WDS Bridging: nieuwe Telfort modem / TP-Link

  • 26 mei 2012
  • 1 reactie
  • 4248 keer bekeken

Badge
Hoi

Goed, normaal is dit 'een piece of cake', maar in dit geval niet. Om een of andere reden krijgt de router geen IP van het modem, en stuurt het dus ook geen internet door.
Mijn idee was, omdat 't nieuwe modem minder sterk draadloos signaal uitzent dan mijn router doet, om de router aan het modem te koppelen d.m.v. WDS Bridging. Het idee is dus simpel: router configureren als acces-point, en 'm vervolgens ergens anders in huis neer te leggen, zodat daar 't signaal ook te ontvangen is.
Echter, ik krijg het niet voor elkaar met het nieuwe (Zyxel P-2812HNU-F1) moden van Telfort om 'm te koppelen. Nou ja, koppelen lukt wel, maar zoals eerder gezegt, router krijgt geen IP, en stuurt dus enkel een lokaal netwerkje de lucht in, en da's niet de bedoeling.Het modem van Telfort staat normaal ingesteld, eigen SSID met een eigen wachtwoord (WPA2-PSK). Het router, ongeveer hetzelfde.

Bij het 'oude' jaren 80 look-a-like modem (wit/geel geval) was dit zo gedaan, idem voor het oude grijze modem. Echter, bij deze lukt het niet. Moet er nog iets ingesteld worden in het modem waardoor het 'ineens' wel mogelijk is?

1 reactie

Badge
Hoi

Goed, normaal is dit 'een piece of cake', maar in dit geval niet. Om een of andere reden krijgt de router geen IP van het modem, en stuurt het dus ook geen internet door.
Mijn idee was, omdat 't nieuwe modem minder sterk draadloos signaal uitzent dan mijn router doet, om de router aan het modem te koppelen d.m.v. WDS Bridging. Het idee is dus simpel: router configureren als acces-point, en 'm vervolgens ergens anders in huis neer te leggen, zodat daar 't signaal ook te ontvangen is.
Echter, ik krijg het niet voor elkaar met het nieuwe (Zyxel P-2812HNU-F1) moden van Telfort om 'm te koppelen. Nou ja, koppelen lukt wel, maar zoals eerder gezegt, router krijgt geen IP, en stuurt dus enkel een lokaal netwerkje de lucht in, en da's niet de bedoeling.Het modem van Telfort staat normaal ingesteld, eigen SSID met een eigen wachtwoord (WPA2-PSK). Het router, ongeveer hetzelfde.

Bij het 'oude' jaren 80 look-a-like modem (wit/geel geval) was dit zo gedaan, idem voor het oude grijze modem. Echter, bij deze lukt het niet. Moet er nog iets ingesteld worden in het modem waardoor het 'ineens' wel mogelijk is?


Op het eerste gezicht lijkt mij dit een "generatie conflict"

Reageer