beantwoord

Verlies van internetsnelheid en een instabiel modem

  • 29 februari 2016
  • 75 reacties
  • 4749 keer bekeken


Toon het eerste bericht
Op dit topic kun je niet reageren. Wil je iets toevoegen, start dan een nieuw topic.

75 reacties

Reputatie 8
Badge +2
Hi Ollie, bedankt voor dit uitvoerige bericht. Fijn dat het nu duidelijk is waar het probleem zou liggen. Ik hoop zelf ook dat ik aan de hand van het bovenstaande een 'specialist-monteur' aan kan laten sturen om dit uiteindelijk daadwerkelijk op te laten lossen. Ik heb de helpdesk hier in ieder geval van op de hoogte gesteld. Zij gaan hier verder mee aan de slag.

Uiteraard kan ik me indenken dat je niet tevreden bent over deze kwestie, zéker niet omdat je eerder dit jaar verlengd hebt in de hoop een snellere verbinding te hebben. Het enige wat ik jou wat dat betreft kan vertellen is dat wij een passende financiële compensatie kunnen bieden als het probleem is verholpen, of als we tot de conclusie (moeten) komen dat er niets meer gedaan kan worden aan deze problemen. Het wachten is dan ook, wat dat aangaat, wat KPN hier nog aan kan toevoegen en kan verbeteren aan de verbinding.
Reputatie 1
Hallo Michael,

Dank voor je reactie.

Het contact met jullie "tweede lijn" en jou verloopt inmiddels erg goed, dus wat dat betreft ben ik toch echt tevreden. Ook wordt er inmiddels snel een monteur op pad gestuurd, daar heb ik ook geen klagen over. Ik snap echt wel dat jullie je best doen, maar ook met handen en voeten gebonden zijn aan KPN.
Mijn frustratie komt voort uit het feit dat de monteurs alle 4 dezelfde dingen checken/testen (voornamelijk het IS/RA-punt) met natuurlijk een voorspelbaar resultaat, namelijk niets. Terwijl het ondertussen, ook voor KPN, duidelijk moet zijn dat de problemen met mijn internetverbinding niet meer kunnen liggen aan de bekabeling in huis of in het appartementencomplex, maar dat de oorzaak ligt in het deel van het netwerk voor mijn IS/RA-punt. De laatste monteur heeft in ieder geval het probleem kunnen "lokaliseren" tot ergens voor de straatkast bij het appartementencomplex, al was het natuurlijk een flinke teleurstelling dat hij daar weer niets aan kon doen.

Maar ik ben in ieder geval blij dat het incident weer verder opgepakt gaat worden van jullie kant. Want de internetsnelheid is nog steeds veel te laag en het modem verloor afgelopen weekend weer zijn dsl-verbinding en begint weer vol te lopen met fouten 😞
Er zullen toch zeker wel reserve aderparen liggen vanaf de kabelverdeler naar het appartementencomplex. Je moet net even de juiste monteur treffen die net even verder kijkt dan zijn neus lang is. Bij mijn probleem was het monteur 7 die redelijk eenvoudig en systematisch de fout lokaliseerde en mij overzette op een andere lijn, zowel vanaf de wijkcentrale en vanaf/in de manipulatiekast in het appartementencomplex.
Het was wel een monteur van Volkers Wessels, Alex, een echte specialist!
Reputatie 1
Hallo PedroN,

Er zijn in ieder geval genoeg aderparen vanaf de kast naast het appartementencomplex (manipulatiekast?) tot mijn IS-RA-punt, de 4 monteurs hebben ze ondertussen allemaal wel gehad volgens mij 🙂 En daar gaat het ook niet fout, van kast naar IS/RA-punt bijna geen verlies. Tussen kast en glasvezel-straatkast volgens 2 monteurs geen problemen, volgens 2 monteurs wel problemen. In de glasvezel-straatkast kan een probleem zijn met de elektronica (poorten?) volgens 2 monteurs, maar die kunnen daar dan weer niets aan doen. Maar alle 4 de monteurs geven na afloop alleen maar het advies om te kijken of de snelheid omhoog gaat (kan wel een paar dagen duren he!) en zoniet om dan maar weer contact te zoeken met de helpdesk. Meer kunnen ze zelf niet doen.
Dus is er in mijn ogen een probleem van glasvezel-straatkast naar manipulatiekast, of een probleem in de glasvezel-straatkast. Maar ik moet eerst weer gaan klagen voordat het eventueel verder opgepikt gaat worden, en dat is frustrerend. En dan ga ik er voor het gemak maar even vanuit dat het huidige modem (de derde) niet defect is :-)

Dus ik wacht rustig op de monteur die verder kijkt dan zijn neus lang is, en de zaak oplost 🙂
Ik hoop voor je dat KPN nu wel een specialist stuurt, die ook veel betere meetapparatuur heeft. De monteur die bij mij kwam zag meteen dat de het lijn niet optimaal was. Alle andere monteurs zeiden dat de lijn wel OK was en dat het daar niet aan lag. Ook bij mij van mijn isra-punt naar beneden naar de manipulatiekast niets aan de hand, maar vanaf de manipulatiekast naar de straatkast/wijkcentrale waren er verliezen. Vanuit de wijkcentrale heeft hij de beste lijn eruit gezocht die nog vrij was en daar heeft hij het signaal toen opgezet. In de manipulatiekast heeft hij die lijn doorverbonden met mijn appartement.
Reputatie 1
Tja, dat hoop ik ook :-)
Zo verschrikkelijk moeilijk kan het toch niet zijn. In ieder geval is na 4 monteurs mijn IS/RA-punt helemaal top in orde, die kan niet beter 🙂
Reputatie 1
En net monteur nummer 5 de deur uit.

Deze heeft weer van alles gemeten, contact gehad met diverse technici achter de schermen, en kwam tot de conclusie dat er technisch helemaal niets mankeert aan de koperleidingen, 100Mbit is geen probleem dus 80 Mbit al helemaal niet. Samen met iemand achter de schermen van KPN kwam hij ook tot de conclusie dat er softwarematig veel dingen fout gaan, dat kan aan het modem liggen, maar waarschijnlijker is dat er softwarematig iets fout gaat in de systemen van Telfort. Het modem kan geen verbinding krijgen met diverse systemen van Telfort en het lijkt erop dat Telfort een aantal instellingen in hun systeem niet goed heeft staan voor wat betreft de snelheid. Maar de monteur kon geen contact krijgen met de tweede lijn van Telfort, nergens gehoor :-((

De monteur zou wederom een verslag maken en aan de situatie aan Telfort terugkoppelen.

@Michael,
Als het goed is krijgen jullie van KPN een terugkoppeling van de situatie. En dan wacht ik wederom weer even af tot ik bericht krijg van jullie.
Reputatie 8
Heb je afgelopen week geen lintje gekregen met Koningsdag?
Met zoveel engelengeduld heb je dat onderhand zeker wel verdiend.
Reputatie 1
@Babylonia
Geen lintje, en mijn engelen geduld is helemaal op:(

Vanmiddag gebeld door Telfort, een zeer chagerijnig (chagerijnig en onbeschoft) iemand van de tweede lijn, met een tweetal mededelingen:

1) Telfort heeft terugkoppeling gehad van de KPN-monteur. De fout ligt inderdaad bij Telfort, ze weten ondertussen waar het probleem zit. Maar (hou je vast!) ze hebben alles gedaan wat in hun protocollen staat en gaan de problemen niet verhelpen, want daarvoor is vervanging nodig van een onderdeel ergens in de keten en dat staat niet in hun protocollen van probleemoplossing.
2) Ik krijg een overstap-advies. Aangezien Telfort de problemen niet op gaat lossen, en dus niet aan hun verplichting kan voldoen, is het beste wat ik kan doen overstappen naar een andere provider.

Ik heb het met verbazing aangehoord, en wist na het telefoongesprek niet of ik nu moest lachen of enorm kwaad worden. Het was gewoon te zot voor woorden.

Ten eerste de zeer onbeschofte manier van de Telfort medewerker van de tweede lijn aan de telefoon. Ten tweede het besef dat het probleem inderdaad bij Telfort ligt, ze weten waar het probleem zit, maar het niet gaan oplossen. Ten derde het advies om maar gewoon naar een andere provider over te stappen.

Ondertussen ben ik gewoon erg kwaad en is mijn geduld helemaal op. Ik geloof niet dat ik ooit zo'n idioot en absurd telefoontje heb gehad van een bedrijf.

@Michael
Ik neem aan dat jij deze absurde gang van zaken ook in je systemen terug kunt vinden, en mij kunt zeggen of jullie dit nou menen of niet.
Reputatie 8
Badge +2
Hoi Ollie! Dank voor je bericht. Ook ik weet inmiddels van de hoed en de rand. Ik ben vandaag langs geweest bij de medewerker in kwestie. Deze persoon is bij mijn weten altijd zeer kundig en netjes. Jouw ervaring kan ik dan ook niet goed plaatsen.

Nu concreet: de verbinding wordt geleverd op een 'stap58' IS/RA en er is sprake van een andere kast waar deze verbinding vandaan komt. Er is echter ook sprake van een aftakking die zich ergens in het traject bevindt. Kennelijk hebben vier Guidion monteurs en de nodige medewerkers van KPN dit probleem niet weten te tackelen. Het probleem ligt niet direct bij Telfort, maar in het netwerk van KPN/de scheiding tussen het netwerk en jouw woning. Wij leveren onze service, over het netwerk van hen. Het is voor ons kennelijk niet mogelijk om hier nóg een monteur voor te laten komen aangezien de andere monteurs dit ook niet hebben kunnen oplossen.

Het advies is dan ook niet direct om op te zeggen denk ik. De conclusie die getrokken moet worden is dat ruim 60 Mb/s in de huidige situatie het hoogst haalbare is. Ook zou het advies kunnen zijn om de verbinding te downgraden naar een abonnement die dichter bij deze snelheid ligt, zodat je voor een snelheid betaalt die daadwerkelijk geleverd wordt. Uiteraard is het niet meer dan gepast om jou tegemoet te komen in de maanden dat je betaald hebt voor iets dat wij niet helemaal hebben kunnen leveren. Mocht dit alles tóch niet wenselijk zijn, dan zou je er zelf voor kunnen kiezen om op te zeggen, wij zullen en kunnen jou in dat geval dan niet houden aan een jaarcontract.

Ik kan het niet mooier maken dan het is helaas. Mijn excuses voor deze teleurstellende situatie.

NB: de medewerker in kwestie heb ik gewezen op jouw feedback.
Reputatie 1
Hallo Michael,

Bedankt voor je bericht.

Maar ten eerste, de persoon die ik vanmiddag aan de telefoon heb gehad was zeer kortaf, deelde mede dat Telfort dit probleem niet op ging lossen omdat dat niet volgens protocol was, en raadde mij direct aan over te stappen naar een andere provider. Toen ik om uitleg vroeg begon hij duidelijk geirriteerd nogmaals te vertellen dat inderdaad inmiddels duidelijk was waar het probleem zit, dat Telfort alles had gedaan wat in de protocollen stond, er verder niets meer gedaan werd, en ik toch echt het beste maar naar een andere provider kon gaan. En voordat ik ik nog verder een vraag kon stellen deelde de medewerker mede dat hij de afdeling klantenrelaties opdracht zou geven contact met mij op te nemen, wenste mij nog een prettige middag, en dat was dat.
Misschien dat de medewerker zijn dag niet had ofzo, omdat hij volgens jou altijd netjes en vriendelijk is, maar hij was vanmiddag echt niet "kundig" of "netjes". Hij was chagerijnig en kortaf en door het niet ingaan op mijn vragen ronduit onbeschoft.

Ten tweede, 1 Guidion-monteur en 4 KPN-monteurs hebben allemaal mijn IS/RA-punt onderhanden genomen. De derde KPN-monteur heeft op het eind nog de snelheid gemeten tot aan de kast bij het appartementencomplex, en van die kast tot mijn IS/RA slechts 1 a 2 Mbit "verlies" gemeten. Volgens de de laatste KPN-monteur was deze lijn met deze waarden prima in staat om 100Mbit door te geven, dus 80 Mbit moest al helemaal probleemloos mogelijk zijn. De collega die hij aan de telefoon had tijdens het checken was dat met hem eens, die had de lijn doorgemeten "spectraal en alles" en vond de lijn "schoon". Zowel de monteur als zijn collega aan de telefoon sluiten een "hardware-probleem" uit en vanwege de foutmeldingen in het modem gaan die verder denken aan een "software-probleem" aan jullie kant.

Ten derde is de snelheid een tijdje flink hoger geweest dan dat nu het geval is. In de eerste maanden na verlenging van mijn abbo heb ik stabiel een snelheid van ruim 75 Mbit gehaald, alleen het modem had kuren. Die snelheid vond ik prima, bij een abbo van 80 Mbit ga ik niet zeuren als er 75 Mbit doorkomt. Maar in de loop van de afgelopen maanden is de snelheid langzaam maar zeker naar beneden gezakt, tot zelfs soms 55 Mbit, en werd het modem erg instabiel, en dan ga ik wel aan de bel trekken. Want een snelheid die steeds verder inzakt kan je niet "beperkt" noemen vanwege een Stap58 IS/RA aansluiting, die is gewoon defect en gaat waarschijnlijk steeds meer problemen geven.

Ik ga ook maar af op wat mij verteld wordt door de monteurs, en wat ik hier zelf ervaar met mijn internetaansluiting, en dan klopt bovenstaande gewoon niet met wat de medewerker mij vanmiddag vertelde of wat jij mij nu verteld. Wat ik wel begrijp is dat Telfort het niet nodig vind om, in samenspraak met KPN, een oplossing te vinden voor dit probleem. Terwijl notabene het probleem ondertussen duidelijk is. En daarover ben ik flink pissig. Verkoop mij dan geen product wat je niet kunt leveren en laat mij niet continu contact met jullie op moeten nemen vanwege problemen.

En nu zegt KPN dat het probleem bij jullie ligt (softwarematig) en jullie zeggen dat het probleem bij KPN ligt (hardwarematig). En mag ik dus uit gaan zoeken wie ik wil gaan geloven. En dat geeft mij een enorm hoog "kastje naar de muur" gevoel. Dat geen van beide partijen ook maar even verder probeert te kijken dan zijn neus lang is, of even iets verder wil gaan dan zijn "protocollen" vind ik zeer teleurstellend. En als je dan te woord wordt gestaan zoals ik vanmiddag door jou collega en als "ultiem" advies te horen krijgt dat je dan maar over moet stappen naar een andere provider, dan loopt de stoom even uit mijn oren.

Mijn standpunt is vrij simpel, jullie hebben mij een dienst verkocht, dus jullie moeten zorgen dat die dienst normaal functioneert. Dat betekend dat je je eigen zaken op orde moet hebben/ maken, en als je gedeeltelijk afhankelijk bent van een toeleverancier dan zorg je in samenspraak met die toeleverancier dat eventuele problemen opgelost worden zodat de dienst normaal geleverd kan worden. Door nu naar elkaar te gaan wijzen zet je mij in het midden neer, en dat kun je niet maken bij een klant.
Reputatie 8
Badge +2
Hi Ollie! Bedankt voor de terugkoppeling. Ik kan me indenken dat de huidige verre van wenselijk is. Ook ik vind dat er wat aan gedaan zou kunnen worden. Maar omdat het incident al een lange tijd openstaat en er niet echt schot in de zaak zit, wordt de conclusie getrokken die ik je eerder mededeelde. Ik heb mijn collega's van de klantenservice gevraagd om vervolgstappen te nemen en jou hier nogmaals over te benaderen. Wil je het mij laten weten wat hieruit komt? Ben erg benieuwd.
Reputatie 1
Hallo Michael,

Vorige week donderdag ben ik gebeld door een mevrouw van de afdeling klantenrelaties. Aardige dame die zich ook geconfronteerd ziet met een idiote situatie en zich daar maar mee moet zien te redden. Ze gaat het één en ander bekijken en belt mij morgen (donderdag) terug.

Tot mijn stomme verbazing werd ik dinsdagochtend gebeld door KPN om een afspraak te maken voor een monteur, vanwege de problemen. De monteur is direct dinsdagmiddag gekomen en heeft weer van alles doorgemeten. Deze monteur had echter een nieuw apparaat bij zich wat hij direct op de lijn kon aansluiten (zonder het modem ertussen) en meet dan een veel hogere snelheid dan dat het modem kan bereiken, probleemloos 80 Mbit. Wel gedraagt de "poort" in de glasvezel-straatkast zich raar, en dat heeft hij middels telefonisch overleg met een collega in de back-office niet kunnen verhelpen. Toen hij na de metingen het modem weer aan wilde sluiten kon het modem geen verbinding meer maken, en dit heeft hij met zijn collega van de back-office kunnen verhelpen. Daarna heeft hij de logfiles in het modem bekeken, en snapte hij niet dat het modem geen verbinding kan maken met een tweetal van jullie eigen Telfort systemen, voornamelijk de 1st boot inform fail. De attainable download in het modem was inmiddels gezakt naar 58 Mbit, en die kreeg hij ook niet hoger.

Uiteindelijk heeft de monteur een 24-uurs meting aangevraagd, en als het goed is loopt die nu.

Afhankelijk van wat de 24-uurs meting aangeeft wordt er verder actie ondernomen, maar dan door een multi-skill monteur, die heeft hij gelijk aangevraagd in zijn rapportage.

Verder heeft hij (samen met zijn back-office collega) een mogelijke verklaring aangedragen voor het feit dat het modem geen verbinding met een tweetal van jullie Telfort systemen kan maken, het volledig wissen van mijn "profiel" en het volledig aanmaken van een nieuw "profiel" in jullie systemen. Dat zou in ieder geval moeten helpen om het modem weer correct contact te laten met jullie Telfort systemen.

Op het eind zei de monteur dat er in ieder geval een multi-skill monteur zou moeten komen, gezien de rare gedragingen van de "poort" in de glasvezel-straatkast. Maar het is nog even afwachten wat de 24-uurs meting weergeeft.


Samengevat: contact gehad met de afdeling klantenrelaties, die mevrouw belt morgen terug. Monteur nummer 6 geweest, die een aantal rare dingen heeft geconstateerd en een 24-uurs meting heeft aangevraagd. De attainable download inmiddels gezakt naar de 58 Mbit, actual download naar 56 Mbit.
Reputatie 1
En net is monteur nummer 7 de deur uit gegaan. En deze monteur nummer 7 heeft via de planning monteur nummer 8 ingeplanned, een speciale Stap58-monteur. Een heel gesprek gehad met deze monteur nummer 7 die speciaal was aangestuurd naar aanleiding van de 24-uurs meting. Hij heeft stapsgewijs al het koper weer nagemeten, en komt tot de verrassende conclusie dat het ergens tussen straatkast en IS/RA-punt misgaat, een "elektriche onbalans".

Dus donderdagmiddag komt monteur nummer 8, de speciale Stap58-monteur. Ik ben wel benieuwd hoe dat gaat verlopen.

Daarnaast belt donderdag de dame van Telfort Klantenrelaties weer om even kort te sluiten hoe de stand van zaken is.
Reputatie 8
Badge +2
Hi Ollie! Dat is mooi! Er is inderdaad een 'stapje' extra gedaan omdat het probleem tóch op te lossen moet zijn, ondanks de mogelijke complexiteit. Houd je me op de hoogte!? 🙂
Reputatie 1
Hallo Michael,

Ik geloof dat het probleem eindelijk is opgelost!

Afgelopen maandag is monteur nummer 8 geweest, de Stap-58 monteur, en die heeft na alles erg goed nagemeten te hebben een probleem gevonden met het koper: ergens zou een las of kabel een soort van kortsluiting geven. Hiervoor heeft hij direct een "lasbon" aangemaakt en samen met de back-office een afspraak ingeplanned voor een monteur van VolkerWessels Telecom.

De monteur van VolkerWessels Telecom (monteur nummer 9) is net de deur uit en heeft het probleem volgens mij kunnen verhelpen. De beste man is drie uur bezig geweest, hij heeft wederom alles nagemeten/gecontroleerd/verbeterd en ook nog de lijn op een "andere voeding" aangesloten. Daarna het modem weer aangesloten, even wachten, en na het online komen van de verbinding geeft het modem veel "betere" waarden aan en is de snelheid fors verhoogd!!! Ik haal zelfs meer dan wat ik volgens mijn abbo zou moeten hebben :D

Ik hoop/neem aan dat de lijn nu stabiel blijft en geen problemen meer geeft, want ik heb even geen zin meer in monteurs :P

Aan het eind van de dag belt de dame van Telfort Klantenrelaties nog, dan kan ik haar ook het goede nieuws vertellen.

Ik ben blij dat het probleem nu opgelost lijkt (ik ga er gewoon gemakshalve vanuit dat de lijn geen problemen meer geeft), al heeft het wel erg lang geduurd en heb ik nog nooit zoveel monteurs over de vloer gehad. Maar in ieder geval bedankt voor alle moeite die jij/jullie hebben gedaan om mijn internetverbinding goed/normaal te laten functioneren.
Knap hoor 🙂
Reputatie 8
Badge +2
Hi Ollie!

De aanhouder heeft gewonnen! Ik wist, net als jij, dat er een concrete oorzaak was voor dit geneuzel. De oorzaak was inderdaad een vertakking in het traject. Het was kennelijk zeer complex om dit te traceren (om maar niet te spreken over de tijd en kosten die hiermee gepaard zijn gegaan). Het doet me deugd om te zien dat de moeite die ik en mijn collega's gedaan hebben, uiteindelijk vruchten hebben afgeworpen. Voor nu: nergens meer aanzitten en genieten van meer dan 100 Mb/s(!) :D

Mocht er nog iets zijn dat ik voor je kan betekenen, laat het me dan weten. Ik help je met plezier!

Nogmaals, mijn excuses voor het lang uitblijven van een oplossing!
Reputatie 1
Hallo Michael,

Ik ga helemaal nergens aanzitten, alleen lekker genieten van een stabiele/snelle internetverbinding:D:D:D
Reputatie 8
Tjonge jonge, het heeft wel wat voeten in aarde gehad.
En wat een geduld @Oliie40. Petje af, diepe buiging.

Met het probleem "buiten de deur" in het koper netwerk, denk ik dat met name KPN zich toch eens achter de oren moet gaan krabben, hoe het in Godsnaam mogelijk is dat er 9 monteurs aan te pas hebben moeten komen om het probleem op te lossen. Dit kost alleen maar goud geld. Een grondige herziening in de aansturing, training en bijscholing van monteurs, aanpassing van technische meetapparatuur om dit soort storingen makkelijker en doeltreffender te lokaliseren en op te lossen, lijkt me me de aangewezen weg te gaan.
Tjonge jonge, het heeft wel wat voeten in aarde gehad. Dit kost alleen maar goud geld.

Weten we ook meteen vanwaar die prijsverhogingen 🙂 ''Wij verbeteren ons netwerk continu'' staat er in de aankondiging ervan.
Reputatie 1
@Babylonia:

Ik denk dat dit inderdaad heel erg veel geld gekost heeft aan al die KPN-monteurs. Het gekke aan al die monteurs vind ik dat de eerste 6 monteurs geen "Kurth" bij zich hadden (een electronisch apparaat dat direct op het IS/RA-punt aangesloten kan worden en dan zonder tussenkomst van het modem zelf een internetverbinding opbouwd en analyseert) en er iedere keer standaard vanuit gingen dat het wel een probleem zou zijn van corrosie of slechte verbindingen (meestal thuis). Dat de eerste 2 monteurs daarvan uitgaan dat kan ik nog begrijpen, maar vanaf de derde monteur zou je toch verwachten dat ze snappen dat de storing niet meer in de "simpele" zaken kan zitten. De 7e monteur had een "Kurth" bij zich en besefte direct dat er een probleem in de lijn zelf zat. De 8e monteur (Stap-58) had ook een "Kurth" besefte dat het probleem op een plek zat waar hij er niet bij kon komen en heeft daar direct een Volker-Wessels Telecom monteur voor aangevraagd.

Tijd eerste 6 monteurs: ruim 2,5 maand.
Tijd laatste 3 monteurs: nog net geen 2 weken.

Het lijkt mij ook dat KPN erg veel geld kan besparen door een betere aansturing van de monteurs. Dat had in mijn geval zeker 6 monteurs en een hele zak met geld gescheeld. Met als extra bonus een veel snellere probleemoplossing voor de klant.

En voor wat betreft het hebben van geduld, ik had natuurlijk nog wel een enigszins functionerende internetverbinding, en dan heb je ook de tijd om het even aan te zien. Al had ik ook niet gedacht dat er zoveel tijd in zou gaan zitten. Mijn contacten met Telfort zijn ook altijd prettig geweest, op 1 contact met een 2e-lijns medewerker na dan, en dat helpt ook om redelijk rustig te kunnen blijven. En ik heb als bonus nu natuurlijk een spiksplinternieuw IS/RA-punt :D:D:D
Reputatie 1
Hallo allemaal,

Na een lange tijd maar even een kleine update:De afgelopen tijd geen problemen met het modem of de internetverbinding gehad. Afgelopen weekend verloor het modem heel even zijn internet-verbinding, en ik vreesde het ergste, maar na een minuutje was er weer een internet-verbinding. En wat voor een verbinding, zie plaatje hierboven! Nu was de verbinding en de snelheid de afgelopen tijd al erg goed, maar deze snelheden zijn wel heel erg goed, dus me very happy :D:D:D Dat mag ook wel eens gezegd worden.
Reputatie 8
Badge +2
Hi Ollie,

Dank voor je reactie!

Goed om te horen dat de snelheid nu nóg beter is dan voorheen het geval was! De huidige snelheid is inderdaad om je vingers bij af te likken!

Geniet ervan! 🙂