beantwoord

Problemen met WiFi: Niet constant, ook niet direct naast het modem

  • 11 mei 2020
  • 26 reacties
  • 405 keer bekeken

Reputatie 1

@Alexandra - Telfort , dank voor je reactie op mijn bericht in de andere thread. 
Hieronder nogmaals het probleem wat ik tegenkom: 

Ik heb de Experia v8 box en heb daar al lange tijd WiFi problemen mee. Als basic gebruiker heb ik geprobeerd om zelf signaal te versterken met een WiFi repeater, maar eigenlijk heeft dat nooit zoveel gedaan. 
Nu ik thuis aan het werk ben, bleek dat de verbinding zeer instabiel te zijn en heb ik iemand (met veel meer verstand er van) gevraagd om te helpen de WiFi te verbeteren. 

Hij heeft een aantal dingen gedaan: 

  • De WiFi gemeten in de woonkamer. Dat was zeer instabiel en kwam regelmatig onder de 10 mbps.
  • Vervolgens bedraad de snelheid gemeten. Daaruit kwam 59-64 Mbit. 
  • Vervolgens de WiFi direct naast het modem gemeten. Daar kwam na een reboot 50+ mpbs uit, wat vervolgens binnen een minuut weer onder de 10 schoot. Het schoot in de 30 minuten daarna niet meer naar een fatsoenlijke sterkte omhoog. 
  • Het aantal dBm van mijn signaal gemeten. Dat bleek -50 tot -55 te zijn met dus gelijktijdig de <10 Mbps internetsnelheid. 

Toen ik naar de klantenservice belde werd aangegeven dat jullie geen WiFi garantie hebben en ik daarom zelf voor een versterker moet betalen. Dit vind ik een hele gekke situatie, want het lijkt mij duidelijk dat er iets met het modem / de antenne aan de hand is. Dit is hardware wat het gewoon zou moeten doen. 

Mijn verzoek is dus om met een oplossing te komen waarmee het WiFi signaal stabiel wordt. 

icon

Beste antwoord door Bart - Telfort 22 mei 2020, 11:30

@SannePriem, ik trek dezelfde conclusie als Babylonia. Nu het na de reset nog niet werkt lijkt de WiFi module niet meer goed te functioneren. Een nieuw modem is daarom onderweg en komt zo snel mogelijk naar je toe. Ik ga er van uit dat deze goed werkt. 

Bekijk reactie

26 reacties

Reputatie 2

Graag zou ik nog willen weten hoe alles verlopen is, lijkt mij ook informatief voor soortgelijke gevallen

Reageer