Internet snelheid verhaaltje

  • 15 juli 2018
  • 7 reacties
  • 325 keer bekeken

  • Nieuwkomer
  • 2 reacties
Beste Telfort forum bezoekers,

Ik ben van tele2 waar ik vorig jaar een jaar contract had afgesloten over gestapt naar Telfort en de reden is dat toen ik nog bij tele2 zat via mijn alleen internet adsl verbinding via de telefoon lijn waar ik toen 22 euro per maand betaalde een snelheid had van nog geen 9 mb en upload 0.7.
Dat was om 12 uur in de middag maar in de vroege avond uren liep de snelheid terug van 7 6 5 4 mb
wat natuurlijk heel vervelend is als je programma gemist kijkt met add blocker zodat je geen reclame krijgt en dat geeft rust geloof me,heb geen kabel tv kan geen reclame meer zien vandaar alleen internet en ik ben een gamer dus als je internet snelheid weg valt 0.5 mb van tele2 dan ben je niet gelukkig.M.a.w. tele2 is helemaal k.u.t kortom uitermate terleurstellend.
Ik dacht ik kan beter iets meer betalen en bij KPN een internet adsl afnemen dus ik zoeken en toen zag ik Telfort die via KPN gaat dus ik heb me aangemeld via internet website van Telfort en die hebben alles geregeld.Tele2 opgezegd ben zelf nog gebeld door KPN dat ik een aanvraag had gedaan voor een aansluiting alleen internet en kreeg netjes mijn Telfort doe het zelf pakket en heb die 2 dagen geleden savonds na 8 uur aangesloten.
Alle lichtjes op de modem branden prima ik deed mijn pc aan en deed meteen een speedtest.
Dat deed ik ook elke dag bij tele2 en schikbarend laag savonds 8 7 6 5 4 mb tot soms wel 0.5 mb.
Dus ik zit nu bij Telfort combi pakket heb mijn mobiel daar al heel lang van begin deze eeuw toen ik met mijn internet ook bij Telfort zat.Maar je kent het andere providers doen aanbiedingen dus betaal je 16 17 euro per maand en ga je eigenlijk voor de goedkoopste oplossing.
Maar goedkoop is duurkoop en daar ben ik nu achter door schade en schande.
Ok maak het niet al te spannend en te ingewikkeld dus ik alles netjes aangesloten en ik doe een speedtest en ik kijk op mijn beeldscherm en omg ik kon het gewoon niet geloven wat ik daar zag,
ik dacht dit kan niet ik doe mijn lees bril op kijk nog eens goed en nee dit is niet te geloven dus ik herhaal de speedtest nog een keer en ik kijk naar het scherm met mijn leesbril op die ik natuurlijk goed had opgepoetst zodat ik alles heel duidelijk kon zien en wat zien mijn ogen 61.5 mb en upload 27.1 ik werdt ineens zo blij ik dacht nee dit kan niet ik weer die speedtest en ja hoor 61.5 mb en dat voor, omdat ik nu dus combi voordeel heb, voor maar 25 euro alleen internet per maand.
Lieve Telfort gebruikers ik heb het met mijn eigen ogen gezien via Telfort die KPN gebruiken is mijn internet snelheid van 6 mb bij tele2 ineens naar 61.5 mb gegaan wat betekent dat ....ok ik heb het al
gezegd kortom uitermate terleurstellend die tele2 verbinding ik ga nu 10x zo snel voor het zelfde geld want tele2 heeft ook zijn prijzen verhoogd naar 25 euro voor de alleen internet gebruiker.
IK zal geen reclame maken maar ik spreek hier de waarheid goedkoop is duurkoop en vertel iedereen die je kent en bij tele2 zit mijn verhaal dan gaan ze straks 10 keer zo snel over het net.
Echt waar KPN via telfort van 6 mb naar 61.5 mb voor maar 25 euro alleen internet per maand als je combi voordeel hebt dus ook telefonie bij Telfort.
Ik ben nu een heel blij man al 2 dagen dus zeg het voort Tel het voort zodat iedereen die het juiste doet van all zijn internet snelheid frustraties kan afkomen.

The end

7 reacties

Reputatie 8
Badge +17
Mooi dat je zo blij bent! Goed om te horen!

Maar ik geloof niet dat een gamer een leesbril heeft... :8:P
Dan heb je nu via KPN blijkbaar vdsl ik kan me bijna niet voorstellen dat als je nu terug zou gaan naar Tele2 je snelheid weer lager zou worden.
Geniet van je snelheid,
Reputatie 3
Badge +4
Jeetje FGP, ik zat met een glimlach je verhaal te lezen! Wat fijn om te horen dat je zo tevreden bent, dat maakt ons natuurlijk heel erg blij 😃 Geniet van je snelheid en van je tijd bij Telfort, heel leuk dat je erbij bent gekomen 🙂
Hallo Rozemarijn van Telfort als ik inlog in mijn Telfort nee als ik tabblad aanklik van mijn Telfort en probeer in te loggen dan zegt mijn Kaspersky download geblokkeerd https//clients2.googleusercontent.com/crx/blobs/enz en download geblokkeerd objectnaam not-a-virusadware.js.websearch enz dus wat is er aan de hand met mijn Telfort als je wilt inloggen.

Beste Kees-jan,
Ik geloof dat ik gerust kan geloven wat ik geloof,dat de mensen mij niet meer geloven dat geloof ik,geloof jij ook niet ongelovenloze Thomas

Ben bijna Abraham en heb de ogen van mijn moeder ge erft en die had een vergroot glas die ik ook gebruikte tijdens het spelen van de AH (action house)ik kon die nummertjes niet meer goed zien en met dat vergroot glas gaat de snelheid eruit he net zo als trade of guild chat lezen dus heb ik mezelf 2 weken geleden bij de bril specialist gemeld die deed oog test en heeft voor mij een mooie leesbril gemaakt waardoor ik nu zeer duidelijk en loep zuiver alles weer op en top kan lezen en dat is echt top man goed kunnen zien, lezen dat scheelt zoveel narigheid en je wordt er een stuk wijzer van.De kranten Telegraaf en NRC die mijn lieve buren een dag of 2 dagen later bij mij in de brievenbus gooien kan ik nu ook super goed lezen zonder vergroot glas en heb hallo geen licht gekocht als of ik in de hemel ben beland dus goede spullen nemen een hoop ellende weg en maken blij zeer blij.

Beste Galdor68
Jij kunt je bijna niet voorstellen dat als je nu terug zou gaan naar Tele2 je snelheid weer lager zou worden.
Ik ga je een ding over tele2 vertellen Galdor68,

Welk netwerk gebruikt tele2?
Provider Tele2 maakt sinds september 2009 gebruik van het mobiele netwerk van T-Mobile. Klanten van Tele2 zijn dus bij het bellen, sms’en en internetten afhankelijk
van het netwerk van T-Mobile. Toen 4G zijn intrede deed, ging Tele2 echter niet mee in het 4G-netwerk van T-Mobile, maar besloot het om zijn eigen 4G-dekking te realiseren.
Tegenwoordig maakt Tele2 voor 4G dus gebruik van haar eigen netwerk, het geen op steeds meer plaatsen beschikbaar is. Volgens hun planning heeft Tele2 begin 2016
een landelijk dekkend 4G netwerk.Dat rammelt aan alle kanten de fluctuatie is zo storend dat zeker in de avond de internet snelheid daalt tot onder de 2 a 3 mb en
dat zou natuurlijk niet mogen gebeuren met een stabiel 4G netwerk maar helaas heeft Tele2 niet de juiste apperatuur nog de nohow of de juiste mensen in dienst
die dit kunnen verbeteren wat betekent zeer onder de maat wat alleen frustraties met zich mee brengt wat uit eindelijk lijdt tot het verlies van clientele.

Dus conclusie als ik weet terug ga naar tele2 dan krijg ik weer dezelfde ellende smiddags 8 a 9 mb na 6 uur 8 7 6 5 4 wel tot 0,5 mb geloof mij maar ik heb het bewijs zelf gezien ik heb nu over mij eigen zelfde adsl lijntje 61.5 mb en upload 27.1 dus dat zegt het allemaal ik ben het bewijs dat het zo is daar kan mijn adsl lijntje niets aan doen maar de aansturing en de kracht van het internet signal is dus bij tele2 helemaal niet in orde te veel gebruikers en echt een hopeloze klanten service en na 2 dagen had ik aan ban op het tele2 forum ik mocht niet meer mee doen.Echt te triest voor woorden ja lol ik had dit verhaaltje op hun forum gepost.

Hallo allemaal ik ben er nu achter waarom het gaat zoals het gaat.
Dit wil ik graag met de wereld delen.
Log ik in om 12 in de middag dan heb ik snelheid van 8 a 9 mb
Begrijp me goed ik neem alleen internet light af van Tele2.
maar in de avond gaat mijn snelheid naar beneden richting 6 mb 5 mb en zelfs tot 0,5 mb en ik me maar afvragen
hoe is dit toch mogelijk.Dus ik zoeken en ja hoor ik heb het gevonden wat het probleem is.

Omdat de hoeveelheid beschikbare bandbreedte een schaars goed is, geeft Tele2 bij congestie voorrang aan tijdkritisch verkeer boven minder tijdkritisch verkeer.
Zo krijgt de IP-telefonie en het IP televisie verkeer van Tele2 binnen het netwerk van Tele2 voorrang om de juiste kwaliteit voor deze tijdkritische diensten
te kunnen garanderen.

Het G4 netwerk van ....

m.a.w. de alleen internet afnemer wordt dus gediscrimineerd omdat mensen die bellen en tv kijken voorrang krijgen en de alleen internet gebruiker dus wordt gediscrimineerd en dat alleen omdat Tele2 te veel abonnementen heeft verstrekt waardoor ze de mensen die het minst betalen benadelen en dat is echt zeer onterecht.
Zo dat iedere alleen internet gebruiker die normaal 8 a 9 mb krijgt voor zijn 22 euro nu 25 euro wordt afgeknepen omdat door teveel gebruikers ze niet de internet snelheid meer kunnen waarborgen.
De oplossing is simpel maar het geld maakt corrupt waardoor ze teveel klanten hebben die ze dus niet kunnen bedienen en dat is een schande.
Dus nu weet iedereen die alleen internet afneemt waarom jouw snelheid die 8 a 9 mb is ineens 6 5 4 3 2 1 0,5 wordt
maar gewoon de volle mep betalen.
mijn contract loopt af 13-7-2018 het is voor mij de tijd dat ik op zoek ga naar een provider die me wel gewoon constant 9 mb geeft op mijn adsl lijntje met de zekerheid dat ik dat ook daadwerkelijk krijg voor mijn 25 euro want dat is de nieuwe internet light prijs die je moet betalen als je bij Tele2 zit.
Zodat iedereen weet hoe het zit je hebt een vrije wil en hij die verstandig is weet nu hoe je het probleem kunt oplossen.
met vriendelijke groeten

de alleen internet afnemer

Ja Galdor68 en toen kreeg ik dus 2 dagen later een tele2 forum ban al mijn verhaaltjes waren weg weg weg en ik mocht niet meer mee doen daar is een woord voor maar ik ben er van af en ook alle mail verkeer met van tele2 waren uit mijn mailbox gewist dus zo gaat tele2 om met hun klanten ach wat jammer dat ik nu niet op dat woord kan komen maar tja is over en voorbij en komt ook nooit meer terug.
Ik zeg slachten dat zwarte schaap maar dat is mijn mening leven en laten leven en de waarheid mag gezegd worden.
En nu ga ik gamen heb al ruim 2 uur heerlijk piano gespeeld en zit weer veel te lang op forum 🆒
Is een verslaving zou verboden moeten worden 😉
Dat Tele2 op mobiel gebied het Tmobile netwerk gebruikt is me bekend.

Maar voor bedraad dus DSL en Glasvezel zal dit toch via het KPN net gaan en dan lijkt het me dat je dezelfde snelheden geleverd kan krijgen.

Tele2 zal mij nooit mogen begroeten vanwege hun zwaar irritante reclames.
hallo Rozemarijn,

mijn Kaspersky download geblokkeerd https//clients2.googleusercontent.com/crx/blobs/enz en download geblokkeerd objectnaam not-a-virusadware.js.websearch enz

Dat komt dus door mijn google chrome ligt niet aan mijn Telfort dus ik heb het al gefixed gewoon google chrome deinstalleren en weer opnieuw installeren en scan runnen en alles weer schoon.
Maar toch vreemd hoe dat er nu is ingekomen maar goed is al opgelost en dankzij Kaspersky
heb ik geen problemen.Weer heerlijk zitten spelen na mijn 3 uur wandelen loop 5 dagen in de week
21 km in 3 uurtjes al jaren das 105 km buiten wat ik loop als ik niet wandel en de 4 daagse is begonnen
maar daar doe ik niet aan mee want ik loop 5 dagen elke week door weer en wind gewoon regenpak aan en go tja is een verslaving dat lopen ik kan ze wel een beetje begrijpen bij de 4 daagse :)
mooi ik ga gamen laters
Reputatie 8
Badge +11
Goed om te lezen dat dat is opgelost FGP, zo kan je alles met een gerust hart doen 🙂 Met dit weer is het heerlijk om een stuk te lopen, zonnetje erbij. Veel plezier met het gamen 🙂

Reageer