beantwoord

Internet snelheid

  • 5 februari 2019
  • 27 reacties
  • 494 keer bekeken

Beste Telfort,
Hoe is het mogelijk dat wij 6MB snelheid hebben, en mijn buurman die nog 10 meter verder van de wijkcentrale woont, bij de speedtest 9MB haalt, en die dus wel TV en internet van jullie kunnen afnemen, en wij alleen maar internet met 6MB, en geen TV.
icon

Beste antwoord door Babylonia 14 februari 2019, 02:42

Helaas voor je,

Bij Bonded Koper/DSL staat een streepje, ofwel niet beschikbaar.

(Anders staat daar de snelheid bij, wat je met bonded koper haalt)Wat zijn tegenwoordig de mogelijkheden en tarieven voor internet met een satelliet / schotel ??https://www.internetvergelijk.nl/vragen/internet-via-de-schotel-en-satelliet/

https://www.hertzinger.nl/index/st/z/f/pagina/pag/146/m/120/Algemeen.html

https://bysky.nl/

https://www.asat.nl/
Bekijk reactie

27 reacties

Hallo @Henk1000 ,
de mogelijkheid bestaat dat jullie beiden op een verschillende straat- of wijkkast aangesloten zijn en daardoor ook weer anders in de centrale. Kijk eens op onderstaande website van KPN wat er bij jou technisch mogelijk is:
https://kpn-compleet-fpi-info.fourstack.nl/
vul daar je postcode en huisnummer in en bekijk het resultaat.
Je kunt dan ook de postcode en huisnummer van de buurman ingeven en bekijk het resultaat.
Ik ben benieuwd naar beide resultaten.
Succes.☺️
Hallo JanD,

Bedankt voor je snelle reactie, de site https://netco-fpi-info.fourstack.nl/addresses/search werkt wel maar niet jouw opgegeven site.
Voor mij is het 5mb en voor de buren 9mb en voor andere buren 7 en 8mb en er is zelfs een met 1mb en die kan dan ook in aanmerking komen voor aanvulling met 4G. Zit je boven 1mb dan geen 4G aanvulling.
Wij zitten op 3500 meter van de wijkcentrale en er ligt hier in het buitengebied een telefoonkabel en geen coax of glaskabel. Zou het ook kunnen dat door corrosie in deze oude kabel die hier ongeveer 60 jaar ligt deze verschillen zijn te verklaren.

Groet Henk 1000
Hallo @Henk1000 ,
excuses dat de site niet werkte, werkte altijd, maar KPN heeft iets aangepast waarschijnlijk.
Goed dat je zelf de juiste link gevonden hebt.
Zelf zit ik op 1300 meter van de wijkcentrale en haal in de praktijk ongeveer 12Mbps down en 1,5Mbps up.
Bij mij ligt de kabel ook al 'eeuwen' in de grond.
Reputatie 5
Badge +8
Hi Henk, welkom op het forum. JanD heeft je al op gang geholpen zie ik. Het kan inderdaad voorkomen dat je buren net iets meer of minder bandbreedte halen, dat kan te maken hebben met de afstand of met een net andere aansluitpunt. Corosie lijkt mij onwaarschijnlijk, dan zou je heel andere klachten hebben namelijk. Het slechte nieuws is dat hier niets aan te doen is, met uitzondering van alles openbreken en nieuwe kabels laten aanleggen wat redelijk wat kosten met zich meebrengt. Hoe gek het ook klinkt; je zou kunnen kijken naar een kabelaar als je een COAX aansluiting hebt. Een hogere snelheid dan deze zal via de DSL kabel niet mogelijk zijn.
Hallo Alex,
Het verschil tussen 5mb en 9mb is bij mij niet iets meer of minder bandbreedte, maar is 80% meer bandbreedte terwijl de buurman nog 10 meter verder van de centrale zit, dus ik 3500meter en de buurman 3510 meter, en hij toch 9mb. Dit is voor mij niet te verklaren, of kan het zijn dat de mogelijke schroefverbindingen in de wijkcentrale is aangedraaid moeten worden. Is het ook mogelijk om het tweede paar, dus het reservepaar parellel aan te sluiten in zowel de centrale als bij mij thuis, dit reservepaar wordt toch niet gebruikt, en het lijkt mij dat dan de bandbreedte naar 9 of 10 mb zou kunnen gaan. Zoals ik al eerder heb vermeld er ligt geen coax of glaskabel en aanvulling met 4G door KPN is niet mogelijk, omdat we boven de 1mb zitten.
Dat boven de 1 mb geen aanvulling klopt niet. Dat zal eerder met andere redenen te maken hebben.
Zoals in dit topic staat bij geen upgrade binnen een half jaar en onder 15Mb kom je in aanmerking.
En het moet echt als buitengebied staan aangemerkt.
https://forum.kpn.com/internet-9/sneller-internet-buitengebied-wordt-breder-beschikbaar-462167

Hier een link naar de postcode check
https://www.kpn.com/thuis/internet-buitengebied.htm
Reputatie 5
Badge +8
Ik snap volledig dat het krom klinkt, maar dat is zeker verklaarbaar. De 2e aderpaar zal op die afstand niets uitmaken, bij alles boven de circa 1000 meter heeft dat namelijk geen invloed meer. Ik wil dit nog wel voor je nakijken voor de zekerheid. Zou je je profiel willen aanvullen met alle relevante gegevens en mij een seintje willen geven als je dit hebt gedaan? Op basis van je opgegeven klantnummer kan ik je niet vinden namelijk.
Hallo Alex,

De Naw gegevens zijn aangevuld.
Reputatie 8
..of kan het zijn dat de mogelijke schroefverbindingen in de wijkcentrale is aangedraaid moeten worden
Je kunt mogelijk zelf nog het een en andere verbeteren door de bekabeling bij je eigen stuk vanaf het ISRA-punt zo optimaal mogelijk af te stemmen. Zie aanwijzingen < HIER > en vervolgreacties.
Reputatie 5
Badge +8
Zoals verwacht zul je via deze kabel niet meer dan 5 a 6 Mbps kunnen halen. Ik ben bang dat je het bij Digitenne zult moeten houden. Andere optie is Canaal Digtaal of een kabelaar zoals Ziggo als je een COAX verbinding hebt in huis. (ik probeer even mee te denken)
Reputatie 8
Badge +10
Is het ook mogelijk om het tweede paar, dus het reservepaar parellel aan te sluiten in zowel de centrale als bij mij thuis, dit reservepaar wordt toch niet gebruikt, en het lijkt mij dat dan de bandbreedte naar 9 of 10 mb zou kunnen gaan.
Met parallel aansluiten bedoel je Pair Bonding, vermoed ik..?
Technisch is het mogelijk en daarmee zou de snelheid van de verbinding in theorie inderdaad verdubbeld worden, ware het niet dat Telfort (nog) geen aansluitingen over Pair Bonding levert zoals moederbedrijf KPN dat wél doet.
Misschien dat dit in de toekomst gaat veranderen nu is besloten dat Telfort straks onder KPN-vlag verder gaat..?
Alex bedankt voor het meedenken, maar ik heb al drie keer aangegeven dat er bij ons geen coax ligt, anders hadden wij dit al lang genomen. Zoals Enterprise al schreef is Pair Bonding Technisch mogelijk en daarmee zou de snelheid van de verbinding in theorie inderdaad verdubbeld worden, ware het niet dat Telfort (nog) geen aansluitingen over Pair Bonding levert zoals moederbedrijf KPN dat wél doet.
Misschien dat dit in de toekomst gaat veranderen nu is besloten dat Telfort straks onder KPN-vlag verder gaat..? Is dit Pair Bonding nu of in de nabije toekomst bij Telfort mogelijk. Verder heb ik contact gezocht met KPN of ik aanvulling met 4G kon krijgen, maar die verwezen mij door naar Telfort omdat ik daar het internet abbo van af neem.
Weet jij of ik 4G via Telfort moet aanvragen. En als dit niet mogelijk is, dan lijkt mij dat ik Telfort maar moet opzeggen, en de KPN moet nemen voor mijn internet. Zoals je ziet probeer ik van alles om die 5MB omhoog te krijgen.
4g Hybride in de Sneller Internet Buitengebied vorm is net als pairbonding via het Telfort merk niet leverbaar. Heb je de postcode check al kunnen uitvoeren? https://www.kpn.com/thuis/internet-buitengebied.htm

Per 1 mei stopt de verkoop van de producten onder het Telfort merk vanaf dan zullen deze opties hopelijk wel mogelijk zijn.
Reputatie 5
Badge +8
Dat wil ik gelijk ontkrachten, want Enterprise aangeeft klopt in dit geval niet. Zowel via Telfort als KPN zal dit niet lukken. Paibonding voor consumenten kan allen indien het huis en de centrale gereed zijn. Op dit adres is dat namelijk niet zo. (hieronder de data voor Enterprise) Er lopen 2 lijnen maar deze zitten niet aan elkaar vast. Hier zijn graaf- en laswerkzaamheden voor nodig. De enige provider die dit soms doet is XS4ALL, maar ook daar doen ze dit alleen als het veel snelheidswinst oplevert. Met bonding zou jij in dit geval op circa 10 Mbps uitkomen, durf niet te zeggen of XS4ALL dit dan in werking gaat zetten. Zij moeten dan een opdracht geven aan de netwerkwerkbeheerder (KPN WHolesale) en hier ook voor betalen. Wil je dit zeker weten? Bel XS4ALL vrijblijvend en vraag ze of ze dit in werking gaan zetten als je daar een abonnement afneemt, het nummer is 0203987666.

Bij geen COAX blijft alleen Canaal Digitaal over ben ik bang.

CGB-naam verkort Na-C
Aantal aansluitingen bruikbaar 1
Aantal NL2 aansluitingen op adres 1
Postcode / huisnr / toevoeging
****KC / 81 / -
Reputatie 8
Badge +10
@Alex - Telfort
Mijn reactie over pair-bonding werd me ingegeven doordat Henk1000 zelf vroeg of het mogelijk is om twee aderparen 'parallel' aan te sluiten, wetende dat KPN pair-bonding kan leveren (ja toch..?) op adressen die vanuit de centrale wél geschikt zijn omdat beide aderparen wel gelast zijn.
Dat dit voor zijn woning helaas niet mogelijk is wist ik natuurlijk ook niet, het is mij bekend dat dit wél mogelijk is op adressen waarbij de infrastructuur dit wel toelaat, en dit wordt dan ook vermeldt op de website van fourstack.

Volgens fourstack is pair-bonding op mijn adres wél mogelijk, dit werd overigens ook bevestigd door een KPN-monteur die in mijn woning een paar jaar geleden een nieuw ISRA-punt kwam installeren.
Ik heb hem toen specifiek gevraagd of het tweede aderpaar aanwezig was, en of hij die gelijk ook weer wilde aansluiten in het nieuwe ISRA-punt vanwege mogelijke pair-bonding in de toekomst.


Hij was eerder al in de wijkcentrale geweest vanwege een plotselinge flinke verlaging van mijn DSL-snelheid en op mijn vraag of pair-bonding mogelijk was werd bevestigend geantwoord, het was een kwestie van het reserve-aderpaar aansluiten, dat hangt nu loos naast het gebruikte aderpaar.

Kan je dit bevestigen..?

Hallo @Enterprise en @Alex - Telfort ,
onderstaand een schermafdruk van mijn gegevens:


Ik heb eens begrepen dat Telfort geen pairbonding aanbiedt omdat het een budgetprovider is en Telfort pairbonding niet bij KPN Wholesale inkoopt.
Als ik mijn huidige abo rechtstreeks bij KPN zou hebben afgesloten zou ik dubbele snelheid hebben gehad omdat KPN wel bonded koper aanbiedt.
Dus als Telfort straks opgaat in KPN verwacht ik ook een hogere snelheid te kunnen krijgen, eventueel tegen een geringe meerprijs.
Mocht ik het verkeerd interpreteren, dan lees ik het graag.
Reputatie 5
Badge +8
Dat klopt, wanneer dit in de centrale al geregeld is kan KPN dit doen. Dit zie je ook in bovenstaande screenshots, Bonded Koper/DSL wordt als beschikbaar weergegeven op jullie adressen. In dit geval is dat echter anders en dus niet mogelijk, zie screenshot hieronder. Hopelijk is het zo duidelijk. 🙂


Hallo @Alex - Telfort ,
duidelijk, bedankt voor de toelichting.☺️
Dat kan dus niet maar behalve wanneee de postcode niet als buiten gebied wordt gezien moet SIB gewoon mogelijk zijn via KPN.
Hallo Alex,

Ter informatie nog even het volgende, Heb mijn Isra punt bekeken en er komen 4 aders binnen Lijn 1 Rood en Blauw en Lijn 2 Bruin en Wit. Dit Isra punt is ongeveer 5 jaar geleden nieuw aangelegd i.v.m. nieuwbouw woning, dus nieuwe telefoonkabel van de weg naar de Isra aansluiting in de meterkast.
Waarom heb ik dan Lijn 1 en 2 en zou het kunnen dat het administratief niet is doorgevoerd daar op dezelfde kavel nieuwbouw is ontstaan, dus oude kabel bij het oude huis verwijderd, en nieuw huis voorzien van een geheel nieuwe kabel.
Verder hebben wij Digitenne, het is niet Top, maar er valt mee te leven. Dus het gaat alleen om het internet te verhogen. Bestaat er verder nog een site om te zien of de aansluiting rechtstreeks naar de wijkcentrale loopt, of dat er nog verdeelkasten tussen zitten.
Hallo Alex,

Ter informatie nog even het volgende, Heb mijn Isra punt bekeken en er komen 4 aders binnen Lijn 1 Rood en Blauw en Lijn 2 Bruin en Wit. Dit Isra punt is ongeveer 5 jaar geleden nieuw aangelegd i.v.m. nieuwbouw woning, dus nieuwe telefoonkabel van de weg naar de Isra aansluiting in de meterkast.
Waarom heb ik dan Lijn 1 en 2 en zou het kunnen dat het administratief niet is doorgevoerd daar op dezelfde kavel nieuwbouw is ontstaan, dus oude kabel bij het oude huis verwijderd, en nieuw huis voorzien van een geheel nieuwe kabel.
Verder hebben wij Digitenne, het is niet Top, maar er valt mee te leven. Dus het gaat alleen om het internet te verhogen. Bestaat er verder nog een site om te zien of de aansluiting rechtstreeks naar de wijkcentrale loopt, of dat er nog verdeelkasten tussen zitten.
Reputatie 8
We hebben van andere mensen wel screenshots gezien wat er mogelijk is,
maar wat geeft jou adres aan bij fourstack?
https://netco-fpi-info.fourstack.nl
Hallo Babylonia, Heb wat problemen met mijn laptop, vandaar dat het er iets anders uitziet. Alex had het screenshot ook al aangegeven bij hopelijk is het zo duidelijk.

Actuele Beschikbaarheid
Wat
Koper
Beschikbaar


Distributiepunt(en)
MDF
Wat
FttH
Beschikbaar


Distributiepunt(en)
Wat
Sneller Internet Buitengebied 4G
Beschikbaar


Uitvalredenen
Snelheid >1Mbps
Technologie
Internet Snelheid
Koper/DSL
5 Mbit/s
Bonded Koper/DSL
-
Technologie
Internet Snelheid
Fiber
-Geplande upgrades
Status
Geen geplande upgrades gevonden in komende 2 maanden
Reputatie 8
Helaas voor je,
Bij Bonded Koper/DSL staat een streepje, ofwel niet beschikbaar.
(Anders staat daar de snelheid bij, wat je met bonded koper haalt)

Wat zijn tegenwoordig de mogelijkheden en tarieven voor internet met een satelliet / schotel ??

https://www.internetvergelijk.nl/vragen/internet-via-de-schotel-en-satelliet/
https://www.hertzinger.nl/index/st/z/f/pagina/pag/146/m/120/Algemeen.html
https://bysky.nl/
https://www.asat.nl/
Behoorlijk prijzig alternatief zou ik zeggen als ik bij enkele de prijzen bekijk.
Beter dan 5 of 6Mb tegen de huidige tarieven dat wel, afhankelijk van de 4G dekking zou een mifi router met onbeperkt internet ook een optie zijn. En TV via de schotel dan is er geen duurdere 2 weg schotel nodig.

Ik verbaas me dat SIB niet beschikbaar is dan staat de postcode dus niet genoteerd als buitengebied. Plus de capaciteit van de mast moet het toelaten anders kan je dat ook vergeten.

Reageer