Telfort, stop met het moeilijk doen over het leveren van Experiabox 10 (als je er voor wil betalen)

  • 30 mei 2018
  • 50 reacties
  • 4874 keer bekeken

Beste medewerkers van Telfort,

Ik ben bezig in mijn eigen huis logeeropvang te starten. Met een Experiabox 8 heb je weinig mogelijkheden qua wifi. Ik wil bijvoorbeeld mijn wifi versterken, via de 5 ghz. Ook wil ik graag een tweede SSID naam voor de cliënten. Dit is niet met de V8 mogelijk, maar wel met de V10.

Zelf een VDSL access point router kopen ga ik niet aan beginnen omdat Telfort dit niet ondersteunt als er problemen ontstaan.
Ik heb met de klantenservice gebeld en alles uitgelegd en er bij verteld dat ik er ook voor wil betalen.
"Nee, we doen dit gewoon niet"
Ik kan de pot op.

Dit is niet bepaald klantvriendelijk en slaat volkomen nergens op.

Telfort heeft aanpassingen gedaan waardoor ik het abonnement mag opzeggen. Als we hier niet uit gaan komen (gewoon simpelweg de v10 leveren en factureren op de volgende rekening) dan ga ik naar KPN.
Jullie weigeren me iets waar ik in mijn logeerhuis veel aan heb en voor jullie niets hoeft te kosten. bureaucratie?

Ik hoop dat jullie met een oplossing komen. Zo moeilijk is het niet. Een zakelijk abonnement kan nog niet, omdat alles nog in oprichting is. Daardoor nog geen KVK.

Met vriendelijke groet,


Reinier

Op dit topic kun je niet reageren. Wil je iets toevoegen, start dan een nieuw topic.

50 reacties

Reputatie 8
Als je toch bereid bent ervoor te willen betalen, zou ik helemaal geen Experia Box van Telfort willen.
Schaf dan beter gelijk een fatsoenlijke eigen modem/router aan, afgestemd op je eigen behoeften en met meer mogelijkheden. Sluit die rechtstreeks aan op de internetverbinding.
Reputatie 8
Badge +17
Ook een goede optie is m.i. een wifi versterker voor €50 aanschaffen in de webwinkel van Telfort, die moet je dan bekabeld aansluiten op de V8 en dan heb je via deze versterker ook de 5 Ghz band via de Wifi
Badge +18
Ook een goede optie is m.i. een wifi versterker voor €50 aanschaffen in de webwinkel van Telfort, die moet je dan bekabeld aansluiten op de V8 en dan heb je via deze versterker ook de 5 Ghz band via de Wifi

Als aanvulling:
En extra SSID, en extra lan poorten, en ondersteuning door Telfort.
https://www.telfort.nl/persoonlijk/service/wifi-versterker-kopen.htm
Dus Telfort wil dat ik een "work around" gebruik om de situatie te krijgen zoals ik die wil. Dus dan moet ik een wifi versterker van Telfort kopen, die ik aan een utp kabel ofwel direct naast de dsl router plaats, of weer een kabel door de huiskamer (want wil de verbinding naar het roamingspunt niet via 2.4 ghz) naar de andere kant van de woonkamer zodat deze weer via de 5 ghz verbinding heeft met een zelf gekochte wifi versterker in de gang.
Dus moet ik maar met extra rotzooi in huis zitten.

Als Telfort ook zelf gekochte DSL apparatuur zal ondersteunen dan had ik dat zoals ik al eerder schreef wel gedaan. Heb geen zin in gedonder met configuratie instellingen of risico's als Telfort weer is wat veranderd. Helemaal als je tv hebt van Telfort.

Ik heb hier al lang bewust over nagedacht.

Mijn vraag aan Telfort is een oplossing die bij deze tijd hoort. Er moet sowieso geroamt worden naar de gang. Beetje erg onlogisch en onzin om daar nog een extra apparatuur tussen te zetten. Komt niet ten goede aan de kwaliteit en geeft rotzooi. Ik wil gewoon directe roaming naar de wifiversterker in de gang via een 5 ghz verbinding.

Ik wacht tot vanavond af.
Reputatie 8
Badge +16
Als je internet wilt delen met cliënten die bij je logeren, dan zou ik er persoonlijk voor kiezen zelf een deugdelijke oplossing te aan te schaffen. Bijvoorbeeld een router en meerdere acces-points waarmee je een goed beveiligd en betrouwbaar wifi-netwerk kan opzetten.

Met een standaard-modem van je provider blijft het behelpen...
Ik kijk wel naar een goede wifi versterker die zowel 2 SSID namen tegelijk kan zenden tegelijk op de 2,4 en 5 ghz.
Dan maar een kabel door de woonkamer.

Maar dit zijn echt zaken waarvoor ik overweeg niet meer voor Telfort te kiezen. Jammer, want dit zijn zaken die vrij eenvoudig zijn op te lossen. Al betaal je 100 euro voor zo'n V10 + eigen wifi versterker. Misschien groot bedrag, maar zorgt weer voor minder rotzooi en weer net wat energie zuiniger.
INmiddels heb ik een V10 op marktplaats gevonden..

https://www.marktplaats.nl/a/computers-en-software/modems-isdn-en-faxen/m1290232076-experia-box-v10-niet-gebruikt-nieuw-in-doos.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr

Kan ik deze kopen en aansluiten zodat Telfort dit wel ondersteunt?

Dan koop ik daarnaast een wifi versterker in de gang
Reputatie 8
Voor een "huis logeeropvang" zou ik helemaal niet afhankelijk willen zijn van een Experia Box maar een eigen netwerk opzetten met gescheiden VLANS en wat betere opties om zaken in te stellen qua beveiliging, e.d.

Het zou best kunnen dat je als "ondernemer" in het kader van de AVG nu "verplicht" bent een hogere standaard aan waarborgen in te bouwen ten aanzien van internet veiligheid?
Juist met name als er "verkeerd gebruik" gemaakt wordt van internet door enkele gasten?
(Andere gasten die de dupe zouden kunnen zijn, zouden je aansprakelijk kunnen stellen)?

Zou dat eerst eens beter uitzoeken.
Reputatie 8
INmiddels heb ik een V10 op marktplaats gevonden..
Kan ik deze kopen en aansluiten zodat Telfort dit wel ondersteunt?

Moet je weten of die van Telfort afkomstig is.
Een KPN Experia Box V10 werkt niet met een Telfort account.
Reputatie 2
Als je AirBNB wilt gaan doen loop je toch binnen? Geld speelt dan geen rol meer.
Ik zou naar *PN switchen als ik daar het modem krijg wat ik zo belangrijk vind en begeer.
Van je huidige provider krijg je het ding waarschijnlijk toch niet.
Het was toevallig van Telfort, dus mijn probleem is opgelost. Morgen of overmorgen krijg ik hem denk ik binnen.

Jammer dat dit perse via ex klanten van Telfort moet.

Nog even een goede wifi versterker en klaar.

Wat het logeerhuis betreft, het is een cliënten initiatief. Ik heb zelf een vorm van Autisme en deel mijn PGB begeleiders met ouders die of een intensief kindzorg kind hebben, of een kind met Autisme die veel aandacht nodig heeft en het moet hebben van een zeer kleine groep. (max 3 personen) Zelf heb ik enkel toezicht nodig. Als ik alleen ben kan ik woede uitbarstingen krijgen wat niet gebeurt als er permanent begeleiders bij zijn.
De begeleiders zijn verantwoordelijk voor de groep en op dat moment zelfs de baas in mijn eigen huis, wat ik niet erg vind. Het is een win- win situatie. Ik heb meer toezicht, de kinderen kunnen onder permanente begeleiding via PGB zeer kleinschalig logeren waardoor de ouders worden ontlast. Ik weet als geen ander hoe ik met kinderen om moet gaan die Autisme hebben, omdat ik dat zelf ook heb en het is mijn dagbesteding.
Voor enkel 3 cliënten en maximaal 2 begeleiders en ikzelf die tussen een vrijwilliger en cliënt inzit hoeft ik echt geen zware veiligheid maatregelen te nemen op het wifi netwerk. Wel zorg ik dat de verbinding van de cliënten apart.

Ik verdien er zelf geen geld aan. Enkel de begeleiders. Maar ik wil wel dat er een goede internet verbinding is die lekker vlot is.
Zaken zoals een printer vreten ook van de wifi. Vandaar dat ik wil dat er een verbinding met de wifi versterker via de 5 ghz.
Reputatie 8
Wat het logeerhuis betreft, het is een cliënten initiatief.
...
Voor enkel 3 cliënten en maximaal 2 begeleiders en ikzelf die tussen een vrijwilliger en cliënt inzit hoeft ik echt geen zware veiligheid maatregelen te nemen op het wifi netwerk.

Dat zit nog?
Ondanks een cliënten initiatief, gaat het erom hoe je wettelijk als "organisatie" wordt aangemerkt?
Daar zitten mogelijk extra verantwoordelijkheden en verplichtingen aan vast, als je met je diensten op dat niveau handelt, die je naar ik vermoed nu helemaal niet overziet?

Met name als het om kindzorg / kinderen handelt, gaat het om een extra kwetsbare groep. Enkel een gescheiden netwerk is niet voldoende. Afhankelijk van leeftijd worden mogelijk eisen gesteld aan filtering op webcontent? (Afblokken van pornografische sites e.d.).
Denk ook aan extra beveiligingen op gebied van "Intrusion prevention" op router niveau.
http://computersecurity.wikia.com/wiki/Intrusion-prevention_system
@Babylonia

Het betreft een PGB initiatief. Daar worden andere eisen aangesteld. Gelukkig maar, anders zouden de slaapkamermuren van mijn woning ook minstens een uur brand moeten kunnen tegen houden.

Er is een verschil tussen Zorg in natura en PGB. Daarnaast speelt ook nog is mee hoeveel cliënten er op een groep zitten en op wat voor bestemmingsplan de gemeente de goedkeuring heeft gegeven. Bij mij is dat bestemmingsplan wonen met een max van 3 cliënten.

Ouderlijk toezicht dat is in dit geval aan de ouders zelf die dit op de softwarelaag van een smartphone, tablet of laptop zelf van hun kind moeten installeren. Op de computer van het logeerhuis zelf heb ik wel een betaalde versie van ouderblijktoezicht geïnstalleerd.

Ook al is het een cliënten initiatief, ik heb echt wel de zaken uitgezocht. Dat gaat veel verder dan je denkt. Want je moet wel aan lage eisen voldoen. Zoals een duidelijk bedrijfsplan, VOG, brandpreventie, enz.

Waar we nog wel mee zitten is dat niet iedere begeleidster een SKJ registratie heeft. De Nederlandse overheid denkt namelijk dat een klein kindje van 17 kwetsbaarder is dan een meerderjarig persoon van 18 jaar en ouder, met bijvoorbeeld het verstandelijke niveau van een 6 jarige.
Dan zie je direct hoe kortzichtig deze regering is. Gaat enkel om zo makkelijk mogelijk veel stemmen te krijgen. Dan moet je dus bij de grootste deler zijn in deze maatschappij en dat zijn gezinnen met minderjarige kinderen.
Reputatie 8
Ook al is het een cliënten initiatief, ik heb echt wel de zaken uitgezocht. Dat gaat veel verder dan je denkt. Want je moet wel aan lage eisen voldoen....
Juist omdat het veel verder gaat, heb ik dat soort zaken in mijn vorige reactie aangehaald.
Het gaat daarbij overigens niet om lage eisen, maar naar ik vermoed juist hoge eisen die wellicht aan dit soort initiatieven worden gesteld?

Dan zie je direct hoe kortzichtig deze regering is. Gaat enkel om zo makkelijk mogelijk veel stemmen te krijgen.
Kortzichtig of niet. Je zult je gewoon aan de wettelijke kaders moeten houden zoals die wetgeving door de jaren heen door "tig" regeringen van welke samenstelling dan ook is vastgelegd.

Je kunt als burgerinitiatief overigens best zaken aan de orde stellen aan de regering om zaken anders te regelen als die wettelijke kaders en regelgeving bijstelling behoeven.

Maar goed, dat is allemaal erg of topic aan het worden natuurlijk, in het kader van je eerdere vragen.
Ik wens je daarmee veel succes.
Ook al is het een cliënten initiatief, ik heb echt wel de zaken uitgezocht. Dat gaat veel verder dan je denkt. Want je moet wel aan lage eisen voldoen....
Juist omdat het veel verder gaat, heb ik dat soort zaken in mijn vorige reactie aangehaald.
Het gaat daarbij overigens niet om lage eisen, maar naar ik vermoed juist hoge eisen die wellicht aan dit soort initiatieven worden gesteld?Nee, gelukkig lage eisen.
Een directeur van een zorginstelling en een persoon die vele stichtingen heeft opgericht in het verleden helpen mij hierbij. Die gaan hun naam niet op het spel zetten. Ze vinden het een zeer uniek project met toekomstperspectief waar alle partijen er beter op worden.

Die directeur van een zorgorganisatie is trouwens een VVDer (en staat dus achter het beleid) en is raadslid bij gemeente. De andere is een universiteit opgeleide 67 jarige vrouw die aan de wieg heeft gestaan bij veel zorgstichtingen en organisaties.
Hun maken ook de statuten en hebben mijn bedrijfsplan herschreven. Ze komen in het bestuur.

Die van 67 jaar gaat niet meer voor het geld maar voor duurzame ontwikkelingen met toekomstperspectief. Ze weet wel waar ze aan begint.

Al met al heb ik er vertrouwen in.

Weer ontopic...

Telfort maak het beleid van de V10 box is wat klantvriendelijker. Dit gaat nergens meer over. V10 is niet bepaald hightech meer. Volgens mij is de V8 versie nog van rond 2012.
Reputatie 2
Vraag: hoe is het mogelijk dat TS een Experiabox V10 (specifiek voor Telfort) op marktplaats vindt, terwijl ik overal bij T. lees dat deze modemrouter in bruikleen wordt verstrekt en weer ingeleverd moet worden?!
Of was het beleid van T. ooit anders?
Reputatie 8
Badge +17
Vraag: hoe is het mogelijk dat TS een Experiabox V10 (specifiek voor Telfort) op marktplaats vindt, terwijl ik overal bij T. lees dat deze modemrouter in bruikleen wordt verstrekt en weer ingeleverd moet worden?!
Of was het beleid van T. ooit anders?


Het modem beleid van Telfort is nog steeds dat het modem teruggestuurd moet worden bij vervanging en beeindiging van het contract.
Sommigen houden zich daar niet aan echter die krijgen op een gegeven moment de rekening gepresenteerd .Het is een publiek geheim dat er V10 modems op marktplaats worden aangeboden echter als ze niet van Telfort zijn maar van KPN dan kun je er echt niets mee
Ik heb de V10 binnen en het werkt beter dan ik zelfs dacht!

Het lijkt dat de wifi van de V10 ook een stukje sterker is want ik heb zowel op de 2.4 ghz als 5 ghz overal goede verbinding. Ik hoef dus niet eens een wifi versterker aan te sluiten. Ook de cliënten hebben hun eigen wifinetwerk, zowel op de 2.4 als de 5 ghz. Eigenlijk heb je dus gewoon 4 verbindingen waar uiteindelijk natuurlijk wel de totale doorvoer maximum weer een rol speelt.
Met de V8 was mijn verbinding (op welk kanaal dan ook) nooit sneller dan 25 mbit. Op de 5 ghz haal ik bijna de volle 100mbit. Boven zit het nog rond de 85mbit. De 2.4 ghz haalt boven nu bijna net zo snel als het maximale wifi snelheid van de V8 als ik naast de wifi router stond.

Al met al een zeer sterke verbetering voor mij. En dat maar voor 35 euro.
Ik wil de V8 terug gaan sturen. Voor mij part geef ik de gegevens van de V10 door aan Telfort zodat ze weten dat deze nu in mijn bezit is.

Dit is wat ik wou. Jammer Telfort dat dit via een andere (ex) klant via marktplaats moest.
Reputatie 8
Het klopt inderdaad dat de WiFi van de V10 een stuk beter is, dan van de V8.
Niet alleen door de extra 5 GHz band en je zowel de 2,4 GHz als 5 GHz bandbreedtes ook voor een gast WiFi netwerk ter beschikking hebt, maar inderdaad ook dat de 2,4 GHz band sowieso al beter scoort in vergelijking met die van de V8.

Ik wil de V8 terug gaan sturen. Voor mij part geef ik de gegevens van de V10 door aan Telfort zodat ze weten dat deze nu in mijn bezit is.
Beide zou ik dus NIET doen.

1. De Experia Box V8 gewoon houden als "reserve", mocht je V10 uitvallen. Tenslotte is de V8 modem/router officieel als "bruikleen" inbegrepen in de prijs van je internet-account.
En je betaalt geen "stuiver" minder voor een abonnement door die terug te sturen.

2. De Experia Box V10 zeker "NIET" doorgeven aan Telfort als zijnde het gebruik van die modem/router. Je hebt die namelijk gekocht via Marktplaats. Het is daarmee gewoon je eigendom.
Geheid dat als je de gegevens wel gaat opgeven dat administratief wordt opgevat als "bruikleen".
Kun je die straks (bij beëindiging van een abonnement) alsnog gaan inleveren bij Telfort, op last van een "boete" als je het niet doet.
Reputatie 2
Even een randopmerking bij dit hele gedoe:

in mijn rechtsopvatting is
-de verkoper van het apparaat een dief -hij is vrijwillig een contract met T. aangegaan met de clausule dat het apparaat bij beeindiging van de overeenkomst teruggegeven moet worden ('bruikleen').
De betrokkene geeft het daarna niet terug, dus pleegt een diefstal.
-de koper (TS) van het apparaat is een heler -hij weet dat het om een apparaat gaat dat T. behoort ('specifiek voor Telfort'), koopt het niet van T. en kan -ook- aan de prijsstelling (38,-) zien dat er een luchtje aan de zaak zit (die modemrouters kosten -naar schatting- af-fabriek tussen de 200 en 300 euro).

Ik ga er echter vanuit dat deze mening door weinigen gedeeld zal worden (maatschappelijke verloedering)

edit: de enige legale mogelijkheid die ik me hierbij kan voorstellen: het apparaat is bij verkoper stuk gegaan, hij heeft daarop contact opgenomen met T., T. heeft hem bericht dat ie het niet hoeft terug te sturen, maar naar de gemeentewerf mag brengen (electronisch afval), verkoper repareert het ding zelf en verkoopt het op MP of verkoopt het 'as is' op MP (maar dan snap ik even niet waarom het modem bij TS zo goed blijkt te voldoen).

Dank
Badge +18
Even een randopmerking bij dit hele gedoe:

in mijn rechtsopvatting is
-de verkoper van het apparaat een dief -hij is vrijwillig een contract met T. aangegaan met de clausule dat het apparaat bij beeindiging van de overeenkomst teruggegeven moet worden ('bruikleen').
De betrokkene geeft het daarna niet terug, dus pleegt een diefstal.
-de koper (TS) van het apparaat is een heler -hij weet dat het om een apparaat gaat dat T. behoort ('specifiek voor Telfort'), koopt het niet van T. en kan aan de prijsstelling (38,-) zien dat er een luchtje aan de zaak zit (die modemrouters kosten -naar schatting- af-fabriek tussen de 200 en 300 euro).

Ik ga er echter vanuit dat deze mening door weinigen gedeeld zal worden (maatschappelijke verloedering)

Dank


Ik ben het helemaal met je eens!
Begrijp ook niet dat Telfort zelf niet ingrijpt als een topic zo'n wending neemt.
Reputatie 8
Badge +17
Telfort kan in de logging zien aan wie de modem is verstrekt...
én waar de verkochte/gekochte modem weer gebruikt wordt. 😉
Reputatie 2
@nelly jacoba
Ik ben blij dat ik niet helemaal alleen ben...

Dank
Reputatie 8
Badge +19


in mijn rechtsopvatting is
-de verkoper van het apparaat een dief -hij is vrijwillig een contract met T. aangegaan met de clausule dat het apparaat bij beeindiging van de overeenkomst teruggegeven moet worden ('bruikleen').
De betrokkene geeft het daarna niet terug, dus pleegt een diefstal.

* Als de betrokkene het apparaat niet teruggeeft krijgt hij een boete en als hij deze boete betaalt is hij daarna eigenaar van het apparaat geworden want na het betalen van de boete claimt Telfort het apparaat niet meer. :8
Als hij dit apparaat vervolgens (als nieuwe eigenaar) op marktplaats verkoopt dan is de koper dus ook geen heler.

* De V10 kost natuurlijk geen 200 tot 300 Euro, daar koop je een A-merk modem/router voor zoals een Fritzbox of een Draytek.
KPN laat deze V10-modems door ZTE in China maken als providermodem en zijn niet te koop voor derden.
De boete bedraagt voor zover ik weet ca €45,- en dat zal de kostprijs zijn voor KPN want die kopen 'in het groot' in, dus met tienduizenden tegelijk.

* Dat de modem bij TS zo goed blijkt te voldoen komt omdat de V10 hardwaretechnisch gezien een prima modem is.
De bekende berperkingen van de modem komen voort uit het feit dat KPN/Telfort de normale mogelijkheden van de modem niet door de klant laat benutten door de firmware te vernaggelen...

'Just my two cents'... 😉
Reputatie 8
in mijn rechtsopvatting is
-de verkoper van het apparaat een dief -hij is vrijwillig een contract met T. aangegaan met de clausule dat het apparaat bij beeindiging van de overeenkomst teruggegeven moet worden ('bruikleen').
De betrokkene geeft het daarna niet terug, dus pleegt een diefstal.

Je verliest een aantal rechtsopvattingen uit het oog.

Als "de verkoper" (de eerdere gebruiker) het apparaat niet terug geeft, krijgt hij gewoon een rekening van Telfort omdat deze de modem/router niet terug heeft gegeven. Zo staat het in de overeenkomt, of anders wel in de brief bij beëindiging van het contract. (Als compensatie voor het houden van de modem/router).

Met het betalen van die rekening is die verkoper alsnog legaal eigenaar geworden van die modem/router. Daarna kan die eigenaar doen met die modem/router wat hij wil.

Met het legaal eigenaar zijn, is die ook geen heler als die de modem/router alsnog verkoopt op Marktplaats.