beantwoord

DLNA streamen werkt niet goed

  • 4 april 2012
  • 55 reacties
  • 14811 keer bekeken

Badge
Er is een topic aan gemaakt in het thuiswerken deel. Ik begreep dat op deze topics niet door webcare gereageerd wordt.
Het betreft topic: #25618
Het probleem is dat DLNA streaming na een tijdje niet meer werkt via WiFi van het Zyxel 2812 modem. Via LAN blijft het goed werken. Het lijkt erop dat het modem na verloop van tijd (enkele dagen) de DLNA communicatie blokkeert via Wifi.
Uit en weer inschakelen van Wifi verhelpt het probleem niet. De enige workaround op dit moment is het modem resetten (softwarematig of power down).
icon

Beste antwoord door Hugo 5 juli 2012, 09:14

We menen de oorzaak van het probleem gevonden te hebben en de oplossing is verwerkt in een nieuwe firmware. Bij iedereen in dit topic hebben we deze firmware nu geïnstalleerd. Kunnen jullie bevestigen dat het is opgelost?Ik zie ook onduidelijkheid over het uPnP vinkje in de ZyXEL: uPnP gebruiken binnen uw netwerk is niet hetzelfde als uPnP aanzetten in uw router (ZyXEL). In een router zitten twee type uPnP. De uPnP-IGD (internet gateway device) en uPnP-AV (audio/video media server). De uPnP functie in de ZyXEL is voor poort forwarding (IGD) en staat los van LAN naar LAN communicatie.De Playstation 3 vindt de NAS via DLNA, daar heeft het uPnP vinkje in de ZyXEL niets mee te maken :)Hugo
Bekijk reactie

55 reacties

Badge +2
Dank voor je reactie, en goed dat het allemaal werkt.
Maar wat ik bedoel: de p-2812hnu-f1 heeft zelf ook een eigen Mediaserver mogelijkheid. Maar die is (nog niet?) beschikbaar in de Telfort Firmware. Het zou een tabje moeten zijn in Network Setting - Home Networking op de router.

Doel: Ik zou graag mijn usb schijf die aan de modem hangt via dlna beschikbaar hebben: dus dan kan ik die usb schijf zien op mijn DLNA televisie en op iOS via Twonky. Het zou mooi zijn als dat gaat met de nieuwe Firmware.

De Mediaserver functie (uPnP-AV) laten we bewust uitgeschakeld. De doorvoersnelheid van de USB poort is beperkt waardoor de meeste 720p video's al niet zonder haperingen te kijken zijn.

Hugo
@Hugo

Op de site van de telfort kan ik geen nieuwe firmware vidnen voor de P-2812HNU-F1 
Via de site van ZyXEL wel, alleen kan ik deze niet installeren op mijn modem.

Hoe krijg ik toch de laatste update op de mijn modem geinstalleerd?

gr
Menno Deen
@ Hugo: Dank voor het duidelijke antwoord. Jammer van het ontbreken van de MediaServer mogelijkheid; ik heb nauwelijks 720p of hoger, en zou prima met die beperking kunnen leven.
Badge
@Hugo

Onlangs heb ik een nieuwe TV aangeschaft welke DLNA gecertificeerd is. In mijn zelfde netwerk (aan het Zyxel modem) zit een iOmega Storcenter NAS aangesloten met de DLNA Mediaserver geactiveerd.
Zowel de TV als de NAS zitten bekabeld aan mijn Zyxel Modem.
Mijn TV ziet het NAS echter niet.

Nu begreep in dit topic dat dit zou kunnen liggen aan het modem en dat dit (eventueel) opgelost zou kunnen worden met een firmware upgrade..

Is het een mogelijkheid om deze firmware ook bij mij te flashen?
Reputatie 4
Badge +3
@ngroosman,

De laatste firmware is inmiddels geüpgraded op het modem. :)

Henk
Badge
Haha, had het begrepen ja.

Maar kun je me ook nog vertellen welke versie dit nu is?
Reputatie 4
Badge +3
@ngroosman,

Deze vraag had ik inmiddels in het andere topic :)

Henk
Badge
@Henk,

Ok bedankt. Hier had ik geen notificatie van gehad. Mijn excuses.

Noël
Badge
En ja hoor DLNA werkt nu perfect!

Hartelijk dank.
Reputatie 4
Badge +3
@ngroosman,

Dat is uiteraard geen enkel probleem, veel plezier ermee! :)

Henk
Badge
@Henk,

Ik heb je even geleden een PM gestuurd. Zou je hier a.u.b. , a.u.b. , a.u.b. even op willen reageren?????
Badge
@Webcare,

DLNA werkt na 2 weken nog steeds. Dat was voor de update niet het geval.

Ik zie wel dat laatste reactie van @ngroosman, maar wat mij betreft kan dit topic gesloten worden.
Badge
Alle vragen/wensen zijn voor mij beantwoord. Voor mij hoeft deze dus niet geopend te blijven 😃
Reputatie 1
Beste Webcare team,

Mijn dlna server werkt sinds ik het nieuwe modem heb ook niet. Ik heb zelf firmware V3.10(TUE.4)-20120702. Is dit de juiste firmware?. Zo niet dan wil ik graag in aanmerking komen voor een firmware update.

Groet,

Fiek
Klopt het dat upnp niet samen gaat net streamen naar ps3? Ik heb upnp aan gezet met in hoop dat online games soepeler wordt, maar helaas komt dit ten koste van het streamen?

Hiervoor stond ie uit, en ik had geen problemen ermee..
Hoi,

Bij mij werkt sinds ik het abonnement heb de DLNA streaming ook niet ( alleen als ik de dsl stekker er uit trek dan werkt hij wel ), ik heb diverse keren getracht om de helpdesk te bellen maar daar zijn zo een lange wacht tijden dat ik de moed maar heb opgeven. Ik heb tot op heden ook nog geen reactie gehad van de klanten service.

Zou je bij mij ook de nieuwe firmware kunnen installeren.

B.v.d.

Ron
We menen de oorzaak van het probleem gevonden te hebben en de oplossing is verwerkt in een nieuwe firmware. Bij iedereen in dit topic hebben we deze firmware nu geïnstalleerd. Kunnen jullie bevestigen dat het is opgelost?

Ik zie ook onduidelijkheid over het uPnP vinkje in de ZyXEL: uPnP gebruiken binnen uw netwerk is niet hetzelfde als uPnP aanzetten in uw router (ZyXEL). In een router zitten twee type uPnP. De uPnP-IGD (internet gateway device) en uPnP-AV (audio/video media server). De uPnP functie in de ZyXEL is voor poort forwarding (IGD) en staat los van LAN naar LAN communicatie.

De Playstation 3 vindt de NAS via DLNA, daar heeft het uPnP vinkje in de ZyXEL niets mee te maken :)

Hugo

 Hoi Hugo,

Bij mij werkt sinds ik het abonnement heb de DLNA streaming ook niet ( alleen als ik de dsl stekker er uit trek dan werkt hij wel ), ik heb diverse keren getracht om de helpdesk te bellen maar daar zijn zo een lange wacht tijden dat ik de moed maar heb opgeven. Ik heb tot op heden ook nog geen reactie gehad van de klanten service.

Zou je bij mij ook de nieuwe firmware kunnen installeren.

B.v.d.

Ron
Ik heb de zelfde problemen, bedraad en wifi, maar na herstarten valt na enige tijd de upnp weg.
Het probleem is ontstaan nadat ik het modem heb moeten resetten omdat hij vastliep na het wijzigen van instellingen.
Ik heb al wel de firmwareversie die de andere personen gekregen hebben.
Kan de firmware corrupt zijn geraakt bij het resetten?.
Mijn dlna server werkt ook niet meer sinds ik het nieuwe modem heb. Ik wil ook graag in aanmerking komen voor een firmware update.

Groet,

Mozza
Badge
hoi zou ook graag een nieuwe update filmware willen krijgen, heb al mail gestuurd naar telfort hier over al 2 weken terug, niks meer van gehoort filmware is nog steeds het zelfde..

grt m
Een iets uitgebreidere reactie van mijn kant. Sinds paar weken heb ik een interactief TV abbonnement van Telfort naast internet en bellen. Hiervoor heb ik dus een nieuwe router gekregen; de Zyxel P-2812HNU-F1. Mijn NAS WD Mybook world is ook via ethernet aan het netwerk verbonden zodat ik met Twonkyserver, films, muziek en foto's kan bekijken en streamen op mijn TV, ipad, iphone en macbook. En dit werkte voorheen gewoon perfect! 

Echter sinds ik de nieuwe router heb zie ik de media-server niet meer. De TV heeft wel nog steeds verbinding met internet, interactieve TV werkt prima, internet werkt prima, zowel draadloos als bedraad. Maar ik krijg het bijna niet voor elkaar om mijn media-server te benaderen. Alleen een paar minuten na het rebooten (softwarematig) van de router zie ik de media-server verschijnen op de TV. Dan kan ik ongeveer 10 minuten de server gebruiken en dan verbreekt de verbinding.

Graag advies om dit op te lossen. Ik lees dat meerdere personen hier last van hebben en bij sommige opgelost is door een firmware update. Welke firmware gebruiken jullie? Ik heb hier versie V3.10(TUE.4)-20120807. 
Badge
hoi  laat je apps effe controleren op update, heb van morgen ook een update gehad en daar tussen zat plex hier mee kun je ook streamen net als allshare, even account aan maken bij plex en de app op je tv install suc6..

grt m
Badge
Ik worstel ok al een poosje met hetzelfde probleem als diverse andere Telfort gebruikers. Ik heb ook firmware V3.10(TUE.4)-20120807 en twee verschillende PNP/DLNA servers komen niet door de router. Ik dacht eerst dat het een gevolg was van een Firmwareupdate van mijn NAS (die kwam op hetzelfde moment als mijn Telfort abonnement) maar zie nu dat dit dus niet het geval is. Met mijn UPC-modem/router werkte alles nog perfect. Als het probleem al lang bij Telfort bekend is, waarom komt er dan geen algemene firmware update?
Als dat niet gebeurt, dan graag ook een individule oplossing voor mij.
Telfort zet een goed produkt neer voor een redelijke prijs. Jammer dat de ondersteuning aan alle kanten te wensen over laat!
Hier ook al zulke problemen. Mijn philips tv 8606 ziet  mijn nas en laptop ook niet in bedraadde modus. Werkt alleen bij een hard reset en dan valt de verbinding weg als je deze niet gebruikt. Draadloos ziet de tv alleen de laptop, de nas die bedraad aangesloten is op de Zykert wordt nooit gevonden. Zwaar frustrerend!!! Telfort, wat gaan jullie hier aan doen? Er zijn veel klanten met dit probleem!
Ik heb helaas hetzelfde probleem: Mybook Live 2TB en een Samsung Televisie. In het begin geen problemen, maar sinds oktober wordt de NAS niet herkend door de televisie terwijl de laptop wel wordt herkend . Na een bericht aan de klantenservice verwezen ze mij door naar dit forum, met de opmerking dat er geen ondersteuning wordt geboden voor randapparatuur. Dat is een nogal typische reactie als het de gebrekkige (door Telfort geschonken) firmware is die de oorzaak is!

@Telfort Webcare: Kan iemand bij mij een nieuwe firmware installeren s.v.p.

Reageer