beantwoord

elke dag bij opstarten geen Wifi verbinding; na probleemoplossing/apparaatbeheer wel Wifi verbinding

  • 22 maart 2015
  • 33 reacties
  • 21714 keer bekeken

Sinds een paar weken krijg ik elke dag bij opstarten van de Acer desktop geen draadloze Wifi internetverbinding; geel uitroepteken. Nadat ik probleemoplossing doe (standaard gateway niet beschikbaar... geeft dan groen vinkje met opgelost..) en/of in apparaatbeheer stuurprogramma bijwerken doe (apparaat werkt correct...), en/of stekker eruit, en/of computer heropstart, en/of modem uit/aan doe, komt vaak wel de internetverbinding tot stand. De verdere dag heb ik een werkende Wifi maar doe ik de computer uit en start ik deze na een paar uur weer op, krijg ik weer hetzelfde probleem. Ik kom er niet achter waar het aan ligt. Het ip adres van de Acer desktop statisch gemaakt, bleek ook niet te helpen, weer op automatisch gezet. Bijna een jaar geleden heb ik een nieuw modem gekregen van Telfort.

Ik heb nooit Wifi draadloze verbindingsproblemen met mijn laptop (die ik een statisch ip adres heb gegeven), 1 tablet en 2 mobiele telefoons. Alleen de Acer Aspire desktop maakt elke dag geen verbinding met Wifi. Ik kan de oorzaak niet vinden, al van alles geprobeerd. De ip adressen conflicteren niet.

Het enige dat mij telkens opvalt is dat als ik Wifi verbinding krijg, deze internettoegang (thuisnetwerk) Wifizaan 2 heet (zie screenshot 2a), krijg ik geen Wifi verbinding dan heet de internettoegang (thuisnetwerk) Wifizaan maar staat wél dat Wifizaan (issd) verbonden is.... zie de screenshot 1a en 1b .....

Graag jullie hulp/advies want ik kom er niet achter waar het aan ligt en het wordt onderhand vervelend om elke dag moeite te moeten doen om de Wifi internetverbinding tot stand te brengen.

Bedankt alvast.

Groet Edward
icon

Beste antwoord door Tuut-Tuut 22 maart 2015, 17:53

Ja, wat je nu moet doen is rechtermuisknop op je kaartje, stuurprogramma bijwerken, handmatige zoeken op mijn computer rechts klikken op bladderen en naar de map zoeken die je zojuist uitgepakt heb. daar na op ok klikken en je stuurprogramma wordt bijgewerkt.EDIT:

Aanvullend kan je ook nog via netwerkcentrum openen - adapterinstellingen wijzigen - jouw kaartje - rechter muisknop - eigenschappen - vinkje weg halen bij IPv6. hierna je systeem even opnieuw opstarten. Het kan namelijk zijn dat het IPv6 protocol roet in het eten gooit voor wat je verbinding betreft.
Bekijk reactie

Reageren op topics is niet meer mogelijk. Heb je een nieuwe vraag? Ga dan naar het KPN Forum.

33 reacties

Ik snap echt wel wat de bedoeling is maar ik ga dit niet doen omdat ik maar 1 netwerknaam op de Acer desktop heb staan in "draadloze netwerken beheren" en ik van mening ben dat ik met de actie "netwerklocaties samenvoegen of verwijderen" mijn enige draadloze verbinding verwijder. Ik heb geen draad om een LAN verbinding te maken (het modem staat ergens anders), ik werk alleen met Wifi op de Acer desktop!
Reputatie 8
Badge +16
In het samenvoegscherm is het niet mogelijk om je actieve verbinding weg te gooien. En ja ik had ook maar 1 netwerknaam staan in draadloze netwerken beheren.
Zo ziet het er bij mij uit nadat ik alles opgeschoond heb zonder ook maar 1 moment mijn verbinding te verliezen:

Reputatie 8
Badge +10

Waarom is de internettoegang naam (= WifiZaan en Wifizaan 2) niet hetzelfde als de ssid netwerknaam (= Wifizaan) in het modem??


Windows geeft standaard gewoon andere namen aan de verbindingen, en die hebben niets te maken met de draadloze apparatuur waarmee jij verbinding maakt met de wifi in de modem, of welke naam jij je SSID wil geven.
Bij Windows heet het gewoon Netwerk, Netwerk 1, Netwerk 2 enz.
Je kan tijdens het maken van een draadloze verbinding wel zelf een naam aan de verbinding geven, dit mag dezelfde zijn als je SSID maar dat hoeft niet.

Je kan, zoals Tuut-Tuut al aangaf, in het register de overbodige verbindingen verwijderen zodat alleen de gewenste verbinding wordt aangeboden als je de laptop start.

* Druk tegelijkertijd op de toetsen 'Windowslogo' en 'R'.
* Type in het venster 'regedit' en klik op 'OK'.
* Ga in het linkermenu naar 'HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\NetworkList\Profiles\
* Klik één voor één op de profielen en check welke je wil verwijderen (controleer de naam van de verbinding in het rechtervenster).
* Rechtsklik (in het linkermenu) op de te verwijderen naam en kies 'Verwijderen'.
* Herhaal dit met iedere verbinding die je niet meer nodig hebt.

* Als je alleen nog de verbinding over hebt die je wil gebruiken sluit je de register-editor en start je de laptop opnieuw op.

Zie ook afbeeldingen hieronder, in dit voorbeeld staan drie profielen waarvan er dus twee verwijderd zouden kunnen worden.
Dank je Enterprise voor de uitleg; om het goed te begrijpen: welke manier is beter om de overbodige verbindingen te verwijderen, zoals jij het uitlegt met regedit of in de netwerklocaties zoals Tuut Tuut het uitlegt?
Reputatie 8
Badge +10
Dank je Enterprise voor de uitleg; om het goed te begrijpen: welke manier is beter om de overbodige verbindingen te verwijderen, zoals jij het uitlegt met regedit of in de netwerklocaties zoals Tuut Tuut het uitlegt?

Je lijkt aan de methode van Tuut-Tuut je twijfels te hebben dus als je van alle overbodige verbindingen af wil dan is het verwijderen in het register (naar mijn mening) de beste optie.
Het resultaat zal echter voor beide methodes hetzelfde zijn, maar via het register lijkt het me wat inzichtelijker voor jou.
oké dat is duidelijk, ik heb gehoord/gelezen dat je zonder degelijke kennis niet in het register moet "rommelen"
Reputatie 8
Badge +10
oké dat is duidelijk, ik heb gehoord/gelezen dat je zonder degelijke kennis niet in het register moet "rommelen"

Dat klopt, maar dit is geen hogere wiskunde... ;)
'Rommelen' doe je als je niet precies weet wát je doet (of met zogenaamde 'registercleaners' werkt... ;)).
Als je de aanwijzingen hierboven gewoon opvolgt en verder nergens aanzit gaat het helemaal goed komen.
Oké

Er is trouwens iets veranderd......door Windows spontaan gedaan.....ik heb niks gedaan...... en wel:

- op de laptop is de nog gisteren bestaande internettoegang naam Zy_private_PFTE9C veranderd in Wifizaan 2 en

- deze Wifizaan 2 stond, als ik Wifi verbinding had, de laatste weken als internettoegang naam op de Acer desktop

Ik durf niet te vroeg te juichen maar sinds gisteren en vandaag heb ik bij het opstarten meteen Wifi op de Acer desktop onder de internettoegang naam WifiZaan en bleef de Wifi verbinding.

Met mijn boerenverstand concludeer ik dat de dubbele internettoegang namen WifiZaan en Wifizaan 2 "conflicteerden" in de Wifi verbinding op de Acer desktop

Let wel: de issd is steeds ongewijzigd Wifizaan op beide computers, ook in het modem

Ik moet nog even aanzien of hiermee het Wifi probleem op de Acer desktop definitief is opgelost