Einde ondersteuning Windows Live Mail

  • 3 maart 2017
  • 0 reacties
  • 784 keer bekeken

Reputatie 8
Badge +2
Vanaf 10 januari biedt Microsoft geen ondersteuning meer op Windows Essentials 2012. Een van de onderdelen daarvan is Windows Live Mail.

Nu kun je het programma nog wel blijven gebruiken, maar dat zal dan al gauw een veiligheidsrisico gaan vormen. Geen ondersteuning betekent ook dat er geen updates meer voor het programma zullen uitkomen. Als er dan zwakheden in het programma worden gevonden, of ontstaan, loop je risico.

Daarom hier een kort overzicht van enkele veelgebruikte andere mailprogramma's waarnaar je zou kunnen overstappen.

Mail
Mail is het bij Windows 10 meegeleverde mailprogramma. Hier vind je uitleg hoe een account toe te voegen. Mail is verder niet echt toegelegd op het importeren van gegevens uit andere mailprogramma's. Hier kun je dan niet meer (goed) bij. De alternatieve route die Microsoft dan geeft is alles importeren in Outlook.com, en dan dat toevoegen aan Mail. Maar dat is niet echt handig als je een Telfort-mailadres gebruikt.

Outlook
Outlook is een onderdeel van Microsoft Office. Office zit op veel pc's meegeleverd. Grote kans dat je het dan ook al hebt. Outlook 2016 is onderdeel van Office 365 en op deze manier als abonnementsdienst te krijgen. Via de Microsoft Store is het ook los te kopen, maar best wel prijzig.

Hier vind je stap voor stap uitleg van Microsoft zelf hoe je mails en contacten kunt exporteren van Live Mail naar de verschillende versies van Outlook (2013, 2010, 2007).

Thunderbird
Thunderbird is een gratis mailprogramma van de makers van Mozilla Firefox. Ook zij hebben een handig stappenplan over hoe je mails en dergelijke te importeren.

Webmail
Natuurlijk kun je ook de webmail gaan gebruiken. De Telfort Webmail heeft niet alle functies die een volledig mailprogramma heeft, maar voldoet voor de meeste gebruikers prima. Verder kun je ook gebruiken maken van bepaalde andere webmailproviders, zoals Gmail. Let er dan wel op dat je hiermee die provider toegang geeft tot je mailinhoud, voornamelijk ten behoeve van advertenties.


Ben je al overgestapt, gebruikte je al een van deze, of nog weer een ander programma? Laat het hieronder weten en help zo de overstappers kiezen. 🙂

0 reacties

Het is nog erg rustig in dit topic. Schrijf hieronder de allereerste reactie!

Reageer