beantwoord

Snelheid?

  • 2 augustus 2012
  • 120 reacties
  • 18916 keer bekeken


Toon het eerste bericht

120 reacties

En Hugo wat is er uitgekomen ?
Badge +2
Er was vanmorgen onderhoud in uw centrale, daarna is uw modem helaas niet vanzelf meer online gekomen en had hij een reboot nodig. De reset en verder reboots daarna hebben echter geen zin.

De DSL connection errors die u kreeg, was dat een blauwe pagina van ZyXEL in uw browser ?

Kunt u uw netwerk omschrijven en hoe u dit heeft aangesloten? Waarmee probeert u te streamen en wat voor problemen ervaart u daar precies mee? De huidige omschrijving is te vaag om er iets nuttigs van te kunnen zeggen.

Hugo
Aha oke, ja idd het was een blauwe scherm.. uhmmm mijn modem is bij mijn kpn aansluiting (woonkamer beneden), 1 utp kabel gaat naar mijn ps3 en andere naar pc (die is op eerste verdieping) ... Hmmm DLNA error op mijn ps3

Ps. Werkt mijn internet nu weer normaal ? Of krijg ik dit nog 1 keer aangezien ik nog niet maximale snelheid heb...
Badge +2
Staat UPnP wel enabled? Dit staat in uw modem onder Network settings -> Home networking -> UPnP.

Uw internet doet het nu goed, alle waarden zien er prima uit. Snelheid opschakelen doet DLM rond 02.00 uur 'snachts. Uw modem maakt dan 1x opnieuw verbinding, verder zou u er niets van mogen merken.

Hugo
Ik heb net upnp aangezet, kijken of ie zo goed doet ... Dhcp ofzo staat ook aan is dat goed ? En ik heb vraagje over stabiliteit WiFi, is het zo dat als veel mensen(buren) hier op het zelfde channel zit als ik dat mijn WiFi uit kan vallen ?
Hugo ik kreeg net weer zo'n error:

Your router has not established a DSL connection to your local exchange. The DSL light on the router will blink while it is trying to connect, and stay on if it connects successfully.
Badge +2
Hij was net inderdaad zijn verbinding kwijt. Graag ontvang uw mobiele nummer in een privebericht. Ik controleer de verbinding nogmaals om 20.00 uur. Als hij nog steeds instabiliteit vertoont stuur ik een monteur aan. Uw wordt dan maandag door KPN gebeld om een afspraak in te plannen.

WiFi kan last hebben van naburige netwerken. Controlleer of uw WLAN drivers recent zijn en update ze indien nodig. Ook kunt u handmatig de kanalen testen. Met inSSIDer kunt u de kanalen van de netwerken in uw omgeving in kaart brengen.

Hugo
Ik heb net u een bericht gestuurd ...
Badge +2
Hij is sinds 16.11uur niet meer weggevallen, als u weer problemen ervaart hoor ik het graag. Nu een monteur sturen heeft geen zin, er valt niets op te lossen.

Hugo
Uhmm nu niet nee,maar zoals ik je verteld heb heb ik wel vaker dit soort problemen gehad .... als deze probleem nog 1 keer voorkomt dan heb ik liever dat er een monteur komt! want heb geen zin om steeds probleem te melden en dat het effe duurt voordat het gefixt wordt (dit is niet waavoor ik bij telfort zit namelijk)... Heb het effe gehad met telfort!!!
@hugo ik merk juist dat snelheid naar beneden gaat ipv naar boven :| .... 
Heb abonnement van 30 mb/ps en volgens telfort moet ik het ook halen, zit nu al bijna 1 week met een snelheid waarvoor ik een contract niet ben aangegaan..

Effe een update van me snelheid: VDSL WAN Up 18220/3080 kbps


Ik hoop dat ik nu wel een reactie van jullie krijg!
Badge +2
DLM heeft de snelheid aangepast door een groot aantal onderbrekingen. Heeft u gisterenmorgen 08.46 uur iets met uw modem gedaan? Daarvoor en daarna was de verbinding helemaal stabiel. Capaciteit is er genoeg dus als de verbinding stabiel blijft gaat de snelheid vanzelf weer omhoog.

Kunt u een foto van uw aansluiting in de woonkamer plaatsen? U kunt deze als bijlage toevoegen of bijvoorbeeld hosten op tinypic.com

Hugo
uhmm nope heb niet aan me modem gezeten of wat dan ook.. 

Hierbij de foto's :

http://i46.tinypic.com/20kvmon.jpg

http://i50.tinypic.com/c2az4.jpg

Zoals je ziet is mijn kpn aansluiting niet 100%, zit vast met plakband :( 
Badge +2
Bedankt voor de foto's! Zie ik daar nu 220v uit uw ISRA komen? Wat gebeurt er allemaal achter dat afdekplaatje? 😮 De lampvoet naast uw modem, zit daar een dimmer in?

Bij DSL en met name VDSL is het van belang dat uw modem rechtstreeks op de inkomende telefoonlijn zit aangesloten. Vertakkingen naar extra aansluitpunten zorgen voor een lagere snelheid en instabiliteit.

Kunt u een foto plaatsen zonder afdekplaatje?

Hugo
dat is geen lampoet, dat is voet van de speaker 🙂 .. 

Achter de afdekplaatjes zitten veel upt kabels, zie foto

http://i45.tinypic.com/166n7tx.jpg
Badge +2
Okay, de speakervoet zal wel alleen gewicht zijn :)

Waar loopt dat blauwe lusje naartoe achterop uw telefoonstopcontact?
Is de dikke beige kabel ook een netwerkkabel? Of 220v?

Hugo
Jaaaaaa idd dikke kabel is Internet kabel en hmm ik weet niet waar die blauwe kabel uiteindelijk naar toe loopt... Sowieso loopt ie naar dat buisje achter in... En buisje gaat naar beneden :l

Het beste is als een specialist komt kijken!
Hugo ?? sorry voor de spam maar anders krijg ik geen reactie van jou ?? :( 
Badge +2
Het blauwe kleine lusje is niet dezelfde blauwe draad van uw invoerkabel, zou u deze willen verwijderen? De blauwe draad hoort net als de rode direct afgemonteerd te worden op uw wandcontactdoos.

Hugo
@hugo uhmm blauwe draad is net als rode draad vast gemaakt aan contactdoos 🙂... Wat nu?
Badge +2
Helemaal niets, u heeft het probleem opgelost! Heel goed 🙂 Het lusje was dus de boosdoener.

Uw haalbare snelheid was met dat lusje 18.229 / 19.180 Kbps en dat is nu zonder lusje 75.094 / 15.652Kbps.
De snelheid waarmee uw modem momenteel is verbonden is ook al gestegen en is nu 27.008 / 3.079Kbps.

Nu de lijn stabiel is zal de snelheid binnenkort verder stijgen naar het maximale van uw abonnement; 32.000 / 3.079 Kbps. Zoals u ziet is ook de volledige snelheid van Internet Extra, 52/5 nu gemakkelijk te halen.

Hugo
Hmmm ik heb niks gedaan, ik bedoelde het zit vast net als de rode draad 😛...

En heb het ook laten zitten...
Badge +2
Dan is hij mogelijk los geraakt met het verwijderen van de afdekplaat, het lusje moet echt verwijderd worden. Kunt u aub proberen duidelijker te communiceren.

Hugo
Vraagje tussendoor, ik moest lusje eruit halen... Voor wat is deze blauwe draad? En moet ik het eruit trekken ook al zit ie vast?

Reageer