem niet. Het begint lastig te worden op het moment dat iemand pauzeert en verder gaat kijken, of dat een opname wordt bekeken (of een uitzending Gemist). Dan worden het Unicast streams en gaat er dus werkelijk 12 Mbit per zender naar de ontvanger toe. Althans, als deze HD Glas zit te kijken.

Dat is ook de hele reden dat HD-op-1 nog altijd in een gefaseerde start zit. Je haalt een heleboel extra bandbreedte binnen als je alleen HD zenders kijkt (8 Mbit). En dus nog 50% meer als je HD Glas zenders gaat gebruiken voor opnemen, pauzeren e.,d.

Geloof me als ik zeg dat er echt serieus wordt gekeken naar dit soort dingen. Het is niet alleen een kostenoverweging, maar ook een netwerkoverweging. Het netwerk van KPN wordt elke dag weer verder opgewaardeerd (vooral in de backbones dan) maar er is soms bijna niet tegenop te graven...

Reputatie 8
Badge +11
Dat is een interessant stukje @Galdor68. Mijn dank.
Bij KPN glasvezel is er vanaf 661 HDglas dit is in tegenstelling tot 701 echt HD zie ook mijn vorige post. Kent Telfort glasvezel die kanalen ook ik kan ze nergens in de zenderlijsten terugvinden.
Hd op 1 is dus feitelijk nog niet volwaardig Hd bij KPN in ieder geval niet.
Reputatie 2
Hier HDglas op kanaal 661 e.v.
Abonnement met witte afstandsbediening, 50 Mbit up en down, op glasvezelnet dat ca. 8 jaar geleden door XMS is aangelegd.
Reputatie 8
Badge +19
Galdor68 schreef:

Bij KPN glasvezel is er vanaf 661 HDglas dit is in tegenstelling tot 701 echt HD...


HDglas is ook geen 'echt HD'...
'Echt HD' is sowieso een rekbaar begrip omdat de uiteindelijke kwaliteit van het beeld van verschillende factoren afhankelijk is, zoals resolutie en meer of mindere datacompressie dat op een beeld/audio bestand wordt toegepast (voor HD-TV meestal MPEG2 of MPEG4).
Daarnaast is uiteraard de opnamekwaliteit van het beeld heel belangrijk, je kan een jaren '60 opname van Bonanza coderen naar 1080p en een bitrate van 35 Mbps, het bljft waardeloos...

HDglas kent een bitrate van ca. 13 Mbps en een Blu-ray ergens tussen de 25 en 35 Mbps.
Op een Blu-ray wordt doorgaans geen enkele compressie toegepast en is dit de hoogste haalbare kwaliteit, mede omdat dit altijd in 1080p (progressive scan) wordt aangeboden.
Bij beelden en audio die ongecomprimeerd kunnen worden afgespeeld met de bijbehorende hoge bitrate en met een resolutie van 1080p kan je dus pas spreken van 'écht HD'.

Hieronder een link met een discussie die dit onderwerp benadert.

https://forum.videohelp.com/threads/332905-Bitrate-for-true-1080p-or-720p
Het is inderdaad meer genuanceerd. Zolang de kijkervaring maar beter is of het nu sd, hd, hdglas of uhd is maakt afhankelijk van meerdere factoren uiteindelijk gaat het om hoe je het beleefd, en als je favoriete voetbalclub verliest doet hoe je het ziet er niet veel toe.

Leuk stukje leesvoer @Enterprise
Op Tweakers vond ik ook een levendige discussie over een aangrenzend onderwerp. Maar dat was meer het verschil tussen twee systemen
https://gathering.tweakers.net/forum/list_message/35867248#35867248
Reputatie 2
Badge +3
Galdor, zeer interessant citaat, dank!!

Reageer