instellingen portforwarding zyxel modem

  • 22 juni 2013
  • 4 reacties
  • 1746 keer bekeken

Na het installeren van mijn nieuwe Telfort modem en het overstappen naar Telfort, krijg ik het downloaden op mijn NAS 213 niet meer lekker aan de gang. De NAS kan automatisch mijn Netgear instellen, maar de P 2812HNU van Telfort werd niet herkend, dus maar zelf aan de gang gegaan.
Ik heb de poorten die de nas gebruikt voor het downloaden open gezet op de modem, incl de poorten voor bediening vanaf telefoon en tablet.

Alleen heb ik een DL die nog niets een gelijk is aan mijn UL snelheid, zeg max 130Kb/s. Voorheen ging het als een speer met mij DDS internet verbinding, dus ik zoek het echt in de instellingen van de modem van Telfort want dat is het deel dat nieuw is.  
Iemand tips over wat aan te passen of te controleren? En ik  heb geen zin om mijn E4200 router ertussen te hangen en zyxel alleen als modem te gebruiken.

BVD,
Dick

4 reacties

Reputatie 8
Badge +17
voor port forwarding, zie: https://forum.telfort.nl/overig-internet-272/uitleg-nat-port-forward-instellen-31531/

op de statuspagina van de modem kan je ook de lijnsnelheid vinden. kan je die hier eens posten?
voor port forwarding, zie: https://forum.telfort.nl/overig-internet-272/uitleg-nat-port-forward-instellen-31531/

op de statuspagina van de modem kan je ook de lijnsnelheid vinden. kan je die hier eens posten?

Dit is de lijn snelheid: ADSL WAN Up 11824/1032 kbps
Dat ik geen 30Mbit haal is al jaren zo. DDS heeft zelfs de lijn een jaar terug gezet naar 8Mbit omdat de verbinden elke keer eruit klapte. 

Die test uit de link die je stuurde levert alleen een reactie van de zoekpagina van de browser op.
Reputatie 8
Badge +17
wat is de snelheid uit de postcodecheck op jouw adres?


andere manier om bij die link te komen: https://forum.telfort.nl/overig-internet-272/ en dan de 2 sticky post...
Beste Kees-Jan, 

Mijn reactie was niet helder, mijn fout. Ik kan de pagina met de info zonder problemen vinden en had hem ook al gevonden:) , alleen als ik het wan ipnummer ingeef met de poort dan kom ik op de zoekpagina van IE uit. Dus dat werkt niet. 
Dat ik poorten goed heb ingesteld weet ik omdat ik wel via mijn Android en IOS apparaten op de NAS kon komen na het vrijgeven van die poorten. 

Wat de snelheid betreft, voorheen met DDS als mijn provider haalde ik 's avonds zonder vaal 1,1Mb op deze lijn en dat is nu 0,1Mb of nog minder. Het probleem zit niet op de lijn maar in de modem / router. Tenzij Telfort mijn torrent verkeer knijpt.


Dick 

Reageer