Komt 500 Mb/s snelheid beschikbaar op Glasvezel bij Telfort?

  • 10 februari 2017
  • 43 reacties
  • 1890 keer bekeken

Reputatie 1
Badge
Komt er bij Telfort glasvezel nog een hogere snelheid dan 200mb up en down want bij KPN hebben ze voor dezelfde prijs 500Mb up en down?

43 reacties

Uhm dezelfde prijs??? Lijkt mij onwaarschijnlijk. Laat ik wel vragen welk bedrag dan?

*Edit je hebt gelijk via internet vergelijk site is Telfort 200 mb zelfs duurder dan Kpn 500mb ik heb alleen internet gekozen in de vergelijking.
Reputatie 8
Die vergelijking klopt niet helemaal.
Daarvoor zou je expliciet naar de KPN website moeten gaan.
Met korting voor de eerste 6 maanden voor een nieuw abonnement + extra snelheid "vast" (als je die niet maandelijks verandert) voor een heel jaar naar 500 Mbps kom je voor het eerste jaar (met die korting), doorgerekend aan € 53.75 per maand.
Reputatie 8
Badge +17
Ah, appels en koeien met elkaar vergelijken.
Handig!
Die vergelijking klopt niet helemaal.
Daarvoor zou je expliciet naar de KPN website moeten gaan.
Met korting voor de eerste 6 maanden voor een nieuw abonnement + extra snelheid "vast" (als je die niet maandelijks verandert) voor een heel jaar naar 500 Mbps kom je voor het eerste jaar (met die korting), doorgerekend aan € 53.75 per maand.

Dat is helaas een groot minpunt van bijna al die vergelijkingssites.
Ah, appels en koeien met elkaar vergelijken.
Handig!
Dat doet die vergelijkingssite. Je ziet duidelijk welke opties ik heb gekozen. Dat er onjuiste dingen naar boven komen heeft niemand invloed op. Maar leg gerust uit. Want op dit soort gegevens zou iemand zijn keuze moeten kunnen baseren.
Badge +1
Hoi mobie200, welkom op ons forum!

Op steeds meer plekken in Nederland is een 500/500 Mb/s verbinding mogelijk. Het aanbod dat je hebt gedeeld van KPN, is dat ook leverbaar op jouw adres?

Om je vraag beter te kunnen beantwoorden ontvang ik graag je naam, postcode + huisnummer, e-mailadres, 06-nummer en de laatste 3 cijfers van je IBAN in een privébericht. Na ontvangst zal ik kijken naar de mogelijkheden!
Reputatie 1
Badge
dit is wat ik heb gevonden bij KPN zelf

prijverschil is dan 9 euro meer met wat ik nu heb (200/200)
en dan heb ik spotify en opnemen pakket erbij.
Badge +1
Hallo mobie200,

Bedankt voor je berichtje met de gegevens!

Ik zie dat er inderdaad 500 Mb/s beschikbaar is op jouw adres. KPN kiest er echter vooralsnog voor om de 500 Mb/s snelheid er niet bij Telfort uit te rollen. Net zoals dat zij Spotify voor hun eigen "exclusiviteit" houden.
Reputatie 2
Badge +4
Even een vraagje, wat moet je met die snelheid. Kan me voorstellen als je download van 4k films of zo maar in het dagelijks leven heb ik genoeg aan 50/25
Reputatie 8
Bedrijven / organisaties op verschillende locaties in dezelfde stad kunnen veel baat hebben met snelle over- en weer connectie met centraal opgeslagen data.

Zelf heb ik een NAS-server thuis in het gebruik, en wil op andere plekken daar ook snel van de data die er op staat kunnen beschikken. Dus een gelijke uploadsnelheid tegenover download vind ik dan wel prettig.
Beperk mezelf (voorlopig) tot 100/100 Mbps.
Reputatie 2
Badge +4
Dat lijkt me ook snel genoeg, ben zelf erg tevreden met mijn snelheid. Alleen het WIFI signaal van het modem is wat zwak jammer genoeg
Reputatie 8
M.b.t. WiFi en de veel meer uitgebreide netwerkmogelijkheden gebruik ikzelf een 2e router. De WiFi daarvan geeft me voldoende bereik voor heel mijn woning, zodat ik geen extra WiFi Access Points e.d. nodig heb.

Zelfs de buurvrouw hier aan de overkant van de straat, die er pas is komen wonen, lift op dit moment mee
op mijn "WiFi gast netwerk", omdat haar huis nog niet is ingericht en nog geen internet heeft.
Reputatie 1
Badge
Dus we krijgen geen 500 Mb internet vanwege Spotify? Lullig!
Reputatie 8
Nee, dat interpreteer je verkeerd.

KPN is het moederberdijf van Telfort. De verschillende bedrijfsonderdelen maken gewoon onderscheid in de pakketten die ze voor hun klanten beschikbaar stellen.
XS4All ook onderdeel van KPN, levert bijvoorbeeld de veel betere Fritz!boxen als modem/router bij hun pakketten, die niet beschikbaar zijn voor de andere bedrijfsonderdelen.

Het staat je vrij over te stappen naar KPN, als je gebruik wilt maken van Spotify en 500

De aandeelhouders van KPN zal het verder worst zijn bij welk onderdeel je bij hun een pakket afneemt. Als zij hun winst maar veilig gesteld zien. 😉
Reputatie 8
Badge +17
Spotify is ook niet (meer) gratis bij KPN.
Reputatie 6
Badge +4
Hier ook een gebruiker die graag de 500 mbit zou willen.
Niet omdat het moet, maar omdat het kan :)

Ik heb trouwens diverse maanden gewoon 500 mbit geleverd gekregen via het 200 mbit Telfort abonnement.
Op tweakers.net zijn daar meer meldingen van.

Echter sinds ik een nieuw modem heb is hij op 200 mbit gecapped.
Opzich ook een leuke snelheid maar 500 mbit is dus zeker wel mogelijk.
Het wordt gewoon gecapped op 200 mbit.
Blijkbaar is er een bepaalde tijd met leveringen wat fout gegaan waardoor ik (met vele anderen) op een 500 mbit profiel zijn gezet (volledig open) ipv 200 mbit.

Het zou leuk zijn als Telfort dit ook zou gaan leveren maar ik schat de kans (voorlopig) niet hoog in.
Reputatie 1
Badge
Nee, dat interpreteer je verkeerd. Ok, niet vanwege Spotify maar KPN.

KPN is het moederberdijf van Telfort. De verschillende bedrijfsonderdelen maken gewoon onderscheid in de pakketten die ze voor hun klanten beschikbaar stellen. Dus Telfort is het dochterbedrijf dat door haar moeder wordt kortgehouden?

XS4All ook onderdeel van KPN, levert bijvoorbeeld de veel betere Fritz!boxen als modem/router bij hun pakketten, die niet beschikbaar zijn voor de andere bedrijfsonderdelen. Maar XS4All mag weer niet op de glasvezel. Bij mij niet tenminste.

Het staat je vrij over te stappen naar KPN, als je gebruik wilt maken van Spotify en 500 Ik ben oorspronkelijk ingestapt bij XmsNet, dat door Telfort is opgekocht. Ik heb 25 @xmsnet.nl adressen die ik dreig kwijt te raken als ik overstap. En Spotify kan me gestolen worden. Dus nee.

De aandeelhouders van KPN zal het verder worst zijn bij welk onderdeel je bij hun een pakket afneemt. Als zij hun winst maar veilig gesteld zien. ;) Als het hen niks uitmaakt, waarom wordt Telfort dan zo beperkt?
Reputatie 8
Dus Telfort is het dochterbedrijf dat door haar moeder wordt kortgehouden?
Het heeft weinig zin dezelfde pakketten aan te bieden, want dan zou je bedrijfsonderdelen net zo goed kunnen opheffen. Het gaat juist om verscheidenheid in een ander marktsegment.

De Hema (ooit eerder onderdeel van Bijenkorf beheer) heeft ook een ander assortiment als Bijenkorf.

Maar XS4All mag weer niet op de glasvezel. Bij mij niet tenminste.
Bij mij wel. Maar in jou geval ligt dat wellicht aan de overname van XmsNet door Telfort.

De aandeelhouders van KPN zal het verder worst zijn bij welk onderdeel je bij hun een pakket afneemt. Als zij hun winst maar veilig gesteld zien. ;) Als het hen niks uitmaakt, waarom wordt Telfort dan zo beperkt?
Je interpreteert hetgeen ik schrijf verkeerd. Ik schrijf dat het niet uitmaakt bij welk onderdeel je een pakket afneemt.. Dat is iets anders dan dat het hen niet zou uitmaken welke pakketten de verschillende onderdelen zouden verkopen. Ik vermoed dat ze juist wel een verscheidenheid willen blijven behouden zodat ze bij elkaar een groter deel van de markt kunnen bedienen, dan wanneer men zich beperkt tot "dezelfde" pakketten, en men daarmee de markt verkleint.
Reputatie 6
Badge +4
Misschien een mooie middenweg door de snelheid gelijk te trekken met concurrent Ziggo.
300 mbit dus.
Reputatie 1
Aankomende september komt er meer bekend. Over welke snelheden telfort gaat aanbieden. Ze zijn nu bezig om alles op orde te maken heb ik van horen zeggen.

Jammer genoeg gaan ze geen 500mbs aanbieden maar komen ze met 300mbs

Volgens goed ingewijde bronnen die ik heb bij kpn.
Reputatie 8
Badge +17
KPN is geen Telfort; Telfort hoeft niet dezelfde snelheden te gaan leveren als "budget provider"...
Reputatie 8
De genoemde snelheid van 300 Mbps geldt wellicht niet voor KPN, want die levert nu reeds 500 Mbps.
Reputatie 1
Klopt telfort gaat dit alleen aanbieden en niet KPN wat ik gehoord heb.
Telfort mag van KPN geen 500Mbs aanbieden dit willen ze exclusief voor KPN houden.

Gerucht is ook dat Xs4all stopt met Glasvezel en zich gaat specialiseren op VDSL met PAIR Bonding. Klanten met Glasvezel van XS4all worden dan over gezet naar KPN.
Zeker net als youfone dus die leveren ook alleen via het KPN DSL netwerk tot 100Mb en als eerste en tot nu toe enige zelfs Tv zonder de verplichting internet af te nemen.
Zullen de xs4all klanten niet blij mee zijn deze geven tot nu als enige de voip/sip inlog gegevens vrij binnen de KPN groep.
Reputatie 6
Badge +4
300 mbit zou al fijn zijn, ik vind dat ze met 200 mbit best wel een beetje achterblijven op glasvezel...

Reageer