VDSL Vectoring

  • 4 oktober 2013
  • 4 reacties
  • 2387 keer bekeken

Reputatie 1
Badge
Op internet lees ik dat KPN vanaf november enkel nog DSLAM's met VDSL Vectoring gaat gebruiken. Vanaf februari  2014 gaan ze bestaande DSLAM's ook upgraden naar VDSL Vectoring. Zie o.a.:

http://www.telecompaper.com/nieuws/kpn-breidt-footprint-uit-voor-vdsl-vectoring--965774

Geldt dit nu ook  voor Telfort? Telfort maakt immers gebruik van een ander DSL netwerk. Vanuit het verleden is dat het BabyXL / Tiscali Wholesale netwerk. AVM is bezig met VDSL Vectoring (Full Support) in te bouwen in o.a. de FRITZ!Box 7390, dus aan deze kant ben ik er klaar voor na een firmware update (firmware zit nu nog in testfase). De vraag is echter of de KPN upgrade ook betrekking heeft op Telfort.

4 reacties

Reputatie 8
Badge +17
Een groot gedeelte van de Telfort aansluitingen is (al) overgezet naar het KPN Wholesale netwerk, iig de VDSL aansluitingen.

Sommige KPN ebruikers kunnen ook gebruikmaken van Line-bundeling, terwijl dat voor Telfort klanten ook niet te bestellen is. Zo zou het ook voor Vectoring kunnen zijn.

Dus gewoon afwachten of het "doorsijpelt" naar Telfort...
Badge +1
Ik hoop van harte dat het "doorsijpelt" naar Telfort want ik kijk er al een jaar naar uit 😉
Reputatie 8
Badge +16
Ik heb het qua snelheid niet echt nodig (volle 50/5) maar als ik door nieuwe technieken een nog hogere snelheid kan halen sta ik graag vooraan.
Ben benieuwd of naast de wijkkasten de centrale zelf ook wordt voorzien van vectoring apparatuur, in dat geval kan ik dan mee omhoog in snelheid.
Badge +1
Op internet lees ik dat KPN vanaf november enkel nog DSLAM's met VDSL Vectoring gaat gebruiken. Vanaf februari 2014 gaan ze bestaande DSLAM's ook upgraden naar VDSL Vectoring. Zie o.a.:

http://www.telecompaper.com/nieuws/kpn-breidt-footprint-uit-voor-vdsl-vectoring--965774


Nog een stukje gevonden over de toekomstige upgrade van VDSL naar VDSL Vectoring:
Link: http://forum.kpn.com/t5/KPN-Actueel/Sneller-internet-door-slim-gebruik-van-koper/ba-p/123342

Op naar 80 Mbps begin volgend jaar 🙂

Reageer